Demokrat Zafer

Üç gün süren üreten kadınlar buluşması sona erdi.

Bursa’da gerçekleşen etkinlik için meslektaşımız Atilla Bayti sert eleştirilerde bulunarak; ” Bir çok etkinliği içinde barındıran bu buluşma konserlerle zenginleştirilmiş. Kadınların bu etkinliğe büyük destek vermesi gerekirken ilgi maalesef tatmin edici değildi.

Kadınlarımızı desteklemek amacıyla Burkonder Bursa Konyalılar Derneği Başkan Yardımcısı Hakkı Arıcı ile aynı zamanda dernek yöneticisi AsMedya42 sahibi olarak ben Atilla Byati stantları tek tek gezerek tebrik ederek başarılar diledik.

Ülkemizin dört bir yanından, azmiyle, fikriyle ilham veren kadınlarla bir arada olmak gerçekten çok güzel.

Sürdürülebilir kalkınmayı başarmayı isteyen her ülke, kadınların güçlenmesine büyük vurgu yapar. Çünkü kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür.

Ekonomik ve sosyal güçlenme, birbirini tetikleyen ve büyüten unsurlar. Kadınların kendi işlerini kurmaları ve bu konuda cesaretlenmeleri için çok önemli.

Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi yalnızca para kazanmaları anlamına gelmiyor. Kadınlar, gelecek nesillerin yetişmesi ve ailenin idame ettirilmesinde en önemli aktörlerdir. Dolasıyla kadınların güçlenmesi ve donanımlarını artırmaları, toplumu da şekillendiriyor. Yani, güçlü kadınlar güzel bir geleceğin köprüleri haline geliyorlar.

Kadınların yalnızca çalışan olmalarını değil, girişimci olarak karşımıza çıkmalarını arzu ediyoruz. Girişimcilik bir fikri, bir hayali, somutlaştıran büyük bir güçtür. Bugün dünyamızı şekillendiren kişiler, ağırlıklı olarak girişimcilerden oluşuyor. Bilhassa bu sebeple, kadınların girişimcilik dünyasında kendilerine yer açmaları çok önemli. O zaman, dünyamıza kadın eli değmiş olacak.

Toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde, kriz ve afetlerde kadınların nasıl büyük bir güce dönüştüğünü sayısız kere tecrübe ettik. STK’larda toplumsal dayanışmanın üstün örneklerini yine kadınlar ortaya koyuyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ