Demokrat Zafer

Sıcak ve Modern Bir Çalışma Mekanı: Khan Arms Fabrika Ofisi

İpek Baycan Architects tarafından tasarlanan Khan Arms fabrika ofisi yüksek tavanlı ve 800 metrekarelik bir mekana yerleşiyor. Khan Arms’ın kimliğini yansıtan tasarımda sıcak ahşap tonları, cam ve grafik elemanlarla dengelenerek modern bir ofis ortamı yaratıyor.

Khan Arms fabrikasına ek olarak tasarlanan 800 metrekarelik ofis bloğunun güncel ve özgün tasarımı, firmanın kimliğini yansıtan özel bir çalışma alanı yaratıyor. Yapının yüksek tavanlı kurgusu içinde iki kattan oluşan ofis, girişte yer alan galeride organik formu ile dikkat çeken bir banko ve spiral merdivenle üst kata sağlanan sirkülasyonu ile ikonik bir etkiye sahip. Yağmur damlalarını andıran aydınlatma elemanlarının akışkanlığı ziyaretçilere çarpıcı bir karşılama sunuyor.

Yer yer genişleyen yürüyüş hattı ve ofis odalarının kübik cam yapısı ile sürekli bir koridorun sıkıcılığını kırmayı hedefleyen İpek Baycan Architects, ahşap ve kahve tonlarıyla sıcak bir atmosfer ortaya çıkarıyor. Mekanı kucaklayıcı bir hissiyata büründüren renklerle, koridor boyunca yer alan duvara entegre mobilyalar farklı kullanımlara olanak sağlayan istasyonlar ortaya çıkarıyor. Koridorun öbür tarafında dizilmiş kütleler ise üzerlerindeki grafik elemanlarla navigasyonu belirtirken, mekanların ebatlarını ve girişlerini tanımlıyor. Kendi içinde bekleme ve karşılama alanlarının varlığı ile kamusal kullanımı artıran tasarım, personelin günlük yaşantısını kolaylaştırıcı unsurlar barındırmakta.

Mekanın üst katında yer alan idari departmana ait ofis ve yemekhane, koridorun başında ve sonunda yer alan daha geniş mahallerde planlanırken; bu odaların girişleri tavandan duvara uzanan kaplama ile benzeşiyor.

Muhasebe, toplantı ve ikincil ofis odalarının cam blok kütleler ile vurgulanan mimarisi mekanın ana kimliğini oluştururken tutarlı bir anlatım sergiliyor. Cam kütlelerin içinde yer alan ahşap mobilya detayları mahallerin koridor tarafında mahremiyeti sağlıyor. Cam ile bütünleşen mobilyalar aynı zamanda odaların kimliğine uygun kullanımlar ve giriş kapıları için bir alan sağlayıp iç mekanı zenginleştiriyor.

KÜNYE

  • İç Mimari: İpek Baycan Architects
  • Program: Fabrika Ofisi, 800 m²
  • Konum: Konya, Türkiye
  • Yıl: 2023
  • Yüklenici: Doruk İnşaat / Osman Atalay
  • Fotoğraflar: Altkat Mimari Fotoğrafçılık
  • İşveren: Khan Arms
  • Mobilya Aksesuar: Mesan Dekorasyon, B&T, Loda, Nurus
  • Bitirme İşleri: Trio, Jotun
  • Islak Hacim: Vitra

Web sitesi: ipekbaycan.com

Instagram: @ipek.baycan.architects

Facebook: @ipekbaycanarchitects

LinkedIn: @ipek-baycan-architects

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ