Demokrat Zafer

MELEK ANQI’NİN ÇOK İLGİ GÖREN HİROMİTA” BAŞLIKLI RENKLİ SERGİSİNİ, DEPPO29 SANAT GALERİSİ’NDE ZİYARET ETMEK İÇİN SON GÜN 24 MAYIS!

Uzakdoğu kültüründen ilham alan popüler kedi karakteri Hiromita ile tanınan Türk-Tayvan kökenli çağdaş sanatçı Melek Anqi’nin “Hiromita” başlıklı kişisel sergisi, Ankara Kavaklıdere’de bulunan Deppo29 Sanat Galerisi’nde başkentli sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Vahşi ve sevimli kiremit kedisi Hiromita’nın resimlerinden oluşan sergi, izleyenlere farklılıklarını kucaklayıp “kendi olma” cesareti veriyor. Asya ve Batı kültürünü sentezleyen karışık teknik resimlerinde cesur renkler ve beklenmedik malzemeler kullanan Melek Anqi, Hiromita karakteri aracılığıyla bir “kendini kabul” ve cesaret yolculuğu sunuyor. Her birimizi eşsiz ve güzel yapan şeyin farklılıklarımız olduğunu vurgulayan eserlerden oluşan “Hiromita” başlıklı sergiyi ziyaret etmek için son gün 24 Mayıs Çarşamba!

Melek Anqi’nin “Hiromita” başlıklı kişisel sergisi, Ankara’daki sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Her hafta sanatçıyla buluşmaların gerçekleştirildiği sergi, hem uyandırdığı duygular ve paylaştığı mesajlarla hem de renk ve malzeme kullanımıyla Tayvanlı ve Koreli sanatseverlerin de aralarında bulunduğu ziyaretçilerden olumlu yorumlar alıyor.

Çocukluğu Tayvan’da ve Türkiye’de geçen, yüksek lisansını ABD’nin Yale Üniversitesi’nde tamamlayan Melek Anqi’nin sanatı, kültürel sınırları aşan ve insanları bir araya getiren ortak bir deneyim yaratmayı amaçlıyor. Hiromita serisiyle kendini farklı hisseden tüm çocuklara ve yetişkinlere umut vermek isteyen Anqi, karakteri aracılığıyla bir “kendine ait olma” hikayesi anlatıyor. Sanatçının yarattığı Hiromita karakteri, Çin’de çatılara konulan, kötülükleri yediğine ve evlere şans getirdiğine inanılan “kiremit kedisi/wamao” heykellerinden ve çocukluğunda Tayvan’da Çince öğrendiği çizgi romanlardan ilham alıyor. Çin’deki bu inanışı yorumlayan Melek Anqi, ürkütücü dişleriyle modern hayatımızın oluşturduğu içsel boşluğu yiyip bitiren, sevgiyi ve bağ kurmayı geri veren kaplan ruhlu bir kedi resmediyor. Sanatçı, yaratım sürecinde özellikle çehresi çok değişmeyen, kabul görmek için kendini şekilden şekile sokmayan, yine de sevgi dolu ve insanlarla ilişkide olmayı isteyen bir karakter hayal ettiğini belirtiyor.

Hiromita’larda akrilik, pastel, mürekkep, kumaş gibi çeşitli malzemeler ve renk çeşitliliği göze çarparken, bu çeşitlilikle karakterin sabit kalan çehresi ilgi çekici bir tezat yaratıyor. Eserlerde kullanılan farklı malzeme ve renk paletine kontrast olarak değişmeyen ve vahşi bir yüz ifadesine sahip olan Hiromita, izleyicilere sevilmek ve kabul edilmek için kendini değiştirmemenin, kendine sadık kalmanın önemini hatırlatıyor. Bu vahşi ve sevimli kiremit kedisi, modern hayatta içimizde oluşan boşluğu ancak “kendimize ait kalma” cesaretini göstererek ve başkalarıyla sahici bağlar kurarak yok edebileceğimizin altını çiziyor.

Eylül ayında düzenlenecek Contemporary Istanbul’da özel bir Hiromita seçkisi Güney Koreli AB Gallery Korea’nın standında sanatseverlerle buluşacak. İstanbullu sanatseverler eylül ayına kadar ise Etiler’deki UX Modern’de sergilenen butik Hiromita seçkisini ziyaret edebilecekler. Melek Anqi, 2024 yılının bahar aylarında Seul başta olmak üzere Güney Kore’de çeşitli Hiromita sergileri gerçekleştirecek.

Melek Anqi’nin “Hiromita” başlıklı kişisel sergisi, 24 Mayıs 2023 tarihine dek Ankara’nın kültür ve sanat durağı Deppo29’nun içerisinde bulunan Deppo29 Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Bilgi için:         instagram.com/melek.anqi

deppo29.com

instagram.com/deppo29/

Adres: Kavaklıdere mah. Kader Sok. (yeni Beyaz Zambaklar Sok.) No:29 Çankaya, Ankara

İletişim:           0312 427 39 68 – 0535 349 00 64

MELEK ANQI HAKKINDA

Melek Anqi Kocasinan (高安琪), karışık teknik resimleri ve yarattığı Hiromita karakteriyle tanınan, Türk-Tayvan kökenli çağdaş bir sanatçıdır. ABD’de Yale Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan sanatçı, moda tasarımı ve illüstrasyon eğitimi de aldı. Eserleri New York, İstanbul, Seul’de, Contemporary Istanbul da dahil olmak üzere uluslararası düzeyde çeşitli sergi ve fuarlarda sergilendi. Melek Anqi, resme ilgisini çocukken ailesiyle yerleştiği Tayvan’da, Çince yazı karakterlerini resim gibi çizerken keşfetti. Küçük yaşta Asya sanatıyla tanışan sanatçı, renkli anime ve manga karakterlerle dolu Tayvan’ın popüler kültüründen de etkilendi. Çağdaş Asya sanatının dikkat çeken genç temsilcilerinden olan sanatçı, ağırlıklı Türkiye olmak üzere Amerika ve Tayvan arasında çalışmalarını sürdürüyor.

Sanatçının çalışmalarına Robb Report, Elle, Art Emperor, Onedio, Anadolu Ajansı, Benzinga, Yahoo Finance, Tayvan Kültür Bakanlığı internet sitesi, Milliyet Sanat, Oggusto, Para Dergisi gibi çeşitli yayınlarda yer verildi.

Hiromita, 2022’de ilk kez New York’ta, NowHere Galeri’de sergilenmişti. Sanatçı, 2023 yılının başında, global fintech şirketi CoolBitX için özel bir Hiromita koleksiyonu hazırladı. Koleksiyon, sanatçının uluslararası tanınırlığını artıran bir marka-sanatçı işbirliği olarak hayata geçti. Mart 2023’te ART Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nda Türkiye’de ilk kez sergilenen ve  yoğun ilgi gören Hiromita, Deppo29 Sanat Galerisi’ndeki “Hiromita” başlıklı özel sergisiyle Ankara’daki sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçı, Eylül ayında Güney Koreli AB Gallery Korea ile Contemporary Istanbul’da özel bir Hiromita seçkisi de sergileyecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ