Demokrat Zafer

MUHTARLIĞA TAHLİYE’YE EN İYİ TEPKİ!

Yıldırım’ın nezih mahallesinde muhtarlığa tahliye kararı! Namazgah Muhtarlığı’na Vakıflar Müdürlüğü’nden tahliye kararı çıkması tepkileri de beraberinde getirdi. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ferit Gürsoy karara sert tepki göstererek; ”

Haksızlık karşısında susan dilsizdir de bu aralar diller lal yürekler pas tutmuş da kimsenin umurunda değil.

Biz yazmaya devam edelim. Daha önce “ Yıldırımda Muhtar olmak “ diye bir yazı yazmıştım. Beğenen de oldu beğenmeyen de hatta umursamayan da çok oldu. Namazgâh Muhtarı insanların, çocukların önünde kurşunlandı, parklar uyuşturucu yatağı oldu, gece sokağa çıkmak yürek işi oldu. Biz yazdık ama yaşananlar maalesef UNUTULDU…

Yıldırımın nezih semtlerinden biri olan Namazgâh her ne hikmetse son zamanlarda hep kötü anılmaya başladı. Son yaşanan olay ise “ HADİ BE “  denecek cinsten. Nasıl mı?

Gecenin saat 00.35’i telefonum çaldı…

Namazgâh parkı içinde bulunan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait yerde yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Muhtarlık yerleşkesi için muhtara  “ TAHLİYE EMRİ “ geldi. Sebep “ Parkın içerisinde bulunan tek katlı yapının idaremizin izni ve bilgisi dışında Mahalle Muhtarlık binası olarak kullanıldığı tespit edilmiştir “  ve devam ediyor “ Bu nedenle 30 (otuz) gün içerisinde boş olarak idaremize teslim edilmesi “ Muhtar kızgın öfkeli…

“ Onca kurşun yedim canım yanmadı da şu yapılan canımı çok yaktı “

Sormazlar mı 40 yıldır aklınız neredeydi diye?

Şimdi mi orada yapı olduğunu fark ettiniz! Hadi Oradan…

Peki, asıl sebep bu mu?

Konu ile ilgili Namazgâh Muhtarını aradık; “ Parkın içinde yıllardır hizmet veren Muhtarlık, cami ve çay bahçesi var hele çay bahçesi ile ilgili halk tarafından birçok kez şikayet aldık. Gerekli mercilere taşıyarak işletmenin kiralanan yer haricinde yine Vakıf’a ait olan ve çocukların eğlence alanına tecavüz olduğunu söyleyerek “ CİMER “ dâhil Yıldırım Belediyesine şikâyet de bulunduk. Yapılan incelemeler ve bize verilen cevaplarda işletmenin kaçak kullandığı alanların yıkılması ile ilgili yazılı bilgiler geldi ve biz bu konuyu 1,5 yıldır gündemde tutuyoruz. Kaçak işletme bir adım geri çekilmediği gibi yayılmaya devam etmesine rağmen yıllardır mahalle halkına hizmet veren ve kirası Yıldırım Belediyesince ödenen Muhtarlık yerleşkesi için bu kararın alınması manidardır.”

Muhtar açıkça söyleyemiyor ama ben söyleyeyim. Orada ki mevcut işletme AKP tarafından kollanıyor ve kullanılıyor. AKP mahalle başkanlarının yetkisi muhtarlardan daha çok olduğu için maalesef muhtarın çok bir hükmü ve gücü olmuyor. Bir yolsuzluğun, usulsüzlüğün, kanunsuzluğun üstüne gittiğinizde ise ya hizmet alamıyor ya da Namazgâh muhtarına yapıldığı gibi yerinden ediliyorsunuz.

Meclis gündemine kaç kere geldiğini ben bile unuttum, AKP’li belediye her seferinde kolaya kaçıp işi Vakıflara pas ediyor Vakıflarda artık bunaldı işletmeye yaptırım uygulayacağı yerde halkın hizmet aldığı kamu kurumu olan Muhtarlık binasını gözüne kestiriyor. YAZIK Kİ NE YAZIK… Şimdi ne olacak?

Mahalle Muhtarı “ Boşaltmam “ diyor. Bir önce ki dönemde Muhtarlık için yer tahsis edilmiş, projesi çizilmiş tam başlayacaktı… Başkan değişti, proje rafa kalktı. Bizde gelişmeleri takip edip Namazgâh Muhtarını ve karşısında ki Belediye ve Vakfın hamlelerini izleyeceğiz.

Yer bulunamaz ve tahliye kararı uygulamaya geçerse Muhtar “ Hodri Meydan, Görevimi Sokakta yapmam gerekiyorsa da yaparım “ diyor

Namazgâh muhtarının duruşunu ve mahallesi için verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyorum. AKP’li mahalle başkanlarını, adamcılık yapan AKP’li Belediye ve Vakıf yetkililerini şiddetle kınıyorum.

Bir hodri meydan da bizden… Hadi Muhtarlığı tahliye edin de görelim…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ