Demokrat Zafer

Gülmez: 2023 yılı ekonomik anlamda kötü geçti

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2023 yılında ekonomik anlamda kötü bir yıl geçirdiklerini dile getiren Gülmez, istihdam konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

NOSAB Başkanı Gülmez: 2023 yılı ekonomik anlamda kötü geçti 

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Gülmez, NOSAB akademi ile sanayicilerin taleplerini aldıklarını, kadın gücünü istihdama kazandırmak istediklerini vurguladı. Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalardan da bahseden Gülmez, Denizli OSB ile ortak çalışma yürüttüklerini belirtti.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez’in konuşmasından satır başları şöyle;

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Bu toplantıyı yıl sonunda yapmayı planlıyorduk. Toplantıyı öne aldık. Biz yüzüncü yılda yüz yılda kadınlara destek olmak istiyoruz. Fakat katılımımız çok az. Ara eleman anlamında ülkemizde çok sıkıntı var. Birçok firma 3. vardıyasını iptal etti. Elektrik tüketiminde azalma olmuş. Firmalar siparişleri olmasına rağmen 2. Ve 3. Vardiyalarını kapatmak zorunda kaldı. Bu da ülkemiz için büyük bir sorun. Bizde kadınlarımızı istihdama kazandırmak istiyoruz. 20 kadınımıza vinç ve kaynak operatörü eğitimi vererek istihdama kazandırdık. Hangi branşlarda ihtiyaç olduğuna dair bilgiler aldık. 100 kadını istihdama kazandırmak istiyoruz. Eğitimin ardından yüzde yüz iş garantisi veriyoruz.

“2023 YILINDA EKONOMİK ANLAMDA KÖTÜ BİR YIL GEÇİRDİK”

2023 yılında ekonomik anlamda maalesef kötü bir yıl geçirdik. Pandemi öncesi sıkıntılar başlamıştı, pandemi üzerine geldi. Ülkede uygulanan yanlış ekonomi bizi sıkıntıya soktu. Sanayide 2023’te yatırımların tamamının durduğunu söyleyebiliriz. Finans maliyetimiz çok yüksek. Ucuz iş gücüyle kazanabileceğiniz para çok sınırlıdır. Hiç kimse yatırım yapamamaktadır. Biz ücretler ne kadar artarsa artsın, çalışanlarımız da ciddi bir memnuniyetsizlik var geçim derdinden dolayı. Bu durum bizi de memnun etmiyor. Döviz artışı ile karşılaştırdığımızde yüzde 50’yi geçmiyor. Şartel indiren bir çok tekstilci arkadaşımız var. Faaliyetlerimizi bir şekilde sürdürüyoruz. Ciddi kaygılarımız var. Finans maliyeti yükselecek gibi duruyor. Bu ülke ekonomisiyle alakalı bir durum. Sanayide işler tıkırında değil onu söylemek istiyorum.

“DEPREM BÖLGESİNDE DENİZLİ OSB İLE BİRLİKTE ÇALIŞTIK”

Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Depremde sanayi bakanlığı deprem bölgesini organize sanayi bölgesiyle eşleştirdi. Denizli OSB ile birlikte Adıyaman’a çalıştık biz. Onlar çok hızlı çadır üretimine başladılar. Çadırla hayat çok devam edemeyeceği için bizde konteyner ürettik kendimiz. Bölgeye 200 tane konteyner götürdük. Ciddi bir lojistik maliyetimiz vardı. OSB bölgelerinin içlerine kurduk konteynerleri. Köylere yardım götürdük. Genelde yardımlar şehir merkezlerine gidiyordu. Bizde köylere 200 konteyner kurduk. Orada yaşamı devam ettiriyoruz. Konteynerleri kurarken çocuklar bizden oyuncak istedi. Herkes evindeki ihtiyaç fazlası oyuncakları getirdi ve yeniden bölgeye giderek oyuncakları dağıttık. Depremde can kaybına en çok neden olan zamanında müdahalesi edilememesydi. Arama kurtarma işleminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bir gönüllü grubu ile çalışma yaptık.

“SANAYİCİNİN CİDDİ BİR İSTİHDAM SORUNU VAR”

NOSAB akademimiz var. Burada ne yapıyoruz? Kamu kuruluş yöneticileriyle bir araya geliyoruz. Sanayicilerimizden talep topluyoruz. Almak istedikleri hizmet nedir diye soruyoruz. Her gün bir etkinliğimiz oluyor NOSAB akademide. Sanayicinin ciddi bir istihdam sorunu var. İş arayanların da ciddi bir sorunu var. İstihdam edici belge aldık. Bu yıl ilk BUİKAD ile ve Borcelik ile yaptığımız proje bu kapsamda. İş ve eleman arayan herkes sitemize girerek orada eşleşecekler. Cv’ler bana ve yönetici arkadaşlarımıza geliyor. Sanayici arkadaşlarımızın olduğu bir grupta paylaşıyoruz. 2023’te devreye aldığımız GES projemiz var. Biz kendi ihtiyacımız olan enerjiyi kendimiz karşılayacağız. Bazı arkadaşlarımız kendi enerjilerini üretmeye başladı. Bizi çok memnun eden bir yatırımımızı onaylattık. Türkiye‘de tek endüstriyel arıtma bize aitti. Diğer OSB’ler hep dönüşme arıtma yaparlar. Bölgemize bir ikinci arıtma tesisini yapacağız. Yanınızda da organize sanayi Bölgesi’nin arıtma tesisi var. Onlarla da anlaşamadık.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ