Demokrat Zafer

“Çiçek göndermeyin demek binlerce kişinin rızkını kesmek demektir”

Çiçekçiler Federasyonu Başkanı: “Çiçek göndermeyin demek binlerce kişinin rızkını kesmek demektir”

Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır , üst düzey bürokrat atamaları başta olmak üzere tebrik ve özel günler için çiçek gönderilmesine karşı yapılan yardım kuruluşu bağışı çağrılarını eleştirdi. Çakır, çiçekçiliğin binlerce kişiye ekmek sağlayan bir sektör olduğunu ve devlet tarafından korunduğunu belirtti.

Hüseyin Çakır , Yaptığı açıklamada, yardım kuruluşlarının gelirlerinin artmasını arzu ettiklerini ancak sadece çiçekçi esnafının rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Çakır, “Çiçekçi mahallenizde gördüğünüz dükkandan ibaret değildir. Ağrı dağının eteklerinden Ilgaz yaylarına, Toroslara, Antalya ve İzmir’e, Ülkemizin birçok yöresinde yetişen farklı bitkileri toplayan, üreten, onları son yararlanıcıya ulaştıran işçilerine kadar binlerce vatandaşımıza ekmek sağlamaktadır.” dedi.

Hüseyin Çakır , çiçekçiliğin bir meslek olarak gelişip büyümesi için devletin kanunları ile koruma altına aldığını ve milli eğitim müfredatına girdiğini de hatırlattı. Hüseyin Çakır , “Tarım Meslek Liselerinde çiçekçilik ile ilgili dersler ve bölümler yer almaktadır.” diye ekledi.

Hüseyin Çakır , son günlerde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ataması yapılan valilere çiçek gönderilmesine karşı yapılan yardım kuruluşu bağışı çağrılarının çiçekçilerin zor durumda bıraktığını söyledi. Çakır, “Yaşanan ekonomik durum sebebiyle çiçek talebi yönünde her geçen gün büyük daralma yaşandığına da dikkat çekmek gerekir.” dedi.

Hüseyin Çakır , konunun hassasiyetine binaen bu açıklamanın yapılması zaruriyetinin doğduğunu belirtti ve ilgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ