Demokrat Zafer

“Kalkınmanın gücü olacağız”

KALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Burak Arslan, “Ülkemizin her alanda güçlü bir temelle, geleceğe inovatif bir bakışla ve sağlam arge yatırımlarıyla global sanayide ve ekonomide masanın en güçlü rolünü üstlenecektir.” dedi

Arslan; “Ülkemizin her alanda güçlü bir temelle, geleceğe inovatif bir bakışla ve sağlam arge yatırımlarıyla global sanayide ve ekonomide masanın en güçlü rolünü üstleneceklerini belirten KALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Burak Arslan, “Bu masada en önemli faktör iş adamları derneklerinin doğru adım ve analizleriyle birlikte iş dünyasının birleştirici gücüne dayandırarak bürokrasi ve iş dünyası arasında ciddi bir köprü kurulması ve doğru sorun ve bilgileri ivedi bir şekilde en doğru merciye ulaştırılması, bunun fizibilite ve alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılmasında öncü etmen olacaktır. Bunun bilincinde olarak ülkemizin yeni bir oluşum ve yeni bir kalkınmada öncü güce ihtiyacının olduğunu hissederek Kalkınmacı Sanayici İşadamları Derneğimizi (KALSİAD) kurduk. Birçok sektörde yer alan iş insanlarımızla sektör meclis ve komitelerini oluşturarak start-up ve KOBİ firmalarımızdan büyük işletmelerimize kadar geniş yelpazeyi bünyesinde barındıran bu oluşum iş dünyamızın yeni sesi yeni bir gücü olmak adına emin adımlarla hızlı bir şekilde yol almaktadır.” ifadelerini kullandı.

“HAYAL ETMEK, FİKİR ÜRETMEK BAŞARININ YARISIDIR”

Arslan şöyle devam etti: “Hızlı gelişen ve değişen bu sektörel ekosistemde sorunları çok iyi biliyor ve sorunları direk birincil kişilerden dinliyor bunlar üzerine kurullarımızla ciddi bir literatür çalışması gerçekleştiriyoruz. KALSİAD iş dünyasının sesi olmasının yanı sıra bir arge firmasıymışçasına fikirlere değer ve önem veriyor onların öncelikle prototipleşmesi ardından da ticarileştirilip dünya ticaret pazarına sürülmesi adına da bir aracı görev üstlenmektedir. Bizler inanıyoruz ki hayal etmek, düşünüp fikir üretmek başarının yarısıdır. Değişen uluslararası ekonomi-politik konjonktür içinde yeniden yazılan kuralların, kabullenen ve uygulayan tarafı değil; oyun kuran ve kuralları bizzat belirleyen tarafı olacak Türkiye için vakit, geçmiş tecrübelerden olumlu dersler çıkarmak, bilginin ışığında ciddiyetle çalışmak ve üretmek vaktidir. Amacımız ülkemizde kazanan, üreten ve istihdam yaratan girişimcileri bir çatı altında toplayarak örnek bir topluluk oluşturmak. Bu topluluğun, iş insanlarına yön verecek olması, iş insanlarının iş hayatlarında ve sosyal hayatlarında gelişimlerine katkı sağlayacak olması da bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’ nin teknolojiyi üreten ve satan ülke konumunda olması gerektiğine inanıyoruz. KALSİAD olarak değişen dünyada, yeniliklere yön veren bir noktada kendimizi konumlayacağız. Güçlü ve vizyoner KALSİAD’ı yaratmak için sen, ben demeden; var gücümüzle, tüm üyelerimizle bir arada çalışacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ