Demokrat Zafer

MÜŞKÜLE’DE NAZIM HİKMET RAN ANMA ETKİNLİĞİ YAPILDI

Her yıl geleneksel hale gelen NAZIM HİKMET anma etkinliği 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE İznik Müşküle köyü Çınar Tesislerinde  “Müşküle Kültür, Çevre ve Düşünce Derneği” nin organizasyonunda gerçekleşti.

Yaklaşık 20000 bin kişinin katıldığı anma etkinliğine yurdun çeşitli bölgelerinden gelen büyük kalabalıkla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan Etkinlik açılış konuşmasını Bşk. Turan Yılmaz yaptı. Sırasıyla Dernek sekreteri Tarık DEMİRAY, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şb. Bşk. Ahmet İhsan TAŞKINSEl, Makine Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Elif ÖZTÜRK, Mühendisleri Odası Bursa Şb. Bşk. Vekili, Nuray GÜLTEKİN YILMAZ Konuşmalarını yaptılar.

Araştırmacı yazar GÜNEY ÖZKILINÇ Nazım Hikmetten İsmail Başarana ve Fevzi Kavuk giden 1. Çınar öyküsünü anlattı.

Nida ATEŞ den çok güzel şarkılar ve ezgiler ile halkı coşturması. Nida Ateşin misafiri Komşumuz Yunanlı meslektaşı sanatçı İSİDOROS CHALLİORİS Nazım şiirlerinde iki şarkı söyledi ve” bizler gardaşız “dedi.

Araştırmacı Yazar Fehmi ENGİNALP 2. Çınar öyküsünü anlattıktan sonra,

10 EKİM KOROSUYLA katılımcılar hem hüzünlendi hem de coştu.

Konuşmacı Ömer TUNCER’ den sonra sahneye çıkan Burhan NARINÇ ve Şaban AKBABA Nazım Hikmetin şiirlerini okudular.

İznik de yaşayan genç müzisyen Gurubumuz  “GURUP HAZİRAN” söyledikleri çok güzel şarkılarla katılımcıları büyülediler. Saat 13.00 de başlayan etkinlik saat 17.30 civarında bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere sonlandırıldı.

Müşküle Kültür, Çevre ve Düşünce Derneği Başkanı Turan YILMAZ ve Dernek sekreteri Tarık DEMİRAY” Bizlere yardımcı olan Bursa Nilüfer belediyesine, sahne ve ses tesisatları için İznik Belediyemize, uzaktan yakından katılan tüm Nazım dostlarımıza Teşekkür ederiz “dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ