12 Eylül öncesi çatışmayı ve Türk gençliğinin nasıl birbirine kırdırıldığını, dönemi yaşamış İsmail Türk’ün yaşadıklarından, bugünkü gençliğe aynı şeyleri yaşamamaları adına mesaj içeren, bu güzel belgesel ‘İlteriş Vakfı’ tarafından yaptırıldı.
İsmail Türk şahsında, 12 Eylül öncesi bir kuşağın gençliğinin, gençlik hareketlerinin nasıl istismar edildiği ve vatan savunması için nasıl fedakar bir kuşağın olduğu, değerler zincirinin peşinde koşan bir kültür hareketinin mensuplarının hayatını da yansıtıyor.
Bu belgeselin, Kazım Karabekir’in Türk Yılmaz Kurtuluş mücadelesinde Türk Yılmaz Marşı’ndan esinlenerek ismi konulmuştur. Aynı zamanda İsmail Türk’ün babasının adı da Yılmaz Türk. Güzel bir tesadüfle, bu belgesel 4 bölüm halinde Cine1’de 25.10.2023  Çarşamba akşamı, saat 22.00’da gösterime girecektir. 4 bölüm halinde devam edecek belgesel 25- 26- 27- 28 ekim tarihlerinde Cine1’de yayınlanacaktır.

iso-1

CINE 1 kanalının izlendiği yerler

Türksat frekansı: CINE 1 Kanalı 12264 frekansından yayın yapmaktadır. Polarizasyon değeri ise V – Dikey’dır. Kapsama değeri Batı, SR değeri 27500 ve FEC değeri 5/6 olarak girilmesi gerekir. CINE 1 kanalı SD olarak yayın yapmaktadır.

Digiturk, D-Smart, TiviBu, Turkcell TV+ CINE 1 Kanal Bilgileri : 
CINE 1 kanalının Digiturk, D-Smart, TiviBu, Turkcell TV+ gibi platformlarda kaçıncı kanalda olduğunu öğrenmek için kanal frekanslarını yüklemenize gerek yoktur. Bu platformlarda kanal bilgileri otomatik olarak güncellenmektedir. CINE 1 kanalının güncel frekansını öğrenmek için kumandadan kanal listesini inceleyebilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de canlı olarak da izleyebilirsiniz.