Demokrat Zafer

NİHAL YALÇIN, SAHNE İÇİN “ÇİRKİN”LEŞTİ!

“Öteki yaratmak için bir korkuya ihtiyaç var”

Prömiyerini İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında yapan “Çirkin” oyununda ölümsüzlükle lanetlenmiş Şiva’ya hayat veren Nihal Yalçın, masallardaki kötü kalpli kraliçelerin, ürkütücü cadıların dile getirilmeyen hikâyelerini anlatıyor. Ayın Söyleşisi için Milliyet Sanat’ın Kasım 2023 sayısında Nihal Yalçın’ı ağırlayan Asu Maro ve başarılı oyuncu, Şiva’nın hikâyesinden yola çıkarak öteki olmak, kadın olmak, güzellik faşizmi, çirkinlik algısı üzerine konuşuyor. “Öteki yaratmak için bir korkuya ihtiyaç var,” diyen Yalçın ekliyor: “Bilmediğin, sana benzemeyen, özellikle korkman gereken bir şeye ihtiyaç var ki sistem yürüsün.”

Prömiyerini 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Hope Alkazar’da yapan “Çirkin” oyununda seyirci, hikâyeyi 20 projektörün yerleştirildiği bir salonda, xtopia tarafından hayata geçirilen dijital atmosferin içinde izliyor. “Immersive tasarım” yöntemiyle mekâna göre kurgulanan oyun, her cuma ve cumartesi Hope Alkazar’da sahnelenmeye devam ediyor. “Çirkin”de, Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu birlikte rol alıyor.

“Ben bu işe aşığım”

“Ben neden oyunculuk yapıyorum?” sorusunun cevabını provalarda bulduğunu söyleyen Nihal Yalçın “Ben bu işe aşığım, provada onu anladım. Dizideki hâl çok yorucu, çok sıkışık, çok hızlı olmak zorunda. Detaylar en başta bir kurulurken konuşulur ama sonra reytinge bakan, seyircinin karakteri sevip sevmemesi ile doğru orantılı hikâyeler ortaya çıkar. Ama burada, ben seyircinin karşısına geçmeden önceki kısımla çok ilgileniyorum. İnanılmaz bir şey prova,” diye anlatıyor.

“İnsanın kendiyle dalga geçebilmesi müthiş bir özellik”

Kişinin kendisini çok önemsemesinin ve fazla ciddiyetin insanı katılaştırdığını düşünen Yalçın “Benim hayatta birlikte olmaktan en keyif aldığım insanlar kendiyle dalga geçen insanlar. İnsanın kendiyle dalga geçebilmesi, bir hatasını eğlenerek göstermesi bence müthiş bir özellik,” diyor.

“Aşkla ilgili yanlış şeyler düşünmemizi sağlayan biraz da Yeşilçam filmleri”

Oyunda canlandırdığı Şİva karakterinden yola çıkarak aşk üzerine de konuşan Nihal Yalçın “Aşk gerçek dışı bir şey gibi öğretiliyor bize. Bizi hasta eden, aşkla il­gili yanlış şeyler düşünmemizi sağlayan biraz Yeşilçam filmleri bence. Bize kötü­lük edildiğini düşünüyorum o anlamda,” diyor ve ekliyor: “Yeşilçam’da kızla oğlan bir türlü bulu­şamazlar ama hayatları sadece odur ve bütün dünyayı bir kenara bırakıp birbir­leriyle olmak için uğraşırlar. O esnada ne yerler, ne içerler, işe de gitmezler. Ben aşkı hep öyle bir şey zannediyordum.”

“İnsanların ilişkimle ilgili ne düşündükleriyle o kadar ilgilenmiyorum ki”

Berker Güven’le mutlu bir ilişki sürdüren başarılı oyuncu, herkesin kendileriyle ilgili bir fikir beyan etmesi konusunda ise “En başından beri o kadar ilgilenmiyorum ki insanların benim ilişkimle ilgili ne düşündükleriyle, benim yaşımla, onun yaşıyla. Bu konuşma isteğini anlamıyorum, başkalarının hayatıyla ilgili,” yorumunu yapıyor.

Asu Maro’nun Nihal Yalçın ile gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Kasım 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:               milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ