Demokrat Zafer

ÜMMET DİKER;”UMURBEY ESKİ UMURBEY GİBİ OLACAK”..!!

Gemlik ilçemizin güzel Umurbey Mahallesi’nde değişimin zamanı geldi de geçiyor diyerek Muhtar adaylığını açıklayan Ümmet Diker ile Muhtar olması durumunda neler yapacakları ve daha birçok merak edilene cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle değerli Muhtar adayım Ümmet Bey bizleri ekibimizi güzel Gemliğimizin Umurbey Mahallesi’nde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Şunu belirtmeliyim ki Umur Bey gerçekten çok güzel çok özel bir belde Mahalle ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın da istirahatgahı burada. Ümmet Diker kimdir?  Kısaca sizi tanıyalım, sonrasında da isterseniz sorularımıza geçelim.

DOĞMA ,BÜYÜME UMURBEY’LİYİM..!!

—- Ben de sizlere buralara kadar Umurbey’e kadar gelmiş olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Ben Ümmet Diker, Ailem 1970’li yılların başlarında Aksaray’dan Umurbey’e gelmişler. Ben 6 Haziran 1976 yılında Umurbey’de doğdum. İlk ve Ortaokulu Abdullah Fehmi İlköğretim Okulunda okudum, lise mezunuyum.24 yıldır evliyim, iki çocuk babasıyım. 1989 ila 2018 yılları arasında Borusan, Borçelik, Mks Marmara şirketlerinde taşeron olarak tadilat işleri yaptım.2019-2022 yılları arasında gıda sektöründe faaliyet gösteren Kavlak zeytin ve Baktat gıda şirketlerinde çalıştım. 25 yıldır Yağmur Boya İnşaat Limited şirketinde hizmet vermekteyim. Bulunduğumuz yıl içerisinde emekli oldum.

YOLLARIN DURUMU,ULAŞIM VE DE DAHA NELER NELER..!!

*** Peki değerli muhtar adayım Ümmet Bey Muhtar adayı olmaya karar vermişsiniz. Elbette Umurbey hem Bursa’mız için hem Gemlik ilçemiz için hem de ülkemiz için gerçekten çok değerli bir belde ,mahalle. Çünkü burada Cumhuriyetimizin 3. cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarı da bulunmakta. Bu anlamda Muhtar olma fikri nasıl gelişti? Bizlere bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

EKSİKLİKLERİ BİR BİR TAMAMLAYACAĞIZ..!!

—-Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Umurbey mahallemizde daha önceleri belediye zamanında olan birçok hizmet artık maalesef yok. Umurbey’in yolları olsun işte siz de Gemlik’ten geldiniz buraya kadar yolları gördünüz yollar çok bozuk. Bunun yanı sıra bu belediye otobüsleri eskiden güzel geniş otobüsler varken artık şimdi küçücük küçücük minibüslerde İnsanlar üst üste çok kalabalık şekilde seyahat ediyorlar.Bunlara  mutlaka bir çözüm getirilmesi lazım.Küçük araçlar kesinlikle yetmiyor.Zeytin satma yeri ile ilgili sıkıntılar var,sonrasında buradaki otoparkla da ilgili sıkıntı var. Herkes buraya aracını bırakınca Akşamleyin zeytin tüccarları  zeytin satımında sıkıntı yaşıyor.

TURİZM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..!!

Turizm dedik,hemen buradan 300 metre yukarıda Aytepe restaurant var Sağolsun değerli bir arkadaşımız orasını canlandırdı. Onun yanı sıra Celal Bayar anıtımız var Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarı var ama gerçekten bakımsız ,eskiden her sene neredeyse bakımları boyası yapılırken son zamanlarda bununla da ilgili sıkıntılar yaşanıyor temizlik anlamında büyük sıkıntılar oluyor. Sonra işte Sayın Cumhurbaşkanımızın rahmetli Celal Bayar’ın ölüm yıldönümünde protokol anlamında da pek katılım olmuyor mutlaka bunların düzenlenmesi lazım. Ama bunun olması için öncelikle biz Umurbeyimizi burasını tanıtmamız lazım insanlarda böyle bir anıt mezar olduğunu Cumhurbaşkanımızın burada bir istirahatgâhı olduğunu Tüm Türkiye’ye öğretmemiz lazım.Turizmi bu anlamda canlandırmamız lazım. Muhtarlıkta oturmakla bu iş olmaz.Zaten çoğu zamanda kilitli.

Aytepe’nin orada yine yatırımız var Ali Dede’nin yatırı,gider şimdi oradan da fotoraf çekeriz.Orada her sene Pilav geleneğimiz vardı o kalktı, eskiden belediye döneminde hep bu aktiviteler bu etkinlikler vardı ama sonrasında muhtarlığa geçtikten sonra bunlar tamamen kalktı.İşte görüyorsunuz sizler de işte tuvaletin halini,Çeşme’nin halini. Her şey ortada hizmet yok Umurbey resmen kendi kaderini terk edilmiş durumda.

****Ümmet Muhtar adayın Tabii en büyük özelliği Umur Bey’in 3.Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın istirahatgahının burada olması değilmi?

BÜTÜN YOLLARDAN YÖNLENDİRME TABELALARI KONULMALI..!!

—-Tabii bizim için Celal Bayar çok önemli. Ama tabii müzesi var yıkıldı kaç senedir yapılacak bekliyoruz, İnşaat başladı geçenlerde  ama şimdi yine durdu. Bunun yanı sıra işte Celal Bayar Müzesi ile ilgili onun Anıt mezarının burada olmasından dolayı Bursa- İstanbul Şehirler arası yolda hem gidiş hem dönüş istikametinde hem de bunun yanı sıra İstanbul -Bursa- İzmir otobanından da Gemlik çıkışında tabelalarda 3. Cumhurbaşkanımızın Umurbey’de olmasından dolayı yönlendirici tabelalar mutlaka olması lazım.Siz de gelirken görmüşsünüzdür atta dönüşte siz de fotoğraflayabilirsiniz küçücük bir Celal Bayar Müzesi deyip yönlendirmişler. Ama dediğim gibi mutlaka bunun ana yollardan Bursa’dan sonra Gemlik’e gelirken İstanbul’a geçerken mutlaka yönlendirmelerle buranın yoldan geçen insanlara haber verilmesi lazım. Burada böyle bir anıt mezar olduğunu belirtmemiz lazım. Rahmetli cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal’ın mezarına giderken çevresinde hep yönlendirici tabelalar var. Ben Türkiye’yi çok gezerim Isparta’ya da gittim çok sefer,rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in anıt mezarı daha yapılmamış olmasına rağmen, yönlendirme  tabelalarını şimdiden koymuşlar çok değer veriliyor ama bizim burada 3. Cumhurbaşkanımız burada yatıyor ama maalesef ana yollardan ana  arterlerden caddelerden herhangi bir yönlendirme vesaire yok. Hem şehirler arası yolda hem de otobandan mutlaka ama mutlaka bu yönlendirici tabelaların bir an evvel devreye girmesi lazım ki Umurbey’in turizmi artsın yükselsin, İnsanlar bu durumdan haberdar olsun. Birçok kişi maalesef bilmiyor.

*** Peki Ümmet muhtar adayı Umurbey’in geçim kaynakları neler?

—- En öncelikli geçim kaynağı zeytin. Eskiden sadece Zeytin vardı ama son zamanlarda fabrikalarda çalışan gençler de var. Zeytin para etmediği için insanlar İşte çalışmaya başladı fabrikalarda vesaire.Zeytinlikler  satılıyor ,kesiliyor ve oralarda inşaatlar başlıyor maalesef bunun da mutlaka bir sona ermesi lazım. Bunlar büyük sıkıntı. Biraz sonra sizinle birlikte isterseniz bir Umurbey turu da yaparız göreceksiniz sokak  aralarındaki yollar da çok büyük sıkıntı,adeta kaderine terk edilmiş. Yine bunun yanı sıra Cep telefonlarıyla da ilgili çekme anlamında birçok sıkıntı yaşanmakta.

SAĞLIK OCAĞI’MIZ YETERSİZ KALIYOR..!!

Ayrıca Sağlık Ocağımızda yetersiz kalıyor.1 doktor 6-7 mahalleye hizmet vermeye çalışıyor.Daha büyük ve de donanımlı bir Sağlık Ocağı için Sağlık Bakanlığı nezdinde inşallah göreve gelmemiz durumunda hemen çalışmalara başlayacağız.Her şey çok daha güzel bir Umurbey için.

PAZARIMIZ YOK, ESKİ ÇARŞIDAN ESER KALMADI..!!

Ayrıca Umurbey’de burada stat yapıldı Recep Tayyip Erdoğan Stadı verildi ismine  ama Umurbey Spor Kulübü’nün çocukları gençleri orada antrenman yapmakta sıkıntı yaşıyorlar. Ayrıca mahallemizde eskiden belediye zamanında pazar yerimiz varken şimdi maalesef Gemlik’teki pazara gitmek zorunda kalıyor, burada yaşayan insanlarımız. Şimdi bir peynircimiz geliyor pazartesi günleri, Cuma günleri de işte cuma namazı çıkışı Cemaat kalabalık olduğu için sağdan soldan patatesçiler ,soğancılar vesaire onlar geliyor koordineli bir pazar eski canlı belediye zamanındaki pazar maalesef yok. Yağmur yağdı mı kar yağdı mı kış başlayınca tabii onlarında  gelmesinde de sıkıntı oluyor.

GENÇLERİMİZİ SPORLA BULUŞTURMAMIZ LAZIM..!!

Mesela halı sahamız vardı sonrasında Halı saha yıkıldı içine basketbol sahası yapıldı zeminde beton şeklinde hala daha kapalı yani doğru düzgün hizmet de vermiyor.Ben halı saha işlettim burada Umurbey’in halı sahası bendeydi belediyeden ihale ile  almıştım gece ikilere, üçlere kadar maç oynattırıyorduk .Şimdi gençlere saha yok, halı saha var ama oynanan yer yok halısı gitti beton zemin olunca sıkıntı oldu. Umur Spor Kulübü’nün yönetimindeyim aynı zamanda kulüpte de sıkıntılar var sağdan soldan iş adamları arkadaşlarımız destek oluyor ayakta tutmaya çalışıyoruz orada Cem Güler diye bir ağabeyimiz var yönetiyor ama bütün yük de ona kalıyor maalesef. Sahamıza maalesef sahip çıkamıyoruz gençlerimizi spora futbola alıştırmamız lazım. Stadı açmamız için Gemlik’ten izin almamız gerekiyor antrenmanlar için vesaire. Çünkü gençleri kahveden kötü alışkanlıklardan Sigaradan Mesaiye uzak tutmamız gerekiyor. Şurada Gençlik Merkezi açıldı Tayyip Erdoğan tarafından bilardo salonu vesaire vardı sonrasında gerisin geriye kapandı, gitti. Biz gençleri kahvelere mi gönderelim. Biz onları kahvelere göndermek istemiyoruz biz onlar sporla uğraşsınlar futbol oynasınlar antrenman yapsınlar  istiyoruz. Bunlarla da ilgili bu konuları düzeltmek ile ilgili gayretlerimiz olacak.

ANIT MEZARIMIZ  BAKIMSIZ KALDI..!!

Mesela şu görmüş olduğunuz çam ağacı. Biz çocuktuk rahmetli Celal Bayar buraya gelirdi bayramlarda seyranlarda ,rahmetli o ağacın altına otururdu,bir talebe buradan girer oradan çıkar elini öper iner giderdi o zamanın çarşısına bakın şimdiki çarşıya bakın. Eski bayram kutlamaları da yine kalmadı Umurbey’de eskiden belediye zamanında gerçekten çok güzeldi ama muhtarın iyi çalışmaması, koordinasyonu  sağlayamaması kurumları Umurbey için harekete geçirememesinden dolayı maalesef bu duruma gelindi.Umurbey maalesef atıl duruma geldi.Geçen ay yine ölüm yıldönümüydü rahmetli Celal Bayar’ın doğru dürüst gelen Yine olmamış, torunları vesaire geliyor. Benim düşüncemde ne var Allah nasip ederse ve bana bu muhtarlık nasip olursa , aldığım havadise göre bu sefer burada değildim mevlitte ekmek, şeker dahi  dağıtılmamış muhtarsın sen sonuçta ya en azından bir şeker dağıtın gelen giden insanlara pilav dağıtın. Koskoca Cumhurbaşkanı kuru kuruya Mevlit okutulmuş insanlar dağılmış.Elinde bir çanta ile üzerinde takım elbise  altında arabayla muhtarlık  böyle olmaz.Görüyoruz etraftaki muhtarları Haydariye Muhtarını,Karacaali Muhtarını, Muhtar dediğin koşturacak Mahalle için beldemiz için elinden geleni yapacak.Çünkü çok güzide bir yer Umurbey.Umurbey’in  bu durumda olmaması lazımdı. İnşallah muhtarlık nasip eder insanlarımız halkımızda seçerse Sayın Cumhurbaşkanımızın mevlitleri bundan sonra çok daha güzel çok daha canlı olacak. Sonra belediye zamanında 14 tane temizlik elemanı arkadaşlar vardı zamanında ve bu Anıt bu etraf bu çevre tertemiz oluyordu. Ama şimdi 3 kişi işte etrafı görüyorsunuz etraf bakımsız futbol sahasının da yine bakımı kötü, Anıt her sene boyanıyordu neredeyse ama maalesef son zamanlarda boyanmaz oldu. Anıt mezarda bakımsız kaldı.

Ayrıca belediye zamanımızda düğün salonu vardı, Belediye gittikten sonra Gemlik belediyesine bağlanınca düğün salonumuzu sattılar bir özel okula verdiler. Şimdi hiç düğün salonumuz yok kınamız Düğünümüz cemiyetimiz olduğunda vatandaşımız mecburen Gemlik’te pahalı yerlerde düğün yapmaya çalışıyor. Bu da çok büyük bir sıkıntı, Kına salonumuz düğün salonumuz kalmadı anlayacağınız.

TARİHİ DOKUYA SAHİP ÇIKMALIYIZ..!!

Umurbey’imiz Gerçekten çok güzel Celal Bayar evlerimiz var Celal Bayar’ın yapmış olduğu evlere dokunulmazlık var yasak var ama onarma anlamında restore anlamında içini dışını sağını solunu yıkarak yok ediyorlar. İçeriden tamirat adı altında tamamen neredeyse evleri yok ettiler. Çünkü bunların tarihi özellikleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Celal Bayar zamanında yapılmış olan evler. Ve Maalesef bu tarihi özellikler eski doku yok olup gitmesi bizleri derinden üzmektedir.Maalesef burada bu duruma artık  göz yummamak lazım.Tarihi özelliği olmasından dolayı zaten koruma altındalar ama maalesef bunu kimse önemsemiyor.

UMURBEY’İN  BİR DÖNEM DAHA KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK..!!

Esas amaç Umurbey’e hizmet bizler için muhtarlar için Tüm siyasi partilerimizle eşit mesafede olarak en iyi hizmeti mahallemize gelmesi için çalışacağız değişimin zamanı geldi. Son olarak buradan Umurbey’de yaşayan Umurbeylilerden eski, güzel ,canlı günlerimize dönmek için destek bekliyorum. İnanın hiçbir şeyi için geç değil. Çünkü Umurbey her şeyin en iyisini hak ediyor. Son olarak başta Umurbey’de yaşayan Umurbey’liler olmak üzere Gemlik’te Bursa’da ve yurt genelinde yaşayan bütün insanlarımıza 85 milyon Türk insanına Umurbey’den sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum ve geçtiğimiz haftalarda kutlamış olduğumuz cumhuriyetin 100. yılını da herkesin tebrik etmek istiyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

ETKİLEYİCİ PROJELER,DÜŞÜNÜLMÜŞ PLANLAR SES GETİRECEK NİTELİKTE..!!

Doğma büyüme 47 senedir ömrünü Umurbey’e adamış olan ve bu anlamda birçok Umurbeyli’den de Umurbeyli olan Ümmet Diker kardeşimize bizler de seçim sürecinde ve seçimde başarılar diliyoruz.

Eski, güzel, canlı günlere dönmekle ilgili ortaya koyduğu projeler ,turizmi geliştirerek

Umurbey’i tüm Türkiye’ye tanıtmakla alakalı anlattıkları uygulanabilir planları bizleri etkilediğini de ayrıca sizlerle paylaşmak isterim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ