Demokrat Zafer

Annalife Gıda Kendi Sektöründe ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’ Almaya Hak Kazanan İlk Şirket Oldu

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden olup İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma kuruma yararlarının yanında ulusal ve global ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyorlar.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri.

Annalife Gıda; Fonksiyonel beslenmeyi benimsemiş, sağlıklı yaşam için geleceğin besinlerini ve trendlerini geçmişin metotlarıyla geliştiren bir misyona sahip. Doğal ve temiz gıda hedefiyle ürün geliştiren Annalife, kültürümüzün DNA’sına kodlanmış doğal meyve ve kuruyemiş içerikli lezzetleri sağlıklı atıştırmalık kategorisinde gelecek nesillere aktarmak için çalışıyor.

Kendi bünyesinde kurduğu Ar-Ge departmanı ile sürekli yeni lezzetler, reçeteler ve temiz gıda üzerine çalışan Annalife Gıda, modern teknolojisi ile dünya standartlarında bir üretim tesisine sahip ve BRCSG global gıda güvenliği standartlarına uygun olarak üretim yapıyor.

Annalife Gıda bağımsız denetim sonrası İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Annalife Gıda  CEO’su Ceren Ballık Erdirik konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Günümüz dünyasında ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ kavramının geleceği inşa etmedeki rolünü hem kişisel hem de kurumsal anlamda çok önemsiyorum. Mevcut dünya düzenindeki dengeler özellikle de bizim coğrafyamızda henüz eşit bir düzleme oturmadı. Bununla beraber toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece “kadın hakları” meselesi olmadığının da farkındayız. Toplumun her kesiminde ve her türlü ortamda kadın ve erkeğe sunulacak olan eşit hakların sağlayacağı huzur ve getireceği başarılara yürekten inanıyoruz. Biz büyüme ivmesi yüksek ve çok genç bir firmayız. Bu nedenle, henüz işin başındayken kurum içi yönetim anlayışımızı sürdürülebilir şekliyle bu temele dayandırmayı öncelikli bir görev saydık ve tüm süreçlerimizi iş’te eşit kadın sertifikasına odaklı olarak tasarladık. Biz sadece satış başarılarıyla övünen bir marka değil, geleceğin dünyasına her yönüyle katkı sağlayan köklü ve örnek bir kurum olmak istiyoruz. Bu sertifika bu anlamda bizim için büyük bir motivasyon ve gurur kaynağı oldu.’ beyanında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ