Demokrat Zafer

YUNUS EMRE ALBÜMÜNE ÖZEL LANSMAN

UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre Yılı ilan etmesiyle başlayan, şiirlerindeki barış, sevgi, kardeşlik gibi mesajlarla çağının çok ötesine seslenen Yunus Emre’nin ve felsefesinin, Türkiye ve dünya çapında tanıtılması etkinlikleri kapsamında Mihalıççık Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Yunus Emre Onur Ödülleri” geçtiğimiz akşam Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlenen özel gecede sahiplerini buldu.

Hasan Basri Budak’ın Tevhid, Aşk, İnsan konulu gösterisini sahnelediği “Yunus Emre Onur Ödülleri” gecesinde Budak’ın anlatımları, Anadolu müziğinin özel sesli yedi kadın sanatçısının seslendirdiği Yunus Emre eserleri ile taçlandı.

Gösteride Emel Taşçıoğlu, Feryal Öney, Gülay Sezer, Gülşen Kutlu, Nilgül, Umut Akyürek, Yunus Emre şiirlerini besteleyen Mazhar Alanson, Müslüm Sünbül, TovasPorvas, Erol Parlak, Ekrem Düzgünoğlu gibi usta müzik insanlarının bestelerini seslendirdiler. Sanatçıların seslendirdikleri eserler;Mihalıççık Belediyesi’nin katkılarıyla,Hasan Basri Budak’ın yapımcılığı ve prodüktörlüğünde geçtiğimiz gün yayınlanan “İşitin Ey Yarenler” albümünde yer alıyor.

“İşitin Ey Yarenler” albümünün ilk tanıtımının ve dinletisinin de yapıldığı “Yunus Emre Onur Ödülleri” gecesinde, onur ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller Mihalıççık Belediye Başkanı
Haydar Çorum ve DSP Genel Başkanı İstanbul MilletvekiliÖnder Aksakal tarafından taktim edildi.

  1. Ödül:Türk dili, kültürü ve edebiyatına yaptığı büyük katkılar dolayısıyla Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Prof. Dr. DarhanKıdırali’ye verildi.

Prof. Dr. DarhanKıdırali adına ödülünü Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Assan Mazhitov aldı.

  1. Ödül: Başta Yunus Emre şiirleri olmak üzere Türk kültürünün önemli ustalarının eserlerini Macarcaya çevirerek, yüzlerce konserinde icra eden ve yöneticisi/ öğretmeni olduğu konservatuarda öğretilmesine öncülük yaparak Türk dilinin ve kültürünün uluslararası tanınırlığına katkı sağlamış ve bu yolda ölümsüz eserler bırakmış Macar sanatçı Kobzos (Kopuzcu) KissTamás verildi.

Vefat eden sanatçının ödülünü Macaristan Dış İşleri Bakanlığı 1. Müsteşarı ve İstanbul Macar Kültür Merkezi Müdürü AronSipos aldı.

  1. Ödül: Klasik Türk Edebiyatı ve Türk Tasavvuf Edebiyatı alanında, özellikle de Yunus Emre ilgili pek çok eseri neşretmiş Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi, Türk Dili ve Türk Edebiyatı Araştırmacısı, Akademisyen Mustafa Tatçı’ya verildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ