Demokrat Zafer

“SEYEV” Cumhuriyet’in 100. Yılında 100.000 Dünya Vatandaşı Yetiştiriyor!

Dilbilimci ve eğitmen Seda Yekeler’in Kurucusu olduğu “SEYEV” dünyayı, dünyanın konuştuğu dil ile takip edebilmek amacıyla Cumhuriyetin 100. yılına ithafen akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilen 100.000 dünya vatandaşı yetiştirmek için “Cumhuriyetin Çocukları” projesi adıyla hazırlıklara başladı.

Geleceğimizin miraslarının eğitimine katkıda bulunmak, Cumhuriyetin 100. yılında 100.000 Cumhuriyet çocuğu değeri yaratmak, geleceğimizin miraslarının, uluslararası temsil gücü kazanımına eşlik etmek ve tüm dünyaya Cumhuriyetin 100. yılında “Ben de bir Cumhuriyet çocuğuyum” diyebilmek amacıyla yola çıktı.

SEYEV Başkanı Seda Yekeler projeye ilişkin “Cumhuriyetin 100. yılında geçmişten bugüne taşıdığımız değerleri bize emanet edilen ilkeler doğrultusunda“Cumhuriyetin Çocukları” ismini verdiğimiz proje ile hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki bu proje binlerce çocuğa umut olup yabancı dil öğrenimi konusunda cesaret ve özgüven sağlayacak, hayatlarında önemli bir yer edinecek. Bir eğitimci olarak Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü benimsemiş ve yıllardır çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayıp şimdi, yeniden, bu sorumluluğu üsteleniyor ve Atatürk’ün önderliğine, ilke ve inkılaplarına değer veren her bireyi de bu projede bir şekilde alarak geleceğimize dokunmanın verdiği hissiyatı yaşamaya davet ediyorum.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Cumhuriyetin Çocukları Projesini Neler Hedefliyor?

Hızla gelişmekte olan bilim ve teknoloji çağında, çocukların yabancı dil eğitimine
ulusal ve evrensel kimlik kazandırmak suretiyle yabancı dil edinme platformu ile dünyayı ve farklı bakış açılarını daha iyi tanımalarını ve anlamalarını, kültürel gelişimlerini sağlamlaştırmalarını, yabancı kişileri anlayabilmelerini ve kendilerini onlara anlatabilmelerini, eğitimlerinde yabancı dil konusunda gözle görülür başarılara ulaşabilmelerini ve bu sayede ileride iş bulma olanaklarını çoğaltmalarını ve küresel dünyada yer alabilmelerini sağlamaktadır.

SEYEV Hakkında:

SEYEV 2005 yılından itibaren dil eğitiminin gerektirdiği imkânlara koşulsuz erişimin destekçiliğini yaparken önyargıya, ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı dilsel ve kültürel çeşitliliği savunarak ve YEK Metotu kullanarak yabancı dil konusunda 10 yıl içinde 11.045 çocuğa elverişsiz şartlara rağmen 331.350 saat boyunca ders verilerek dil edinimi sağladı. YEK Metot, Dilbilim, Nörobilim içerisinde bulunan bir metodolojidir. Yüksek başarılı dil edindirme sistemi “Anlıyorum fakat konuşamıyorum” yakınmasına son vererek, Türk yabancı dil eğitim içerisindeki kronik sorunu kökten çözen bir metottur. Dil edinimi, beynin Broca bölgesi ile Wernicke bölgesinin etkin kullanımı neticesiyle oluşan bir süreçtir.

YEK Metot ise bu bölgeleri aktifleştirerek dil edinimini kolaylaştırmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ