Demokrat Zafer

Benzinlik Üzerinden Haksız Kazanç ve Ranta İzin Verilmemeli!

Bursaspor kulübünün Soğanlı Mahallesi, Avrupa Konseyi Bulvarı, Botanik Petrol Ofisi, no: 279 adresindeki 6.666,92 m2 akaryakıt istasyonu ve 10 adet bağımsız bölümden oluşan işyerleri icradan satışa çıktı. Bursa 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, açık artırma ihalesinin 26 Mart 2024 saat 10:05’te başlayacağı ve 2 Nisan gününe kadar süreceği belirtildi. Benzinlik için ise 72 milyon 53 bin 50 TL bedel biçildi.

Bursa 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda benzinlik hakkında şu ifadeler yer aldı:

“Osmangazi İlçesi sınırları dahilinde bulunan Soğanlı Mahallesi, Avrupa Konseyi Bulvarı, Botanik Petrol Ofisi, no: 279 adresindeki Akaryakıt İstasyonu olarak belirtilen alanın içerisinde kullanılmakta olan 2 katlı market-yönetim binası ile akaryakıt dispenserlerinin (akaryakıt pompalarının) bulunduğu çelik kanopi, bina ile dispenserler arasında çatı uzantısı olarak yapılmış olan çelik kanopi ve istasyon çıkışında yer alan araç yıkama ünitesindeki çelik kanopi yapılarından ibarettir. 6.666,92 m2 yüzölçümü, 188/480 arsa paylı taşınmaz 3338 ada 3 nolu parselinde kayıtlıdır.

 

Yalova yoluna 700m, Bursa Hayvanat Bahçesine ve Botanik parka 1.000m, kent meydanına 5 km, Heykel’e 7 km, mesafededir. Mahallinde elektrik, su, doğalgaz, telefon ve kanalizasyon gibi her türlü alt yapı hizmetleri mevcuttur. Tüm kamu hizmetlerinden faydalanmaktadır. Geometrik ve topoğrafik yapısı her türlü inşaat yapımına uygundur. Taşınmaz 2 katlı bina betonarme karkas olarak inşa edilmiştir. Binanın dışı sıvalı ve boyalıdır. Kapı ve camekanları alüminyum profilden imal edilmiştir. 180m2 büyüklüğündeki yapının toplam alanı (2katx18m2)=360m2 olarak ölçülmüştür. Akaryakıt İstasyonu olarak belirtilen alanın içerisinde kullanılmakta olan 2 katlı market-yönetim binası ile akaryakıt dispenserlerinin (akaryakıt pompalarının) bulunduğu çelik kanopi, bina ile dispenserler arasında çatı uzantısı olarak yapılmış olan çelik kanopi ve istasyon çıkışında yer alan araç yıkama ünitesindeki çelik kanopi yapılarından ibarettir.” ifadeleri yer aldı.

Satışa sert tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu; “2014 yılında Osmangazi Belediye Meclis Üyesi olarak altında imzam bulunan ve tarla vasıflı arazinin plan değişikliği neticesinde akaryakıt alanına çevrilirken ki tek gerekçemiz Bursa’nın bir numaralı marka değeri olan BURSASPOR’a pozitif ayrımcılık ile kalıcı gelir kapısı sağlamaktı. Yoksa bu alanda bu şekilde bir istasyon veya işyerleri açılmasının imkanı yoktu. Bu sebeple bu alanın Bursaspor’un düşürüldüğü borç batağı neticesinde haraç mezat icra yolu ile satışa çıkarılması kabul edilebilecek bir durum değildir. Bursa 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından 72 milyon 53 bin 50 lira bedelle satışa çıkarılan ve 26 Mart 2024 saat 10:05’te başlayacağı ve 2 Nisan gününe kadar süreceği belirtilen ihale ile benzin istasyonu ve işyerlerinin satışını alacak olan şahıs veya firmaya haksız bir rant sağlanmış olacaktır. Bu arazinin satışının durdurulup Bursaspor’a gelir kaynağı yaratmaya devam etmesi gerekir. Aksi halde Bursaspor üzerinden zamanında yapılan bu imar değişikliği ihale sonrası buranın sahipleri adına rantsal bir dönüşüm içereceğinden haksızlık olur. Bundan sonraki süreçte de en çok sahip çıkılmaya ihtiyacı olunan bu dönemde, yerel yönetimlerin BURSASPOR’a bakışı açısından ciddi zarar verir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ