Demokrat Zafer

BAYTEK ENERJİ;”GELECEĞE ENERJİN KALSIN..!!

Eğitim süreçlerinden bugünlere azimli bir çalışma örneği ile sektöründe güzel bir aşama kaydetmiş olan ve 2019 yılından itibaren Baytek Enerji adı altında birçok projede imzası bulunan,yeni yerlerinde müşterilerini yeni yüzüyle karşılayan , Bursa’mızın ve ülkemizin Değerli İş İnsanlarından Baytek Enerji’nin Kurucusu Sayın Gürcan Bay ile merak edilen birçok soruya cevap bulduğumuz detaylı, bilgilendirici ,keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Önce kısaca Gürcan Bay’ı tanıyalım isterseniz

GÜRCAN BAY KİMDİR..!!

1987 yılında Bursa’mızın güzel ilçelerinden Karacabey’in Muratlı Köyünde  doğmuş olan Gürcan Bay. Liseyi Bursa’da Ali Osman Sönmez lisesinde yatılı okudu. Sonrasında Uludağ Üniversitesi Elektrik bölümünden mezun oldu. Daha o zamanlar hem çalışıp hem okumayı sürdürdü.2004’te Enerji Elektrik’de çalışmaya başladı. Onun öncesindeki çalışmaları çıraklığı  vesaire  mesleğin mutfağından geldiği açıkca bellidir. Güven Elektrik-Ertuğrul Bey ile birlikte PGB  Aydınlatma’yı 2007’de kurdu. Orada azimli bir şekilde çalışmaları  sonrasında 2009’da Askere gitti.2011 yılında da evlendi. Serra adında bir kızı  ve Ahmet Kerim adında bir oğlu var. Uzun zaman aydınlatma işinde çalıştıktan sonra taahhüt işlerine girdi. Taahhüt işinde sektörde kendilerini kanıtlayarak birçok iş teslim etti, büyük yol kat etti. Bu iş de çalışarak tecrübe edildiğini, kesinlikle aydınlatma vesaire ile öğrenilecek şeyler değil diyerek mesleki tecrübelerini aktarmaktadır.2017 yılında Gürcan Bay’ın babası  inşaat şirketi kurdu Karacabey’de ve kendiside babasının  yanına  Karacabey’e gitti. Piyasanın durumlarından dolayı sıkıntı yaşadılar ve bunun neticesinde battılar. Kalan borç  maaşla çalışıp ödeyebilecek bir pozisyonda değildi.

PROJELER GİTTİKÇE BÜYÜYORDU..!!

Dükkanı kurmadan önce burada bir otel işi vardı onun arkasından bir Plaza işi vardı onları bitirdiler, teslim ettiler. Sonrasında iş işi getirdi, çevreleri  ve irtibatları  sayesinde insanlarla güzel diyaloglar kurarak daha güzel projelere girdiler. Sonra Dağyenice projesi geldi. Burkay İnşaat’ın fabrika projeleri vardı onları yaptılar. Mühendis olmamasına rağmen bir mühendisten dahan fazla tecrübeleri olduğunu hep aklında  tuttu.  2019 Yılının Şubat ayının sonlarında Baytek Enerji’yi kurdu. Baytek Enerji adı altında 4 seneyi aşkındır Bursa’da her zaman dürüstlüğü öne çıkartan, güven esaslı çalışmalara devam etmekteler.

****Gürcan bey öncelikle bizleri, ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan bu sefer yeni ofisinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Sizi yukarıda kısaca tanıdıktan sonra isterseniz hizmet anlayışınıza gelelim birçok firmayla çalışmalar yürüttüğünüz muhakkak. Peki bunlardan bize bahseder misiniz müşteri müşteriyi getirir  babında.

MESLEĞİN MUTFAĞINDAN BÜYÜK PROJELERE..!!

—Elbette, az önce de söyledim Burkay İnşaat’ın birçok fabrika işlerini yaptık. Kutlucan Holding  bağlantılı işleri yaptık,yapıyoruz.Cumalıkızık parkının tüm aydınlatma,kamera vs diğer sistemlerini gerçekleştiriyoruz. Yine  Zerrin Özgüle İnşaat, Dem İnşaat, YGA  inşaat, İnegöl’deki Wodolife’ın 12.000 metrekarelik elektrik, trafo merkezleri, Enerji nakil hatları vesaire bütün işlemlerini gerçekleştirdik, anahtar teslim şeklinde. Bir Alman firması var, Mustafakemalpaşa’da Karma Sanayi Sitesi’nde orada  20.000 metrekarelik ayrıştırıcı bir fabrikanın kapalı alanda elektrik işlerini, taahhüt  işlerini, trafo işlerini  yaptık. Burada Ak Metal var çalıştığımız onun bir fabrikasını yaptık Kayapa’da. Kutlucan Tekstil’in, Özbeşler Tekstil’in yine işlerini yaptık. Karacan İnşaat Bursa Büyükşehir’ in işlerini aldı.İlerleyen süreçte daha fazla kurumsallaşarak çalışmalarımıza yön vermek istiyoruz.

GÜRCAN BAY ; “BU SEKTÖRDE GÜVEN VERMEK ÇOK ÖNEMLİ”..!!

Bizde onların park, bahçe, elektrik, aydınlatma kamusal alanda saha çalışmalarını gerçekleştirdik. Bursa’mızın önde gelen birçok firmasıyla güzel güzel çalışmalara imza attığımızı söyleyebilirim. Ayrıca sırası gelmişken belirtmek isterim. Bizim konut sektöründe çalışma yaptığımız ekiplerimiz ayrı, fabrika-sanayi tesisatlarında çalışan ekiplerimiz ayrı, yol-aydınlatma kamusal saha çalışmalarında çalışan ekiplerimiz ayrı, enerji nakil hatları, trafo, og  İşlerinde çalışmalar yürüten ekiplerimiz ayrıdır. Otel işlerimizde çalışan ekiplerimiz daha da farklı orası biraz daha profesyonel, ince detaylara indikleri için onlar da farklı bir ekip. Toplamda firmamız bünyesinde 37 işinin ehli profesyonel arkadaşımız ile tüm bu ekiplerimiz oluşmaktadır.

***Gürcan Bey, 3 senede gerçekten Baytek Enerji olarak güzel bir ivme yakalamışsınız. Sizce bu işin sırrı ne?

İŞİN ŞİFRESİ; “DOĞRU PAYLAŞIM, YÜKSEK PERFORMANS”..!!

—-Aldığınız işi doğru düzgün zamanında yapıp kimseyi kandırmazsanız iş yapmış olduğunuz firmalara güven verirseniz işiniz sürekli olur. Çalışanlara, ustalara da güven vermek çok önemli. Ortada bir kazanç var bu kazancı doğru paylaştırmak hakkaniyetli paylaştırmak lazım. Böyle olunca da zaten %100 performans değil. Yüzde 200’lük bir performans ortaya çıkıyor. Benim ustalarım mesela Allah razı olsun Gece 1’de 2’de dahi arasam kalkarlar hemen sıkıntıyı gidermek için çabalarlar ve hallederler. Kesinlikle gecenin bu saatinde neden kalkıp gidiyorum diye düşünmezler. Çünkü kimsenin hakkı kalmaz. Sonuçta o iş için gece kalkıp gitmişse ertesi gün gelmez. Yani böyle bir görev bölümü yapıyoruz, böyle bir görev bölümü yapıp kazanılanı da hakça paylaştıktan sonra ortaya gerçekten güzel performanslar çıkıyor. Bu üstün kalitede hizmet anlayışımızı gören çalışmış olduğumuz iş ortaklarımız da bizi küçük paralara kesinlikle değişmiyorlar. Vermiş olduğumuz iyi hizmeti gördüklerinden dolayı aramızda gerçekten güzel bir bağ da oluşmuş oluyor ayrıca çalışma ortaklarımızla.

****Gürcan Bey öncelikle şunu size söylemek istiyorum, geçtiğimiz röportajımızda daha güzel geniş bir yere geçme planımız var demiştiniz ve o hedefinize bu süreçte ulaşmışsınız. Peki bundan sonra  hedeflerinizde neler var.

—-Elbette biraz daha kurumsallaşma yönünde adımlar atmak istiyoruz.O zaman 25-30 kişi bünyemizde çalışırken şimdi 54 kişilik bir ekibimizle çalışmalar yürütmekteyiz. Şimdi tabi daha güzel ve de ferah bir mekandayız.Toplamda 1500 metrekareye yakın bir çalışma alanımız bulunmakta,bu durum bizim çalışma ve de hizmet şevkimizi de daha ileri seviyelere çıkartmada destek olmuştur.Bundan sonraki süreçte biraz daha kurumsallaşma yönünde ilerleme hedefinde olacağımızı söylemek isterim.

****Peki şimdi gelelim Gürcan Bey yeni çalışmalarınıza.?

E-ŞARJ ÜNİTELERİ YAPMAYA BAŞLADIK..!!

—- Yeni çalışmalar olarak ilave ettiğimiz e-şarj üniteleri yapıyoruz elektrikli araçlar için benzinliklere. Onların altyapılarını ve Hızlı şarjlar için sistemlerini geliştirip onların montajını yapıyoruz. Bizde bu anlamda bu sektörde de gelecek anlamında ,konumlanma anlamında çalışmalar yapıyor olduğumuzu söyleyebilirim .

**** Genç başarılı bir işveren olarak gençler özelinde işsizlik oranları çok yüksek gözüküyor sizin gençlere önerileriniz neler olur acaba bu anlamda Gürcan Bey?

İNSAN KENDİNİ NASIL YETİŞTİRİRSE ÖYLE GİDER..!!

—-  Gençlerin kendilerini öncelikle güvenmesi özgüvenli olmaları çok önemli tabii bunu kazanmak çok çok daha önemli. Zoru görmedikleri sürece kolayı yaşayamazlar. 4-5 sene girmiş olduğu iş kollarında kendilerini zorlamaları lazım. Kendisini zorladıktan sonra rahatı da kendi kendine yaratacaklardır zaten. İnsan kendi değerini kendi belirler, Kimse benden bir şey çalamaz Herkes kendinden çalar. İnsan kendini nasıl yetiştirirse öyle gider.

*** Dünyaya  yeniden gelmiş olsaydınız yine bu işe  ve  bu mesleğe mi  girerdiniz Gürcan Bey?

—- Ben kendi işimi sevdiğim için yine bu mesleğe girerdim, hiç başka bir mesleğe girseydim diye hayal kurmadım. Çünkü her mesleğin sonuçta bir zorluğu vardır, iyi yanları, zor yanları vardır. Ben bu işi severek yaptığım için yine bu işe, bu mesleğe girerdim.

****  Sorularımız burada sona erdi, aynı zamanda röportajımızın da sonuna geldik Gürcan Bey. Son olarak buradan neler söylemek istersiniz. Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili dileklerinizi de almak isteriz?

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ..!!

—- Az öncede konuşmuş olduğumuz gibi Bursa’nın önde gelen birçok firmasıyla güzel çalışmalar ortaya koyduk. Bizimle çalışan firmalar öncelikle işlerinde hız kazanırlar. Biz yaptığımız işi baştan planlarız, doğru planlarız, bunu nasıl yaparız teslim ederiz diye kendi aramızda görüştükten sonra İşini yapacağımız olan firmaya da bu konuyla ilgili bilgi verir ve ne zaman teslim edeceğimizi söyledikten sonra işe koyuluruz. Mutlaka verdiğimiz zamanda işin teslimini gerçekleştiririz. Böyle olduktan sonra zaten karşılıklı güvende sağlanmış oluyor. Önemli olan sistemi oluşturmak kurmak sistemi kurduktan sonra zaten sistem kendi kendine ilerliyor. Herkes kendi işini, görevini, yerini bildiği için her şey tam bir makine gibi devam etmiş oluyor. Bizim çalışma anlayışımız bu.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLU OLSUN..!!

Son olarak başta Bursa’da yaşayan insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan bütün insanlarımıza sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Ayrıca birkaç gün önce kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yılını da tekrardan tüm halkımızın kutlamak istiyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Zorlu eğitim hayatından bugünlere başarılı bir şekilde gelen, zorluklara aldırış etmeksizin işin mutfağından gelme avantajını sektöründeki tüm çalışmalarda ortaya koyan Baytek Enerji’nin kurucusu Bursa’mızın ve ülkemizin değerli iş insanlarından Gürcan Bay’a bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve gelecek hedeflerine ulaşmada başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bağlarbaşı Mah.    Sanayi Caddesi

Kent Plaza

www.baytekenerji.com

OSMANGAZİ / BURSA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ