Demokrat Zafer

Osmangazi’ye değil, aslında koskoca bir kente, yani bütün Bursa’ya nefes aldırmak için adayım!

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı için adaylık açıklamasını İYİ Parti Osmangazi İlçe Binası’nda yapacağını duyuran Erkan Zorba, binaya sığmayan kalabalığa miting havasında hitap etti.

Bursa'da miting havasında adaylık açıklaması 

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlık açıklaması şova dönüştü.

Erkan Zorba’nın Osmangazi İlçe Binası’nda yapacağını duyurduğu açıklama, binaya sığmayan kalabalık nedeniyle bina dışında yapıldı. Adaylık açıklamasına İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, GİK Üyeleri Hasan Toktaş, Müberra Çakır, Sermin Can Özesoy, Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Hatipoğlu, Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve GİK Üyesi Hasan Toktaş ilk kez bir adayın yanında yer aldığını belirtirken Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, göreve geldiği bir önceki kongrede tekrar aday olmayacağını söylediğini ve sözünü tuttuğunu ifade etti. 3 isimde İlçe Başkan Adayı Erkan Zorba’ya destek verdiklerinin altını çizdiler.

Osmangazi İlçe Başkan Adayı Erkan Zorba, bir önceki başkan Mehmet Hasanoğlu’nun teşkilatı zirvede bıraktığını dile getirirken bu zamana kadarki emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Osmangazi’nin 56 ilden daha büyük bir ilçe olduğunun altını çizen Zorba, iktidar yürüyüşünün ayak seslerini Osmangazi’den duyuracaklarını belirtti. Zorba, kalabalığı görünce duygulandığını ve destek veren herkese minnettar olduğunu söyledi.

İlçe Başkan Adayı Erkan Zorba’nın konuşması şu şekilde;

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Birlikte yol yürümekten her zaman onur duyduğum Kıymetli Dostlarım,

Sevgili Basın Mensuplarımız;

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle katılımlarınızla bana güç verdiniz, onur verdiniz; gönlünüze, yüreğinize, ayaklarınıza sağlık.

Şahsıma gösterdiğiniz teveccühten ötürü sağ olun, var olun. Allah hepinizden razı olsun.

Bildiğiniz gibi Partimiz ülke genelinde kongre süreci yaşıyor. Bütün Türkiye sathında İYİ Parti, tüm gönüldaşlarıyla birlikte demokratik yarışın bütün güzelliklerini ortaya koyuyor, böylelikle de aslında ülkemizdeki siyaset sahnesini, yaklaşan genel seçim öncesinde iyiden iyiye ısındırıyor.

Bu kapsamda Bursa’da da kongrelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar 10 ilçemizde tamamlanan genel kurullarımızda ne mutlu ki, büyük bir heyecan ve coşkuya tanık olduk. Aynı şekilde birlik beraberliğimizin de çok daha güçlü temeller üzerine oturmakta olduğunu memnuniyetle gördük.

İlçe Kongrelerimizde karşılaştığımız bu coşku dolu tablonun en büyük nedeni, İYİ Parti’nin ve Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in Türkiye’nin umudu olmasıdır. Ekonomik sıkıntıları her geçen gün artan, alım gücü giderek düşen, ağır enflasyon şartlarında her geçen gün daha da ezilen milletimizin ümitle sarıldığı İYİ Parti, vatandaşın artan teveccühüyle iktidar namzeti bir parti konumuna yükselmiştir.

Kararlı duruşu, cesareti, taviz vermez Atatürkçü ve Cumhuriyetçi çizgisiyle halkımıza güven veren Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde çıktığımız yol, bizleri aydınlık yarınlara ulaştıracak tek yoldur.

Tek adam zihniyetinin ülkemizi getirdiği çıkmaz sokaktan çıkaracak yol da Cesurlar Hareketi olarak çıkılan işte bu kutlu yoldur.

İYİ Parti’nin kuruluşundan bugünlere gelişine kadar, tüm kademelerinde görev yapmış, seve seve emek harcamış, herhangi bir ikbal beklentisi olmaksızın, tabanın sesini ve kıymetini her zaman önemsemiş bir kişi olarak, tüm çalışmalarda, sadece ve sadece Partimizin başarısına odaklandığımı herkes biliyor.

Siyasette takım çalışmasını önemsediğimi, önemli olanın topyekün ekip başarısını yakalamak olduğunu, tabana ancak bu şekilde inilebileceğini, vatandaşın gönlünün yalnızca bu yöntemle kazanılabileceğini, dolayısıyla politik kazanımların da ancak bu şekilde elde edilebileceğini her zaman savunmuşumdur.

Ben merkezli değil, biz odaklı çalışmaların, ortak akla dayalı politik faaliyetlerin beraberinde başarıyı getirdiğine inanıyorum, siyaset hayatımı da bu gerçeğin ışığında yürütmeye çaba gösteriyorum.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Kıymetli Dostlarım;

Politik yaşamımın son 28 ayında, İYİ Parti Bursa İl Teşkilat Başkanı olarak görev yaptım. Bu süreçte öncelikle belirtmek isterim ki, Sevgili İl Başkanım Selçuk Türkoğlu ve ekip arkadaşlarımız ile birlikte yol yürümekten, onlarla beraber aynı davanın bir neferi olmaktan büyük onur ve şeref duydum.

Bursa siyasetine yepyeni bir ivme kazandıran ekibin bir parçası olmak beni ne kadar heyecanlandırdıysa, her biri sonuç alıcı çalışmaların içinde olmak da o denli gururlandırdı. Dolayısıyla Selçuk Başkan’ın o meşhur söylemiyle, Bursa’da tek kale maçı bitiren ekibin üyesi olmakla her zaman onur duyacağımın bilinmesini isterim.

Aynı şekilde Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi teşkilatımızda da Dr. Mehmet Hasanoğlu Başkanımız çıtayı yükselten bir başarı öyküsü ortaya koydu. Partimizin kuruluşundan bugüne kendisiyle hep yan yana, omuz omuza olduk. Hiç kuşkusuz çok daha iyi noktalarda devam edeceğine inandığım siyaset hayatında vatanına, milletine, ülkesine olan hizmet aşkı, aratarak yine başarılı bir şekilde devam edecektir. İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı’na ve partimize verdiği kıymetli emekleri için kendisine ve kendisiyle birlikte görev yapan ekip arkadaşlarına yürekten teşekkürü bir borç biliyorum.

Şurası bir gerçek ki;

Osmangazi demek Bursa demek.

900 bine hızla yaklaşan nüfusuyla tam 56 ilimizden büyük bir şehir olan Osmangazi’miz aslında 136 mahallesiyle birlikte büyük bir metropoldür. Osmangazi tam 8.802 sokak ve caddesiyle Bursa’mızın tarihi, turistik, ekonomik ve sosyal hayatının da merkezini oluşturuyor.

Bu açıdan Bursa’nın yaşadığı bütün sıkıntıların, hataların, eksikliklerin, yanlışlıkların, vizyonsuzlukların ve tüm yönetim şanssızlıklarının en büyük faturasını hep Osmangazi ve Osmangazililer ödüyor. O nedenledir ki;

Osmangazi’nin en büyük merkez ilçe olmasının beraberinde getirdiği mega sorunları, Bursa’nın genel anlamda yaşadığı problemlerden ayırmak mümkün değil.

İşte o yüzden diyorum ki, Osmangazi’yi anlamak Bursa’yı anlamaktır. Osmangazi’yi bilmek, Bursa’yı bilmektir. Osmangazi’yi çözmek Bursa’yı çözmektir. Osmangazi’yi tanımak Bursa’yı tanımaktır.

Ve bu bağlamda, Osmangazi’yi sorunlardan, sıkıntılardan, problemlerden arındırmak da sadece Osmangazi’ye değil, aslında koskoca bir kente, yani bütün Bursa’ya nefes aldırmaktır.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım,

Değerli Dostlarım,

Ve Saygıdeğer Basın Mensupları;

Bu duygu ve düşüncelerle, İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na aday olduğumu açıklıyorum.

4 Aralık’ta yapılacak olan genel kurulumuzun şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, partimiz için en yararlı sonucun alınacağına olan inancımı vurgulamak istiyorum.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, her hangi bir ayrımcılık yapmaksızın hazırlayacağımız kucaklayıcı bir liste ile delege arkadaşlarımın tamamının oylarına talip olduğumu şimdiden belirtmek isterim.

Allah mahçup etmesin diyorum ve hem katılımınız için, hem de anlamlı desteğiniz için hepinize çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ