Demokrat Zafer

Bain İstanbul ve Ludi’den stratejik iş birliği

Bain & Company İstanbul ofisi ve eğitici iş simülasyonları platformu Ludi’nin iş birliği, öğrencilere üst düzey şirketlerde karşılaşılan gündelik görevler ve zorlukları deneyimleme fırsatını sunuyor. Aday mülakatlarında CV’yi kaldıran şirket, sunduğu olanaklarla tersine beyin göçünü desteklemeyi hedefliyor.

Önde gelen danışmanlık şirketlerinden Bain & Company’nin İstanbul ofisi yetenek yatırımına yönelik adımlarına bir yenisini daha ekleyerek eğitici iş simülasyonları üzerinden yeteneklerle işe alım uzmanlarını bir araya getiren eğitim platformu Ludi ile stratejik bir ortaklığa başladı. Yeni kurulan bir start-up olan Ludi’de yer alan söz konusu simülasyonlar öğrencilere, Bain & Company gibi üst düzey şirketlerde karşılaşılan gündelik görevler ve zorlukları deneyimleme fırsatını sunuyor. Bu sayede hem sektöre uygun ücretsiz bir eğitim veriliyor hem de katılımcı öğrencilerin CV’lerinden bağımsız olarak potansiyel adaylar olarak öne çıkmaları sağlanıyor.

“Yeteneğe yatırım yapıyoruz”

Bain İstanbul ofisinde her zaman en iyi uzmanları ve yetenekleri cezbetmeyi, onların burada kalmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Bain & Company Ortağı ve İstanbul Yetenek Operasyonları Lideri Onur Candar, konuyla ilgili olarak şunları dile getiriyor:

“Bain açısından Ludi, çeşitli yeteneklerin keşfedilmesini, değerlendirilmesi, gerekli yetkinlikleri önceden edinmesi ve şirket ile tanışmasını sağlayan bir işe alım platformu olma özelliği taşıyor. Ludi tarafından sağlanan adaylar, tamamen Bain’in gereksinimlerine uygun şekilde yetiştirilip değerlendiriyor, böylelikle büyük ölçüde özelleştirilmiş çok çeşitli bir yetenek havuzu oluşturuluyor. Söz konusu adaylar işe alındıklarında hâlihazırda Bain kültürüne ve metodolojilerine alışmış ve ilk günden itibaren etkili bir performans gösterebilir durumda oluyor. Bain & Company, bu iş birliği ile keşfedilmemiş yetenekleri belirleyip kendine çekerken bir yandan da Bain kültürü ve iş yapış şeklini iyi anlayan çalışanlar edinmeyi amaçlıyor.”

Ludi kurucularından Emre Kara, Ludi’nin vizyonunu şu sözlerle açıklıyor: “Ludi sıradan bir eğitim sağlayıcısı değil, eğitimi ve işe alımı aynı yerde buluşturan bir iş okulu. Bain İstanbul ile iş birliğimiz sayesinde, yetenekli öğrencilerin CV’lerine göre değil, yetkinliklerine ve potansiyellerine göre işe alındığı bir akımın öncülüğünü yapıyoruz. İşe alımın geleceğinin Ludi ve benzeri girişimler tarafından şekilleneceğine inanıyoruz ve bunu yaparken Bain’in yanımızda olmasından gurur duyuyoruz.”

“Tersine beyin göçünü destekliyoruz”

Bain olarak çeşitliliği ve topluma katkılarını gündelik faaliyetlerine özenle entegre ettiklerinin altını çizen Onur Candar “Böylelikle dünyanın dört bir yanından, Türkiye’de müşterilerimizle çalışmak isteyecek oldukça çeşitli bir yetenek havuzu için çekici hale geliyoruz. Global eğitimler, MBA sponsorlukları, yarı zamanlı iş fırsatları, diğer şirketlerde çalışmayı deneyimlemek üzere kısa süreli izinler, uzun süreli ebeveyn izinleri ve farklı Bain ofislerinde çalışma gibi oldukça çeşitli uygulamalarımız üzerinden profesyonel gelişimi destekliyoruz ve herkesin kendi kariyer yolunu çizmesine yardımcı oluyoruz. Sözünü ettiğimiz faktörler, hepimizin içinde çalışmaktan keyif aldığı eşsiz kültürümüzü oluşturuyor, Türkiye’den ve dünyadan en iyi zihinlerin Türkiye ekonomisi ve insanları için değer yaratmak üzere bünyemizde kalmalarını sağlıyor. Bain İstanbul çalışanlarının %50’ye yakını lisans veya yüksek lisans eğitimlerini en iyi uluslararası kurumlardan almış kişilerden oluşuyor ve işten ayrılma oranları sektör ortalamasından daha düşük.”

“Aday mülakatlarında CV’yi kaldırdık”

Bain & Company’nin gelecek nesil çeşitli yetenekleri destekleme kararlılığının, işe alım uygulamalarında da birçok yenilik geliştirmelerini sağladığını ve iş görüşme süreçlerinden CV’yi çıkardıklarını belirten Onur Candar, yaklaşımlarını şu sözlerle aktarıyor: “CV ve başvuru mektubu yüksek potansiyele sahip yetenekleri saptamak için önemli araçlar olmakla birlikte, bunların adaylar ile görüşürken bize yardımcı olmadıklarını anladık. Bu nedenle öncelikle görüşmelere kimleri çağıracağımızı belirlemek için oldukça özenli bir CV değerlendirmesi yapıyoruz, ancak sonrasında görüşmeyi yürütenler, adaylar ile görüşürken onların CV’lerini görmüyor. Böylelikle başarılı bir adayı saptamak için kişinin arka planını değil, yalnızca gerekli olan kriterleri test ettiğimizden emin oluyoruz.”

Bain & Company, müşterileri için somut ve uzun vadeli sonuçlar çıkartma hedefiyle stratejik danışmanlık sektörünü yeniden tanımlama misyonunu son 50 yıldır devam ettiriyor. Önemli sonuçlar elde etmek için en iyi ve en çeşitli yetenekleri bünyesine katmak ve tutabilmek, Bain kültürünü şekillendiren ve stratejisini mümkün kılan nitelik olma özelliğini taşıyor. Bunun sonucunda, 2022’de dünya genelinde 5000’den fazla yeni çalışanın katıldığı şirket, tüm fonksiyonel alanlarıyla birlikte 65 ofise ve toplamda 19.000 Bain çalışanına ulaşmış durumda.

Bain & Company Hakkında

Bain & Company dünyada değişim sağlayan en iddialı oyuncuların, geleceği tasarlamasına yardım eden küresel bir danışmanlık şirketidir. Olağanüstü sonuçlar elde etmek, rakiplerimizden daha yüksek performans sağlamak ve sektörleri yeniden tanımlamak üzere; 40 ülkedeki 65 ofisimiz aracılığıyla müşterilerimizin yanında, onlarla tek ekip olarak çalışıyoruz. Daha iyi, daha hızlı ve daha kalıcı sonuçlar almak için ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmiş entegre uzmanlığımızı, dijital yenilikçilerden oluşan canlı bir ekosistemle tamamlıyoruz. Ücretsiz çalışmalara 1 milyar dolardan fazla yatırım yapma yönündeki 10 yıllık taahhüdümüz, yetkinlik, uzmanlık ve içgörümüzü eğitim, ırksal eşitlik, sosyal adalet, ekonomik kalkınma ve çevre için çalışan, günümüzün en acil sorunlarıyla mücadele eden kuruluşların hizmetine sunuyor. Küresel tedarik zincirlerinin çevresel, sosyal ve etik performanslarını derecelendiren lider bir platform olan EcoVadis’ten platin sertifika almaya hak kazanarak, tüm şirketler arasında en üstteki %1’in arasına girme başarısı gösterdik. 1973’teki kuruluşumuzdan bu yana, başarımızı müşterilerimizin başarısıyla ölçtük ve sektördeki en yüksek müşteri bağlılığı düzeyini gururla koruyoruz.

 

Ludi Hakkında

Ludi, yetenekleri ve insan kaynakları profesyonellerini eğitim aracılığıyla bir araya getiren İstanbul merkezli bir eğitim teknolojileri şirketidir. Yetenekler için ücretsiz ve doğrudan istihdam fırsatı sunan bir iş okulu olarak hizmet verirken; insan kaynakları profesyonelleri için adayları geleneksel yöntemlerden daha hızlı, iyi ve ekonomik bir şekilde keşfeden, eğiten, değerlendiren ve işe yerleştiren bir işe alım platformu görevi görür. Ludi, sosyoekonomik durumlarına bakılmaksızın tüm öğrencilere ücretsiz ve kaliteli eğitim sunarak istihdamda fırsat eşitliği ilkesini benimser. İşverenlerin öğrencilerin eğitimini finanse ettiği ve en iyi öz geçmişe sahip olanlar yerine en yüksek performanslı adayları işe aldığı bir gelecek kurgular. Bilgi için: https://www.ludi.one/en

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ