Demokrat Zafer

Türkoğlu: Korkunun Ecele Faydası Olmaz!

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Cumhuriyetin 100.Yılı nedeniyle yapılan kutlama programında, muhalefete söz verilmemesine sert tepki gösteren İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, etkinliği protesto ederek terketti. CHP’li vekiller, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları da Türkoğlu ile birlikte programdan ayrıldı.

Ak Partili eski bakan ve bürokratların konuşturulduktan sonra muhalefetin her zamanki gibi yok sayılmaya çalışıldığını belirten Milletvekili Türkoğlu, “İl başkanı olduğum dönemde de bunu hep yapıyorlardı. Biliyordum ki, ülkemizin yönetilemediğini yüzlerine haykırdığımız için rahatsız oluyorlardı. Şimdi Bursalıların özgür iradesiyle milletvekiliyim, aynı tahammülsüzlüğü yine yapıyorlar. Ancak bu saygısızlığa izin vermeyeceğim” dedi.
Bu tür etkinliklerde İktidar temsilcilerinin sadece kendilerinin konuşması talimatını vererek şov yapmak istediğini vurgulayan Türkoğlu şunları söyledi:
“BESOB’un resmi daveti üzerine İl Başkanım Dr. Mehmet Hasanoğlu ile birlikte davete icabet etmek istedik ve kutlama programında yerimizi aldık.
Programın açılışı yapıldı, İktidar Partisi mensubu Büyükşehir Belediye Başkanvekili konuşturuldu, ardından eski Bakan ama orada Ak Parti Milletvekili sıfatıyla bulunan Sn. Faruk Çelik konuştu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sn. Bendevi Palandöken de konuştu. Orada biz varız, İl Başkanım da var, CHP’li milletvekilleri ve Saadet Partisi İl Başkanı da orada. Muhtemelen muhalefet partilerine mensup başka temsilciler de oradaydı. Bütün herkesi görmezden gelerek programın akışına geçildi.
Derhal yerimden kalktım ve protokolde konuşma yaptırılan isimlerin önüne giderek, yapılan saygısızlığı yüksek sesle kınadım.  Yazıklar olsun. Üstelik bu bir Cumhuriyet kutlamasıydı ve bu tür etkinliklerde, 100.Yıl onuruna birlik beraberlik içinde olunduğunu gösteren samimi bir tabloya ihtiyaç vardı. Gerçi bu saygısızlık bizim için hiç şaşırtıcı olmadı. İl başkanı olduğum dönemde de bunu hep yapıyorlardı. Biliyordum ki, ülkemizin yönetilemediğini yüzlerine haykırdığımız için rahatsız oluyorlardı. Tek kale maça alıştıkları için aykırı seslere tahammülleri yoktu. Şimdi Bursalıların özgür iradesiyle milletvekiliyim, aynı tahammülsüzlüğü yine yapmaya yelteniyorlar. Ancak bu saygısızlığa izin vermeyeceğim. Ya bizi davet etmeyecekler. Ya da davet ettiklerinde iktidar partisi temsilcilerine söz veriyorlarsa bizlere de verecekler. Kendime de, partime de, hepsinden önemlisi bizlere oy vererek Meclis çatısı altında temsil yetkisi veren milletimizin iradesine bu saygısızlığı yaptırmam. Bunu herkes böyle bilsin. Bizlerin konuşturulmamasını isteyerek talimat verenleri de, bu talimatlara itiraz etmeyerek harfiyen uyanları da şiddetle kınıyorum.”

image.png
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ