Demokrat Zafer

CHP’li Servet Çağıl; 10 Daireyi Kamulaştırıp Yerine 1 Daire Parasını Mülk Sahibine Vermek Vicdansızlıktır!

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün ve yönetiminin de izlediği Yıldırım Belediye Meclisi Ekim Toplantısında CHP Gurup Sözcüsü Servet Çağıl’ın sözleri gündeme bomba etkisiyle düştü! CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; “Birlik ve beraberliğimize kast eden Ankara’daki terör eylemini lanetliyor , yaralı polislerimize şifalar diliyorum,yine yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet , yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Değerli arkadaşlarım; sizleri 100 yıl öncesine götürmek istiyorum. Üç kıtaya yüzlerce millete hükmeden Osmanlı İmparatorluğu parçalanmış ve dağılmış, elde son olarak Anadolu ve Rumeli toprakları kalmış; başkent İstanbul gibi yaşadığımız güzel şehrimiz Bursa’da düşman güçler tarafından işgal edilmişti. Bu şartlar altında Anadolu ve Rumeli Müdafaa Cemiyetleri kurulmuş, düşmana karşı örgütlenmeler yapılmış ve büyük bir Kurtuluş Savaşı neticesinde düşman güçler bu topraklardan kovulup bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Anadolu ve Rumeli Müdafai Cemiyetlerinin bu tarihi işlevi bitince kapatılıp  9 Eylül 1923 itibariyle Cumhuriyet Halk Fırkası kurulmuştur. Evet değerli dostlar kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında, cumhuriyetle birlikte nice yüzyıllar daha diliyorum.

12 Eylül 1980 baskı, zulum ve idamlarıyla hafızalarımızda taze ve kötü bir hatıra olarak durmaktadır. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ dolayısıyla hiçbir şart altında seçilmişlere müdahale kabul edilemez.

Bu ay içerisinde 1 Ekim Yaşlılar günü anması vardı, ben bu tarz günleri kuru kuruya anmaktan ziyade, bu günleri anlam ve önemine binaen yad etmek isterim. Sözgelimi, Yıldırım ilçemizde yaşlılarımızın kalabilecekleri Huzurevi eksikliği bulunmaktadır, Huzurevi veya yaşlı konukevi gibi yerler yaparak yaşlı insanlarımızı daha iyi anabiliriz.

Sn. başkan ay içerisinde halkımızdan gelen talep ve şikayetler üzerine Gökdere-Karapınar-Değirmenönü gibi bölgelerde vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Gökdere esnafımızın taşınabilecekleri yer sorunu var, bir bölgede alan yaratılıp o bölgeye taşınmaları için teşvik edilmeleri daha isabetli olacaktır. Karapınar-Değirmenönü bölgelerimizde yol amacıyla yapılan istimlak çalışmalarında hem yolun güzergahı hem de istimlak bedellerinin düşük olması nedeniyle vatandaşların mağduriyetleri söz konusu. Bizler, il-ilçe başkanlarımız veya siyasi parti temsilcilerimiz bu konuları gündeme getirirken, kentsel dönüşüm veya yol yapım çalışmalarına tabi ki karşı değiliz, bilakis şehrimizin güzelleşmesi adına destekliyoruz. Lakin, vatandaşlarımızın hassasiyet ve taleplerine de dikkat çekmek istiyoruz. Bu bağlamda; 4 katlı altında dükkanı olan taşınmazlara 1 ile 1.5 milyon değer biçilmesi, yine 5 Katlı iki daire üzerinde toplam 10 ad daireli taşınmaza da 3 milyon değer biçilmesi hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Empati kuralım, 10 dairede ikamet eden vatandaşlar kendilerine verilecek 3 milyon ile ancak bir adet daire alabilecektir. Dolayısıyla bizler bu sorunlara işaret etmek ve daha hakkaniyetli çözümler üretilmesi noktasında vatandaşlarımızın yanındayız.

Yine bu çerçevede yapılan yıkım çalışmaları nedeniyle de çeşitli mağduriyetler ortaya çıkmaktadır. Bazı yıkım çalışmalarında ihtar ve uyarılar vatandaşlara ulaşmadığı için, yıkım ekipleri apar topar evlere geliyor ve hazırlıksız yakalanan ev sahiplerine adeta terörist muamelesi yapılıp ters kelepçe ile yakalanıp nezarete atılıyor ve buna benzer  mağduriyetler ortaya çıkıyor.

Bizim talep ve uyarılarımız bu konularda daha hassas olunması ve maddi konularda yine daha hakkaniyetli olunması yönündedir.

Karapınar Mahallesi Has Asansör Teknik Lisesinin bahçesindeki 40/50 yıllık ağaçlar kesilip yerine okul inşaat çalışmaları başlamış, bu ağaçlar kesilmeden bir çözüm bulunabilirdi zira okulun yanında geniş araziler bulunmaktaydı, buradan da yetkilileri uyarmış olalım..” dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ