Demokrat Zafer

Teksan Teknoloji Sınıfı Öğrencileri Santral İstanbul Enerji Müzesini ziyaret etti

Kesintisiz enerji sektörünün öncü firması Teksan’ın sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek üzere 2021-2022 eğitim-öğretim yılında eğitim hayatına kazandırdığı Teksan Teknoloji Sınıfı, mesleki eğitime değer katıyor. Teksan Teknoloji Sınıfı’nda sanayi ile iç içe bir öğrenim modeli benimseniyor. Pek çok uygulamalı ders yanında workshoplar, özel eğitimler, sosyal aktiviteler ve fabrika ziyaretleri de gerçekleştiren Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri son olarak uzun yıllar İstanbul’un enerji ihtiyacını karşılayan eski Silahtarağa Elektrik Santrali, bugünkü Santral İstanbul Enerji Müzesi’ni ziyaret ettiler. Bu gezi ile jeneratör ve alternatörler ile ilgili Teksan uzmanlarından aldıkları eğitimi pekiştirme olanağı bulan öğrencilere eğitim sertifikası da verildi.

Teksan Teknoloji Sınıfı’nda eğitim gören 30 öğrenci ve öğretmenleri, Teksan Pazarlama Ekibinin organizasyonu ile İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde yer alan Santral İstanbul Enerji Müzesini ziyaret ettiler. Santrali ilgiyle gezen Teksan Teknoloji sınıfı öğrencileri, yıllar önce İstanbul’un elektrik ihtiyacının nasıl karşılandığı konusunda bilgi edinip Enerji Oyun Alanı’nda elektrikle ilgili eğlenceli deneyler yapma fırsatı yakaladılar.

Gezi öncesinde Teksan Ar-Ge Mühendisi Samet Bekiroğlu’ndan “Dizel jeneratörler ve alternatörler” başlıklı bir eğitim de alan Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri, ziyaretin sonunda düzenlenen törende eğitim sertifikalarını aldılar. Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, sertifikalarını verdiği öğrencilere başarılar diledi.

Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, Topkapı Okulları iş birliği ile Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde açtıkları Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Büyük emekler vererek parçası olduğunuz Teksan Teknoloji Sınıfı ile çok iyi yerlere geleceğinize yürekten inanıyorum. Hepiniz altın değerindesiniz, pırıl pırıl parlıyorsunuz, ışığınızı daha da parlatmak için elimizden gelen her şeyi yapmak konusunda kararlı ve istekliyiz.  Bizlere ihtiyacınız olan her an yanınızda olacağız. Yolunuz açık olsun, ışığınız hiç sönmesin” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ