Demokrat Zafer

DOHADERN; “Artık hayvan haklarıyla ilgili ciddi yaptırımlar istiyoruz”

Mardin’de yaşanan acı bir olay hayvaneseverleri ayağa kaldırdı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yerde yatan yavru köpeğin kafasına defalarca demir sopayla vuran M.T. adlı şahıs serbest bırakıldı. Pek çok hayvansever M.T.’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanı olduğu için, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia ediyor. Bu olaya sert tepki verenlerden biride Doğal Yaşam ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri oldu.

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; ” Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yerde yatan yavru köpeğin kafasına defalarca demir sopayla vuran M.T. adlı şahsın videosu sosyal medyada infial yarattı. Kamuoyu tepkisinin ardından şahıs gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldı.

Kızıltepe Kaymakamlığı, açıklama yaparak yavru köpeğin ölmediğini, tedavi altına alındığını duyurdu. Ancak pek çok hayvansever duyuruda gösterilen köpeğin aynı köpek olmadığını, M.T.’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanı olduğu için, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia ediyor.

Dernek olarak olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesini istiyoruz.

Bu korkunç şiddeti uygulayan kişi, yavru köpek ölse de, ölmese de tutuklanmalı. Bakanlık çalışanı olduğu doğruysa görevine son verilmeli.

Ve olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığı iddiası doğruysa, bunu yapanlar da yargılanmalı.

Artık hayvan haklarıyla ilgili ciddi yaptırımlar istiyoruz. Cezalar caydırıcı olmadığı için hayvanlara yapılan işkenceler arttı, acil önlem alınmalı. Buna benzer birçok olayı Bursa ve çevresinde de yaşadık. Hayvanlara zulüm ederek ölümüne neden olarak cinayetle yargılanmalı ve insana yapılan eylemle aynı cezaları almalıdır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ