Demokrat Zafer

Vefalarını Bursa’da Bir İlke İmza Atarak Gösterdiler! “Vefalı Canlar Kooperatifine” Öncülük Ettiler!

Türkiye’nin kadınlarını aynı çatı altında toplamak, hayatın içine daha aktif, sosyal ve kültürel alanda daha etkin ve katılımcı olmalarını sağlamak, becerilerini geliştirmek amacıyla ‘Bursa Vefalı Canlar Kadın Girişimi Üretim ve işletme kooperatifi’ kurdu. Bursa’da hayata geçirilen kooperatif, kısa sürede Türkiye genelinde birçok bölge il, ilçe ve yabancı ülkelerde temsilcilikler açtı. Amaç ve hedefleri ise kadın girişimcilere çalışma sahası hazırlamak, istihdam oluşturmak, ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, özellikle ev hanımlarına hanelerinde el becerilerini geliştirerek ekonomilerine katkı sağlamak.

Genel Başkan Songül Kızılkurt, kooperatifin açılışını bu yılın ortalarında gerçekleştirdiklerini kısa sürede çok büyük rağbet gördüklerini söyledi.

Başkan Kızılkurt; “Bugün itibarıyla 30 il, 40 ilçe, 6 ülkede yaklaşık 10 bin üyeye ulaştık. Hedefimiz ilk etapta 40 bin üye. Bu azimle kısa sürede yakın vadede hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi. Bursa Türkiye ve dünyada ev hanımlarının birbirleriyle olan bağlarını sağlamlaştırılmak olduğunu dile getiren Başkan Songül Kızılkurt, amaçlarının gönül köprüleri kurarak tek çatı altında birleştirmek, kadınlar arasında yapılan ayrımcılığa dur demek, temsilen yol haritamızı belirleyerek sihirli değnekle tüm hanımlara dokunmak olduğunu belirtti.

Songül Kızılkurt, Ev hanımlarının sıkıntılı dünyası içine bir cilt beyaz sözcük atmaya, sevmeyi ve mutluluğu tatmaya, problem sıkıntı ve içinde bulundukları cendereden çekip almaya, mesleki el becerilerini geliştirerek üretime katkı koymaya, hanesinde el becerisi sayesinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine maddi kazanç sağlamaya, kültürel ve sanat yönlerini keşfetmeleri adına gerekirse eğitim vermeye yönelik imkan ve proje sunuyoruz” derken bunun da karşılığını kısa sürede gördüklerini söyledi.

Songül Kızılkurt “Bu anlamda büyük mesafeler kat ettik üye sayımız 10 binlere ulaştı” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ