Demokrat Zafer

TÜM MESLEKTAŞLARIMIN HAFTASINI KUTLUYORUM..!!

Diyanet Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Zekeriya Turunç içerisinde bulunmuş olduğumuz “Camiler ve Din Görevlileri haftası” münasebetiyle yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi;

CAMİLER HAYATIN VE MEDENİYETİN MERKEZİ OLMUŞLARDIR..!!

     İslam nizamın merkezinde medeniyetimizin beşiği olan cami yer almaktadır, hiç şüphesiz başta Kâbe olmak üzere onun birer şubesi konumunda olan cami ve mescitler, hem İslam toplumlarının kimliği, hem de İslamî düşüncenin, hayatın ve medeniyetin merkezi olmuşlardır. Camiler, aynı zamanda edep, ahlak, ilim ve irfanın aşılandığı birer yaygın eğitim merkezleridir. Sevgi, saygı ve kardeşlik ekseninde ibadetin yapıldığı muhabbet membalarıdır. Hüzünlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı; toplumsal dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma ve huzurun yaşandığı sekînet limanlarıdır. Büyükle küçüğün, yönetenle yönetilenin, zenginle fakirin, köylüyle şehirlinin aynı safta buluştuğu vahdet mekânlarıdır.

1-7 EKİM CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

  İslam’ın evrensel değerlerinin hayatın farklı kademelerine hep camiden yayılmaktadır. “Müminlerin yaratıcıyla, kendileriyle, çevreyle ve toplumla ilişkileri, caminin temsil ettiği değerlerle istikamet bulmuştur. Nitekim tevhit ve iyilik mücadelesinin merkezine Mescid-i Nebi’yi koyan Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.s), İslam’ın hayat veren bütün değer ve ilkelerini buradan insanlığa ulaştırmıştır.. Bu kapsamda  Camilerin  ve din görevlilerinin önem ve değerini tüm halka anlatmak ve farkındalık ortaya koymak  için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftası Camiler Haftası olarak kutlanır. Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir tema kapsamında Camilerde  konferans, panel, sempozyum, forum ve diğer etkinliklerde bu hafta kutlanır.

HAYATIN HER DÖNEMİNDE DİN GÖREVLİLERİMİZ HALKLA İÇ İÇE..!!

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmakta iken 2003 yılında “Camiler Haftası’na “Din Görevlileri” de ilave edilerek bu hafta, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle bu haftanın kutlanmasına devam edilmektedir. Camilerimizin ve de din görevlilerimizin dinimizce olan önemlerinden bahsettikten sonra  ben de buradan tüm din görevlisi arkadaşlarımın, Meslektaşlarımın camiler ve din görevlileri haftasını kutlamak isterim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ