Demokrat Zafer

Nilüfer’de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyet’in ilanının 98. yıldönümü Nilüfer’de büyük gurur ve coşkuyla kutlanacak. “Cumhuriyet ateşi sönmeyecek” temasıyla düzenlenecek yürüyüş, FSM Bulvarı’nda yapılacak. Yürüyüş sonrasında da Athena grubu Hastane Alanı’nda konser verecek.

Cumhuriyet’in ilanının 98. yıl dönümü Nilüfer’de görkemli bir törenle kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı’na büyük bir heyecanla hazırlanan Nilüfer Belediyesi, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kente bayram sevinci yaşatacak.
Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nda kentin dört bir yanının bayraklarla donatılması için 26 Ekim tarihinden itibaren Halk Evi önünde Ata bayrağı dağıtacak.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 27 Ekim Çarşamba günü de Okullar arası Cumhuriyet Koşusu düzenlenecek. Yüzlerce öğrencinin katılacağı ve farklı yaş kategorilerinde düzenlenecek koşu, FSM Bulvarı’nda başlayıp Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde sona erecek.
29 Ekim’de de Nilüfer’de gün boyu bayram coşkusu sürecek. 29 Ekim Cuma günü saat 11.30’da Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Atatürk Anıtı’nda protokolün katılımı ile çelenk töreni düzenlenecek.

Nilüfer’de yıllardır gelenek haline gelen ama pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan Cumhuriyet yürüyüşü ise, 29 Ekim Cuma günü saat 19.00’da FSM Bulvarı’nda yapılacak. Yürüyüşün başlangıcı Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde olacak. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyespor’un milli sporcuları ile birlikte Cumhuriyet ateşini yakacak. Daha sonra yürüyüşün başlayacağı FSM Bulvarı Acıbadem Kavşağı’na gidecek. Saat 19.00’da Acıbadem Kavşağı’nda başlayacak yürüyüş Hastane Alanı’nda sona erecek. Cumhuriyet sevdalıları, ellerinde bayraklarla marşlar eşliğinde yürüyecek. Nilüfer Belediyesi yürüyüş güzergahında farklı noktalarda gerçekleştireceği sürpriz gösterilerle bayram sevincine renk katacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sevilen grup Athena’nın Hastane Alanı’nda vereceği konser ile sona erecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ