Demokrat Zafer

“Kim Durduracak Bunları!” Diye Sorduk Muhalefet’ten Ortak Açıklama; “Bu Çığırtkanlık ve Taciz Derhal Sonlandırmalı!”

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin yayınından birkaç saat sonra durulan tacizler son 3 gündür yeniden başladı. Bursa Vatan Medya Gurubu tarafından yapılan haberden sonra bavulhaber ve globalbursa internet sitelerinde de konu haberleştirildi.

Vatandaşlar ise son yaşanan olaya isyan ederek; “Bizi askıcıların tacizinden kim koruyacak! Osmangazi Belediyesi mi, Büyükşehir mi! Artık buna bir çare bulun!” sözleri ile isyanlarını iletti. Vatandaşlar; “Biz günün yorgunluğunu atmak için bu mekana geliyoruz. Ama her 5 dakikada çaycı elamanların sözlü tacizine uğruyoruz. Osmangazi Belediyesi mi yoksa Büyükşehir Belediyesi mi bu tacizi sonlandırır, ama yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya son kez davet ediyoruz. Yok eğer buraları onlara satıldı ise bilelim, bir daha bu bölgeye adım atmayacağız! özellikle gece 20,00’den sonra biz yürüyecek yer bile bulamıyoruz bu parkta! Hafta sonu ise ayrı bir panayır oluyor burası. Lütfen azami dikkat!” dediler.

Vatandaşların bu haklı isyanına siyasilerden destek gecikmedi. DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Vatandaşlarımızın bu haklı isyanına kulak vermeyeceğiz de neyi dinleyeceğiz. Bursa’nın güzide mekanı olan Orhangazi Parkı’nda yaşananları bir süredir izliyoruz. Bir kısım esnaf tamamen kurallara uyarak müşterisine hizmet ederken, özellikle askıcılar yurttaşın canına okuyor! Bu kabul edilemez. Büyükşehir ve Osmangazi Zabıtaları’nında yetki mücadelesi yaptığı mücadelede, bir kısım esnafın başıbuyruk hareket etmesini kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Esnafın derebeyi gibi hareket etmesine müsaade edildiğini görüyoruz. Bazı esnafların askıcıları marifeti ile vatandaşlarımızı rahatsız etmesi kabul edilemez. Arkadaşlarımız konuyla ilgileniyor. Büyükşehir Zabıtası’nın bu esnaflara göz yumması kabul edilemez!” dedi.

Milliyetçi Cumhuriyet Parti Bursa İl Başkanı Necat Sular; “Tarih kokan Bursa’da bazı esnafların tacizine uğrayan hemşehrilerimizin yanındayız. Belediyeler bir araya gelerek acilen yetki alanlarını belirlemeli ve bu tür olaylara izin vermemelidir. Olayı kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Gelişim ve Demokrasi Parti Bursa İl Başkanı Zeki Baştürk; “Pandemi nedeniyle ezilen esnafın her zaman yanında olduk. Ancak; bu yapılan satış doğru bir satış değil! Taciz edilen vatandaşlarımızın yanındayız. Büyükşehir ise Büyükşehir, Osmangazi ise Osmangazi derhal çözüm bulunmalı!” dedi.

Türkiye değişim Parti Bursa İl Başkanı Bülent Çelik; “Gelişmeleri medya üzerinden okuduk. Vatandaşlarımızın seyyar satıcı ve askıcılar tarafından taciz edilmesini doğru bulmuyoruz. Büyükşehir derhal bu tacizleri sonlandırmalıdır!” dedi.

Gelecek Parti Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Bursa’nın tarihi kalbinde bir kısım esnafın yaşattığı bu eylemler son bulmalıdır. Aksi halde Büyükşehir konuya el atarak ilgili kurumları da harekete geçirmeli, taciz işlemleri devam ettiği taktirde bu işletmelerin ruhsatları sonlandırılmalıdır. Partimiz vatandaşlarımızın isyanında onların yanındadır.” dedi.

Memleket Parti Bursa İl Başkanı Güner Aklan; “Tarih ve turizmi teşvik etmeye çalışan Büyükşehir’in çay ocaklarına vatandaşlarımızı taciz etmek gibi bir eyleme yol vermesi kabul edilemez! Bursa bir düzen şehridir. Bu düzen şehrinde beynelminel davranış tarzı kabul edilemez! Büyükşehir bu konuda net tavrını göstermeli ve bu başı bozuk tacizlerin sonlanmasını sağlamalıdır!” dedi.

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Tarihin kalbinde yaşanan bu olaylar partimizin ilgili birimlerine kadar ayrıntılarıyla geldi. Hiçbir esnafın seyyar elemanlarıyla vatandaşlarımızı ezme lüksü yoktur! Satış ile ilgili yetkiler belli. Bu düzen dışına çıkılıyorsa o işyerleriyle ilgili yasal işlem yapılmalı. Büyükşehir’in bu konuda azami gayret göstermeye davet ediyorum.” dedi.

Saadet Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Pandemi günlerinin yorgunluğunu bir damla hava almak için parka gelen vatandaşlarımız üzerinden çıkarılmasını istemiyoruz. Düzen liyakat esası içinde esnaf satışını yapmalı. Bunu sağlayacak olan da Zabıta. Konunun en kısa zamanda çözüme kavuşacağını umuyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ