Demokrat Zafer

SARKİS’İN “SONSUZ” SERGİSİ, MİLLİYET SANAT’IN TEMMUZ 2023 SAYISINDA!

Arter, Türkiye’de kavramsal sanatın öncülerinden Sarkis’in yeni sergisi SONSUZ’a ev sahipliği yapıyor. Emre Baykal küratörlüğündeki sergi, sanatçının karanlık ve ışığı bir arada sunan yapıtlarından oluşuyor. Gizem Çetimen Milliyet Sanat’ın Temmuz 2023 sayısı için kaleme aldığı yazıda, SONSUZ sergisinin sanatseverlere yaşamsallığı, hayattaki döngüyü, sonsuzluğu ve sonsuz umudun varlığını hatırlattığını söylerken Baykal’ın görüşlerine de yer veriyor.

Türkiye’deki kavramsal sanatın öncülerinden Sarkis, üretiminde geniş bir zaman dilimini kapsayan kişisel sergisi SONSUZ’la Arter’e konuk oluyor. Sergide, sanatçının 1980’li yıllara ait yapıtlarından başlayarak 2015’te Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için gerçekleştirdiği “Respiro” isimli yerleştirmesinden neon ve ayna parçaları da bulunuyor. Ayrıca sergi, Sarkis’in yakma, söndürme, hafıza, iz bırakma, atölye, ev gibi eserlerinde sıklıkla görülen kavram ve temalarının yanı sıra ışık, renk ve müzik unsurlarının sanat pratiğinde oynadığı rolleri de gözler önüne seriyor.

SONSUZ’un küratörü Emre Baykal, sergide bulunan eserler ve bu eserlerin aynı mekân içinde sergileniş biçimlerinin sonsuzluğa ilişkin pek çok çağrışım yarattığını belirtiyor. Baykal, “Serginin isminin SONSUZ olmasını Sarkis önermişti. İşler mekâna yerleşip birbirleriyle buluşmaya başladıklarında bu önerinin sergiyle kurduğu güçlü bağı ben de daha iyi anladım. Aynı hissin izleyicilere de geçtiğinden kuşku duymuyorum,” diyor.

Gizem Çetimen’in kaleme aldığı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Temmuz 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ