Demokrat Zafer

Fırat Engin’in“Mesafeyi Aşmak” Başlıklı Sanatçı Kitabı ve Sergisi Merdiven Art Space’deİzleyiciyle Buluştu

Merdiven Art Space, Fırat Engin’in “Mesafeyi Aşmak” başlıklı sanatçı kitabını sanatseverlerle paylaşırken, 4-30 Kasım 2023 tarihleri arasında aynı isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Editör ve yazarlığını Derya Yücel’in, tasarımını Vahit Tuna’nın üstlendiği “Mesafeyi Aşmak: Fırat Engin”başlığındaki kitap, sanat ve hayatın kesiştiği ve birleştiği yollara, Fırat Engin’in sanat üretimsürecinevepratiğindekiyolculuğunadairkapsamlıbirdeğerlendirmesunuyor.Sanatçının üretimlerini hatırlama dinamiğiyle ilişkili olarak bugünden geçmişe, geçmişten bugüne bağlamlar, konular ve malzemeler üzerinden ele alan kitap, anımsama ve düşünme formuna yakın bir okuma akışı öneriyor. Kitap; bellek ve kimlik, sosyal adalet ve aciliyetler, ekonomi politiği ve küresel istila üst başlıkları altında değerlendirilen işler üzerinden, kronolojik bir anlatı yerine sanatçının üretimleri arasında kurulan ilişkisel bir hafızayı kaydetmeyi amaçlıyor.

Kitaba eşlik eden “Mesafeyi Aşmak” başlıklı sergi, Fırat Engin’in son 20 yılda gerçekleştirmiş olduğu ve farklı koleksiyonlarda yer alan çalışmalarından bir kesit sunarken, sanatçının “Arınma (2011)”, “Gregor Samsa Anısına (2010)”, “Anavatan (2017)”, “Milenyumun Hayaletleri (2021)”, “2 soğan, 1 ekmek, 1 çakma Hermes (2021)” gibi farklı teknik ve malzeme ile kurgulanmış çalışmalarını bir araya getiriyor.

Fırat Engin, çalışmalarında malzeme repertuvarını ve teknik tercihlerini çalıştığı konular bağlamındabelirlerkenseçtiğiyadaiçindeyeralmayıtercihettiğikonularısosyolojikvepolitik açılardanelealır.Üretimdilindedisiplinler arasıanlatımolanaklarınıgenişletensanatçı,ağırlıklı olarakheykel,enstalasyon,video,neongibifarklıtekniklerdenyararlanır.Engin,biçimveiçerik kesişimi üzerinden seçtiği konuları kavramsallaştırmaya çalışmakta; popüler kültür, gündelik hayat, tüketim, küresel-ulusal politik meseleler vb. konular üzerine çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

“MesafeyiAşmak”,30Kasım2023tarihine dekMerdivenArtSpace’deziyaretedilebilir.

Fırat Engin Instagram:https://www.instagram.com/firatengin/

Merdiven Art Space Instagram: https://www.instagram.com/merdivenartspace/

  Adres: Fındıklı,MuratHan,Meclis-iMebusanCd.No:31KAT:1,34434Beyoğlu/İstanbul

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ