Demokrat Zafer

İl Milli Eğitim Müdürü’ne karne vermeye değer görmedik!

Eğitim İş Bursa Şubesi, eğitimin bir yılını değerlendirdi. Değerlendirme, geçmiş yıllardan farklı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde değil Eğitim İş Bursa Şubesi Sendika Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bu yıl Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’nü karne vermeye değer görmediklerini söyledi.

Her yıl Bursa’da eğitimin bir yılını değerlendirmek üzere Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’ne karne veren Eğitim İş, bu sene Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’nü karne vermeye değer görmedi. Geçmiş yıllardan farklı olarak Eğitim İş Bursa Şubesi Sendika Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile eğitimin bir yılı değerlendirdi.

Bursa Milli Eğitim Müdürü’nün eğitim başarılarıyla değil, skandallarla bu sene adından söz ettirdiğini belirten Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Göreve başladığı tarihten bugüne kadar geçen 9 aylık süre içinde ilimizde eğitim hedeflerini azaltan, Bursa’nın çocuklarını geleceğe hazırlamak yerine sanayinin eleman ihtiyacını karşılamayı amaç edinen Sayın Serkan Gür, Bursa’da eğitimi, en temel yaşamsal öğeleri olan laik ve bilimsel eğitim anlayışından hızlıca uzaklaştıracak uygulamalara imza atmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlerine verdiğimiz karneyi Sayın Serkan Gür’e bu yıl vermiyoruz.” dedi.

Eğitim sistemi ağır bir travma yaşadı

MEB’in uzaktan eğitim sürecinde eğitime yeterli bütçe ayırmaması ve gereken önlemleri almaması nedeniyle yaklaşık iki yıl boyunca eğitimden uzak kalan milyonlarca öğrencinin 2021- 2022 eğitim öğretim yılında travmalarla dolu bir yıl geçirdiğini ifade eden Toy, uzaktan eğitimde bozulan okul kültürünü yeniden kazandırmaya yönelik önlemlerin alınmadığını belirtti.

Bursa kronikleşmiş sorunlarını çözemiyor: Acilen 10 bin derslik, 10 bin öğretmen 

Bursa’nın derslik açığı en fazla olan iller arasında yer aldığını aktaran Toy, “Gerçekliğine rağmen yıllardır devam eden bu soruna, deprem dayanıksızlığı nedeniyle yıkılan ve yapılmayan, güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılan okullar da eklenince ilimizin derslik ihtiyacı sorunu daha da büyüyerek kronikleşmiştir. Bursa’ya acilen 10 bin derslik yapılmalı ve 10 Bin öğretmen atanmalıdır. MEB’e ait okul tabelası asılan binalara laboratuvar, kütüphane, sanat atölyeleri, spor salonları gibi eğitim ortamları kazandırılmalı ve bu binalar acilen gerçek birer okula dönüştürülmelidir. Bu nedenle 10 bin derslik 10 Bin öğretmen, Bursa’nın eğitimde öncelikli ihtiyacıdır.” dedi.

Bursa’da eğitim ŞÖK’e Kaldı

Uzaktan eğitim sürecinin yarattığı eğitsel yetersizliklerin, okulların sene sonu değerlendirmelerinde gün yüzüne çıktığını belirten Toy, “Sınav notları ve devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalan öğrenci oranı ortaokul ve liselerde yüzde 30’u aşmış, Bursa merkezinde kimi okullarda öğrencilerin ancak yarısı sınıfını doğrudan geçebilmiştir. Bursa’da Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) kararıyla sınıf geçirilen ve sayısının yüz bine ulaştığını ön gördüğümüz öğrencilerin, karnesi tam olarak Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün karnesidir.” açıklamasında bulundu.

Öğrenciler sağlıksız, öğretmenler mutsuz

Yaşanan derin ekonomik kriz ve büyüyen yoksulluğun çocukların sağlıklı gelişimini tehlikeye düşürdüğünü belirten Toy, çocukların temel besin maddelerine ulaşmakta güçlük çektiğini aktardı.

Yıl sonu değerlendirme açıklamasında Yeliz Toy, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’e yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

  • “Bursa’da kaç öğrenci ŞÖK ile geçmiştir?
  • İdeal bir sınıf mevcudu hesabına göre Bursa’nın gerçek derslik ihtiyacı kaçtır?
  • İdeal bir sınıf mevcudu hesabına göre Bursa’nın gerçek öğretmen açığı kaçtır?
  • Bursa’da okul türlerine göre ayrımcılık son bulacak mıdır?
  • Okulların temizlik, güvenlik gibi ihtiyaçları ne zaman karşılanacaktır?
  • Velinin parasıyla düşe kalka ilerleyen bu kervana daha ne kadar seyirci kalacaksınız?
  • Örgün eğitimden koparılarak Mesleki Eğitim Merkezleri eliyle sanayiye çırak olarak verilerek erken yönlendirme ile gelecekleri ziyan edilen öğrenci sayısı kaçtır?
  • Bursalı ailelere, tarikat ve cemaatlerin de cirit attığı okullarda ‘çocuklarınız güvendedir’ diyebilecek misiniz?”

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ