Demokrat Zafer

TOSB Gelişim Zirvesi Farklı Sektörlerden Birçok Profesyoneli Bir Araya Getirdi!

TOSB Gelişim Zirvesi Farklı Sektörlerden Birçok Profesyoneli Bir Araya Getirdi!

5’inci TOSB Gelişim Zirvesi’nde Yaratıcı Esneklik Masaya Yatırıldı!

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği tek global kümelenme organizasyonu TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), TOSB Gelişim Zirvesi ile sektörü bir araya getirdi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen zirvenin ana teması, “Yaratıcı Esneklik, İlerlemeye Devam Etmek İçin; Daha Yaratıcı, Daha Esnek” olarak belirlendi. Otomotiv sektörünün en büyük insan kaynağı zirveleri arasında yer alan ve sosyal gelişim ve etkileşime katkıda bulunması hedeflenen TOSB Gelişim Zirvesi’nde danışmanlar, insan kaynakları yöneticileri, akademisyenler ile sosyal bilimcilerin de aralarında bulunduğu 13 değerli konuşmacı, katılımcılara tecrübelerini aktardı.

Türkiye’nin ve dünyanın örnek endüstri parklarından TOSB’un (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) sosyal gelişim ile etkileşime katkıda bulunması amacıyla gerçekleştirdiği TOSB Gelişim Zirvesi sona erdi. TOSB Workinn Otel’de bu yıl 5’incisi düzenlenen zirve, kişisel ve kurumsal gelişim ile girişimcilik alanında birbirinden değerli konuşmacıyı ağırladı. TOSB üyesi firmaların dışında sektörde faaliyet gösteren çok sayıda şirketin de yakından takip ettiği zirvenin bu yılki ana teması, “Yaratıcı Esneklik, İlerlemeye Devam Etmek İçin; Daha Yaratıcı, Daha Esnek” oldu. Katılımcılar etkinlik aracılığıyla kişisel ve kurumsal gelişim ile girişimcilik alanında uzman çok sayıda ismi dinleme fırsatı elde etti.

Zirveye olan ilgi her yıl artıyor!

Her yıl ilginin hızla arttığı zirve bu yıl da yüksek bir katılıma sahne oldu. TOSB İK Komitesi koordinatörlüğünde düzenlenen zirvenin açılış konuşmaları TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca ile TOSB İK Komite Başkanı Sibel Kohen tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından ilk sunumu, “Dönüşümsel Liderlikle Kurumsal Zorluklara Karşı Koyma Sanatı” ile Uluslararası Ödüllü Liderlik ve Takım Koçu, Örgütsel ve Pozitif Psikoloji Uzmanı ve Yazar Duygu Alptekin Gürsu gerçekleştirdi. İkinci panelde ise TesterYou’nun Yönetici Ortağı Barış Sarıalioğlu, “Yapay Zekâ ve Mobilite Işığında Yeni Nesil İnsan Kaynakları ve Çalışma Ortamları” isimli bir sunum yaptı.

Global ve yerel insan kaynakları trendleri tartışıldı!

Zirvenin öğleden sonraki bölümünde Mercuri Urval Yönetim Danışmanı İde Ertun ve Profesyonel Koç ve Eğitmen Derya Çorbacıoğlu’nun ortak sunumunda “Sürdürülebilir Başarıya Yürüyüş” konusu değerlendirildi. Ardından TEGV için 31 Ocak-6 Şubat 2023 tarihleri arasında World Marathon Challenge’a katılarak 7 günde 7 kıtada 7 maraton koşan iş adamı ve TEGV Mütevelli Üyesi Ahmet Uysal ile TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Uralcan’ın “168 Saatlik Gün” isimli sunumuna geçildi. Antarktika’da başlayan ve sırasıyla Cape Town, Perth, Dubai, Madrid, Fortaleza ve son olarak Miami’de koşan Uysal, tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Ardından da Randstad Türkiye Genel Müdürü Ufuk Gedikli, “Global ve Yerel İnsan Kaynakları Trendleri”ni değerlendirdi. Zirvenin son bölümünde ise ilk panelde Uluslararası Akredite Yönetim Danışmanı Ali Alper Çeltek “Hayatın Olağan Akışına Aykırı”, Alize Yatçılık Kurucu ve Yöneticisi Sinan Sümer ise “2 Kişi, Denizde 27 Gün” isimli sunumuyla katılımcılara hitap etti.

Öğrenciler kurumlardan beklentilerini anlattı!

Zirvenin kapanış konuşmasını ise Philip Morris International’ın Ukrayna, Kafkaslar ve Moldova İK Direktörü Emel Mizrahi Mordo gerçekleştirdi. “Her şeye Rağmen Devam Etme Gücü” isimli sunumuyla Emel Mizrahi Mordo, Ukrayna-Rusya savaşı esnasında organizasyonu nasıl ayakta tutabildiklerini katılımcılarla paylaştı. Zirvenin dikkat çekici noktalarından biri de “Gençler Kurumlardan Ne Bekliyor?” isimli bölüm oldu.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı Bursiyer öğrencilerinden İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Serhat Arda Şahin,

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 3’üncü sınıf öğrencisi Aleyna Eylem Kocabaş ve Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Ani Kuyumcu kurumlardan beklentilerini mini bir panelle katılımcılarla paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ