Demokrat Zafer

YENİ PEUGEOT E-2008, ALTIN DİREKSİYON ÖDÜLÜNÜ KAZANDI!

PEUGEOT, en başarılı modellerinden biri olan yeni PEUGEOT E-2008 ile, Axel Springer Verlag tarafından düzenlenen, bu yılki “Altın Direksiyon” ödülünü kazandı. PEUGEOT E-2008, “Küçük Otomobiller” segmentindeki rakiplerini geride bırakarak AUTO BILD ve BILD am SONNTAG okuyucularının yanı sıra, uzman jüri tarafından da sınıfının en iyisi seçildi.

Ülkemizde de satışa sunulan PEUGEOT E-2008’in modern ve yenilikçi tasarımı, AUTO BILD ve BILD am Sonntag okuyucularının yanı sıra, uzmanlardan oluşan bir jüriyi de ikna etmeyi başararak “Altın Direksiyon”a ulaşmasını sağladı. Modelin geniş ön cephesinde gövde renginde dikey uygulamalar yer alıyor. Bu uygulamalar, farlarla birleşerek güçlü bir görünüm kazandırıyor. Işık imzası, ön tamponun parlak siyah yan hava girişlerine entegre edilen üç dikey pençeyle dikkat çekiyor. LED stop lambaları, otomobilin genişlik algısını güçlendiren ince ve zarif, iç içe yer alan üç yatay çift sıra pençeden oluşuyor. Ayrıca geri vites lambaları ve sinyaller de LED olarak sunuluyor.

PEUGEOT E-2008’in kabininin kilit unsurlarından biri olarak PEUGEOT i-Cockpit® dikkat çekiyor. PEUGEOT E-2008’in yeni dijital gösterge paneli göz hizasında, direksiyon simidinin hemen üzerinde ideal bir konuma sahip. 10 inçlik dijital ekran, modern bir tasarıma sahip ve yeni nesil PEUGEOT i-Connect® Advanced bilgi-eğlence sistemini kontrol etme olanağı sağlıyor. Olayların merkezindeki kompakt direksiyon, PEUGEOT i-Cockpit®’in mimarisinin temel unsurlarından biri olmayı sürdürüyor; benzersiz çevikliği ve hareket hassasiyeti sunarak sürüş keyfini 10 kat artırıyor.

PEUGEOT Almanya Genel Müdürü Christian Dietsch; “PEUGEOT E-2008’in yarattığı etkiden büyük gurur duyuyoruz. Ödül, modelin sadece otomobil tutkunları arasında popüler olmakla kalmayıp, aynı zamanda test pistinde, uzmanlardan oluşan bir jüriyi de etkilediğini gösteriyor. Bu, Aslanlı markanın tasarım, özellikler ve teknik performans konusundaki bilgi birikimini doğruluyor” dedi.

Prestijli bir ödül olarak “Altın Direksiyon”

Almanya’nın ünlü “Altın Direksiyon” ödülü, Avrupa otomotiv endüstrisindeki en büyük ödüller arasında kabul ediliyor. 1976 yılında kendisiyle aynı adı taşıyan Axel Springer yayınevinin kurucusu Axel Springer tarafından kuruldu. Ödül, 2009 yılından bu yana AUTO BILD ile iş birliği içinde olan BILD am Sonntag tarafından veriliyor. Araçlar, her yıl AUTO BILD okurlarının oylaması ile uzman, teknisyen, genel yayın yönetmeni ve ünlülerden oluşan jürinin değerlendirmesiyle, farklı kategorilerde ödüllere layık görülüyor. Jüride, Tom Beck, Steffen Henssler ve Rhea Harder gibi ünlülere ek olarak yarış pilotları Hans-Joachim Stuck, Ralf Schuhmacher, Laura Maria Geißler ve Sidney Hoffmann gibi isimler de yer alıyor. Final testler 18 Eylül 2023’te Lausitzring’de gerçekleştirildi.

İLETİŞİM

peugeotpr@peugeot.com

LİNK

PEUGEOT Basın web sitesi

basin.peugeot.com.tr

PEUGEOT HAKKINDA

PEUGEOT, büyük buluşları ve sayısız başarılarıyla, yaratıcı ve dünyanın önde gelen markası. Müşterilerine baştan sona “GÖZ ALICI” bir deneyim vaad ediyor; mükemmellik, göz alıcılık ve duygulara hitap etme değerlerini esas alıyor. 130’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren PEUGEOT, 2022 yılında dünya genelinde yaklaşık 1.050.000 araç satışı gerçekleştirdi. 2025 yılı itibarıyla, hem binek hem de hafif ticari araç olmak üzere tüm ürün gruplarında elektrikli motor seçeneği sunacak olan PEUGEOT, E-LION projesi ile 2038 yılında Sıfır Karbon hedefine ulaşmaya yönelik 360 derecelik bir yaklaşım sunuyor. PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar, markanın motorsporlarına olan tutkusunu gösteriyor ve Le Mans 24 Saat dahil Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışıyor.

PEUGEOT Türkiye

Kolektif House, Batı Nida Kule

Barbaros Mahallesi, Begonya Sk. No:1, ATAŞEHİR / İSTANBUL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ