Demokrat Zafer

Türk Diyanet Vakıf-Sen’li olmak ayrıcalıktır…

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, kurumunda çalışanları için yayınladığı mesajında sendikanın önemini belirterek;

Hep söyleriz ya Türk Diyanet Vakıf-Sen’li olmak bir ayrıcalıktır.
Bunun pek çok sebebi vardır elbette;
En önemli sebeplerden birkaçına değinecek olursak,
Kuruluş Felsefesi ve Misyonunun yanı sıra, Sendikal anlayışını ortak akıl merkezli oluşturması, sağduyunun temsilciliğini üstlenmesi, Sorumlu ve Bilimsel Sendikacılığı öngörmesi, her türlü ideolojik ve ön yargıdan uzak bir anlayışa hâkim olması, Milli meselelerde hassas, bölücülüğe karşı açık duruş sergilemesi gibi pek çok faktör Türk Diyanet Vakıf-Sen’i Türk Diyanet Vakıf-Sen yapan hususlardır.
Türk Memuru Türk Diyanet Vakıf-Sen’ i bu yönüyle sevip takdir ederek bu takdirini de saflarımızı her geçen yıl daha da kalabalıklaştırarak göstermektedir.
Büyük ve ciddi kuruluş olmak kolay bir iş değildir. Bugün tarih böyle bir hayali kuran ve bunu hayata geçirmek için her türlü özveriyi ortaya koyanlara şahitlik edecektir. Böyle bir organizasyonu oluşturmak önce akıl, sonra inanç, iyi bir ekip ve yetenekli takımın ortaya koymuş olduğu performans neticesinde gerçekleşir.
Bu güzide kuruluşun her geçen gün büyümesi bu kuruluşa karşı ümit ve beklentileri de artırmaktadır.
Çünkü bağlı bulunduğumuz Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen, hedeflerini hep yüksek tutarak ülkenin geleceğine talip olmuştur.
Ülkenin önünü açma iddiasının yanı sıra, yani üretim hedefinin yanı sıra, paylaşımda adaleti savunmayı, sosyal kesimler arasındaki dar ve orta gelir gruplarının sesi olmayı kendisine amaç edinmiştir.
Her demokratik kuruluş gibi, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen’de de zaman zaman yönetim kademelerinde nöbet değişimleri yaşanmakta, günün şartlarının gerektirdiği mücadele anlayışları, stratejileri, yöntemleri ve öncelikleri değişkenlik gösterebilmektedir.
Bir kuruluşun, kuruluş felsefesi ve misyonundan uzaklaşılmadan, değişen şartlara ayak uydurulması kaçınılmazdır. Hadisenin özünden ve ana felsefesinden ayrılmadan hareket etmek, değişen ve gelişen olaylara karşı dikkatli ve uyanık olmak, teşkilat reflekslerini her türlü olumsuzluklara karşı diri ve zinde tutmak, itiraz sebebi olan her türlü hususa karşı alternatif koyabilmek gibi tüm teşkilat prensiplerini tek kelime ile ifadelendirecek olursak bunun adı FARKINDALIK olur.
Yaptığı her faaliyetin farkında olmak bir Türk Diyanet Vakıf-Sen’linin vazgeçilmez vasfı olmalıdır. Bilgi, görgü gibi donanımlarının yanına, kararlı ve cesur olmak gibi meziyetlerini katarak, yaptığı ve yapacağı her işin farkında olarak hareket edenler, başarı ile mutlaka buluşanlardır.
Türk Diyanet Vakıf Sen’li zor şartlara göre kendini hazırlamış olandır. Türk Diyanet Vakıf-Sen’li nefsini zapt etmesini bilen, tenezzül duygularını etkisizleştirmiş, ülkesiyle ve kendisiyle asla kavgası olmayan meziyetin sahibidir. İnandığı değerler uğruna her şeyi göze alabilen inanç, özveri ve cesarete sahiptir.
Neyi yapacağı, neyi yapamayacağının farkında olmak Türk Diyanet Vakıf-Sen’linin öncelikli edindiği karakteridir. Küçük, ucuz ve basit hesaplar uğruna, hissiyatına gem vuramaz, inandığından asla geri duramaz. Çünkü böyle bir hakkı kendinde göremez Türk Diyanet Vakıf-Sen’li.
Kendisine bir gün kurtarıcılık rolü verilirse önce neyi kurtaracağını iyi bilir.
Ne inancından, ne işinden ne de davasından asla vazgeçmez. Sağlam kişiliğine ve olgun karaktere sahiptir. Kendini kişisel menfaatlerin dışında tutmayı başarmış olarak “Mücadelede en önde, mükâfatta arkaların ta arkasındayım” diyebilendir Türk Diyanet Vakıf-Sen’li.
Karakterine uymayan her türlü telkin ve tertiplere karşı ne çizgisinden ne de duruşundan ödün verir. Zira, İslam şuurudur bu yapının temel harcı. Mesuliyetini ve sorumluluğunu bilir, dersine iyi çalışır.
Yönlenen değil yönlendiren, iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren bir anlayışa sahip; Demokrasiye, İnsan Haklarına, Hukukun üstünlüğüne yürekten inanmış, bu hususta nefsine dahi taviz vermeyen, bugün, yarın ve gelecekte neler olabileceği öngörüsü ve sezgisi ile farkında olan, kritik zamanlarda vereceği ölçüsü hassas kararlarda yaradılışından taşıdığı üstün vasıflarını kullanarak, doğruyu tecelli ettirendir Türk Diyanet Vakıf-Sen’li.
Kendi ikbal ve istikbali uğruna, eğilmez, bükülmez, pazarlık yapmaz, haram lokma yutmaz, haksızlık karşısında susmaz, sarsılmaz Türk Diyanet Vakıf Sen’li.
Türk Diyanet Vakıf-Sen’li olmak ayrıcalıktır…
Başarının sırrı da FARKINDALIKTIR!…
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ