Demokrat Zafer

DSP BURSA ÖRGÜTÜ; İnsancıl Türkiye Projesi’ni Hayata Geçireceğiz!

Demokratik Sol Parti, yerel seçimler aday adaylığı tanıtımı toplantısını gerçekleştirirken, İsrail’in Filistin’e hain saldırısını kınadı.

Demokratik Sol Parti  Genel Merkez Örgüt Başkanı Yardımcısı Ahmet Olcay Akıncı; Filistin’de yaşanan soykırımı kınadığını belirterek, “Sivilleri yok eden vahşette, ölenlere rahmet diliyorum. Sevgi ve dayanışmaya dayalı sistemler geliştireceğiz. İnsancıl Türkiye Projesi’ni hayata geçecektir. 2024’te yapılacak yerel seçimlere hazırlanmaktayız. Uyumlu çalışmalara devam etmekteyiz. İnanıyoruz ki halkımız dürüst, namuslu, devletine bağlı, emektar ve haktan yana olanların yönetmesini arz etmektedir. Asil Türk milletinin geleceğe umutla bakacağı bir partidir Demokratik Sol Parti. Hepinizi Genel Başkan İstanbul Milletvekili Önder Aksakal adına sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız gençlere siyaseti öğreteceğini söyleyerek, “Alinur Aktaş Bey’in selam ve saygılarını iletiyorum. İslam aleminde yaşanan sıkıntılar hepimizi derinden üzüyor. Sizler siyaseti zor sahalarda yapıyorsunuz. Rahmetli Bülent Ecevit’ten gelen mirası devam ettirebilmek adına elinizi taşın altına koyuyorsunuz. Siyaset dosta tavsiye edilmez ama düşmana da bırakılmaz. Yeni nesli siyasete özendireceğiz. Önce dürüst siyasetçi olacağız. Yerle seçimlerde adaylara başarılar diliyorum. Bursa’nın bütün problemlerine el atmalısınız. Cesur olmalısınız, hayat cesurları sever.” dedi.

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı din, dil, ırk gözetmeksizin masum insanların öldürülmesini kabul etmediğini söyleyerek, “Öncelikle yıllardır süregelen Filistin-İsrail sorununun çığrından çıkmış olduğunu görüyoruz. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu saldırılar bütün insanlarca lanetlenmelidir. Dünya sessiz kalmamalıdır! Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bugün burada, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerin yaptığımız çalışmaları sizinle paylaşmak istedik. Son bir ayda farklı ilçelerden gelen başvuruları kabul ettik. Başvuruları açıklamaya devam edeceğiz. Yerel seçimlere Demokratik Sol Parti Bursa İl Örgütü olarak bugünden hazırız. Yapılması gereken çalışmaları en iyi şekilde yapacağız. Yaşamı boyunca dik duruşundan hiç taviz vermemiş Önder Aksakal yolunda devam edeceğiz. ‘Demokratik Solcu’ demek vatan, bayrak, onur, gurur ve dik duruş demektir. Hiçbir parti bizim kadar bedel ödememiştir. Biz bu ülkeyi çok sevdik, uğruna bedeller ödedik yine öderiz. ‘Demokratik solculuk ruh meselesidir!’ diyen Önder Aksakal’a söz verdik. Biz Çanakkale gibiyiz, geçilmeyiz. Önder Aksakal ve il örgütüm adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Akıncı; “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan il örgütümle birlikte mutluluk duyuyoruz. Konuşmamın başında öncelikle İsrail ve Filistin arasında meydana gelen olaylara değinmek istiyorum. Yıllardır süregelen kangrene dönüşen Filistin – İsrail sorununun çığırından çıkmış olduğunu büyük bir üzüntü ile izliyoruz. İsrail’in bir hastaneyi hedef alan saldırısında en az 500 sivil kişinin yaşamını yitirmesi savaşların da saygınlığını öldürmüştür. Bu, benzeri az görülen vahşetlerden biridir. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen Gazze’deki bu saldırılar milliyeti ve inancı ne olursa olsun bütün insanlarca lânetlemelidir. İsrail’i ziyaret eden kan emici emperyalist sistemin önde gelen liderleri küçücük çocukların cesetleri karşısında hangi duyguyla durabilecek merak etmiyorum, çünkü biz onları çok iyi tanıyoruz.

Bizler din, dil, ırk gözetmeksizin masum insanların öldürülmesini kabul etmiyoruz. Bu zalim saldırılara karşı tüm dünya sessiz kalmamalıdır. İnsanlık onurunun mutlaka galip geleceğine olan inancımızla; Hayatını kaybedenlere yüce Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yakın zamanda yapılacak olan DSP Bursa il kongresi ve 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili yaptığımız hazırlık çalışmalarını bugün basınla ve halkımızla paylaşmak sizlerle birlikte olmak istedik. DSP Bursa İl örgütümüzde, örgütlenme, yenilenme ve güçlenerek ivme kazanma çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir; Yakın zamanda yapılacak olan il kongremiz kongrelerini tamamlayan 12 ilçemizin katılımı ile gerçekleşecektir. Kongrelerini henüz yapmayan atama ile görevlerini devam ettiren 3 ilçemiz ise il kongresinden sonra kongrelerini yapacaklardır. İlçe örgütlenmesi henüz gerçekleşmeyen 2 ilçemizde ise ilçe örgütlerimizin kurulması için görev verdiğimiz arkadaşlarımız örgütlenme hazırlıklarına devam etmektedirler. Son bir ayda farklı ilçelerimizden gelen başvuruları kabul ederek belediye meclis üyesi aday adaylarımızı açıkladık, belediye meclis üyesi aday adayı ve belediye başkan aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımızı başvurular geldikçe açıklamaya devam edeceğiz.

Biz 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere DSP Bursa İl Örgütü olarak bugünden hazırız. Yerel seçimlerle ilgili DSP Parti meclisinde alınacak kararlara göre yapılması gereken çalışmaları en iyi şekilde yapacağız. Bizler siyasi yaşamı boyunca bedel ödemiş onurlu devlet adamı Bülent Ecevit’in yolunda ve yine siyasi yasaklarla bedel ödemiş, dik duruş çizgisinden asla taviz vermemiş Genel Başkanımız Önder Aksakal’ın yanında yolumuza devam edenleriz. Yüreklerimiz bir güvercin kadar yumuşak olsa da ilkelerimiz uğruna yumruklarımızın balyoz kadar sert olabileceğini, her türlü ihanet karşısında el ele kol kola kardeşçe durabileceğimizi herkese gösterenleriz.

“Demokratik Solcu” demek; Vatan, Bayrak, Onur, Gurur ve Dik duruş demektir. “Demokratik Solcu” bedel ödeyen demektir. Hiçbir parti yoktur ki DSP dışında bu kadar fazla bedel ödemiş olsun!
Faşist ve yobazları kolumuza takmadık, onlardan şefaat beklemedik. Güç odaklarına biat edenlerden olmadık çok şükür. Atatürk’ün ışığıyla, Ecevit’in yolunda yürüdük. Küresel güçlere yaranmak için terör örgütlerini kardeş ilan etmedik! Cemaat liderleri önünde diz çökmedik, kapılarında beklemedik. Ne güç uğruna ilkelerimizden vazgeçtik, Ne de güçlere teslim olduk. Biz bu ülkeyi çok sevdik, uğruna bedel ödedik. Yine öderiz! Biz Demokratik Solcular; Partimize, emeklerimize, ideolojimize ihanet edenleri ve Küresel projelerin uşaklığını yapanları tarihin karanlıklarına gömeceğiz….! Biz Demokratik Sol Parti Örgütü olarak; Gece gündüz demedik, Yaz sıcağı kış ayazı demedik, Varlık yokluk demedik, Sağımızdan solumuzdan hiç korkmadık, Gün geldi birlikte güldük, gün geldi birlikte ağladık.

Hasta annelerimizi, babalarımızı Allaha emanet ettik, sahalarda varlık gösterdik. Çocuklarımızı çalışmalarımıza ortak eyledik. Sözde muhalefetin yanısıra…! En çok da güç zamanlarının çakma partililerinden çektik ama pes etmedik! Çünkü Demokratik Solculuk ruh meselesidir diyen Genel Başkanımız Önder Aksakal’a söz verdik. Bizi Tanımayanları tanımayacağız….! Biz Demokratik Solcular; Varlığımızı amacımıza feda ederiz. Demokratik Sol Parti örgütünün birlik ve beraberliğine hiç kimse gölge düşüremedi, Düşüremeyecek….. Dost, kardeş ve yoldaşız, İdealimiz bir, Hedefimiz belli. “Biz ÇANAKKALE gibiyiz, GEÇİLMEYİZ…” SİZ KİMSİNİZ…..? Fetö evlerinde yetiştiği söyleniyor.. Söylemeye çekinse de Atatürk düşmanı, şeriatçı, Ancak takiyye yapıp, rüzgara göre yelken açıyor… Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun. Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert ne gönülde hasret olsun Kardeş kavgasının bir nihayeti olsun Memleket isterim Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun Kış günü herkesin evi barkı olsun Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun Olursa bir şikayet ölümden olsun…..

Toplantımıza katıldığınız için hepinize Genel Başkanım ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Önder Aksakal ve İl Örgütüm adına şükranlarımı sunar teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından DSP 2024 yerel seçimleri adayları açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ