Demokrat Zafer

MEY|DIAGEO ve ZORLU PSM’DEN TİYATRONUN YENİ YETENEKLERİNE SÜRDÜRÜLEBİLİR DESTEK: PSM ATÖLYE İÇİN SON BAŞVURU GÜNÜ 15 EYLÜL!

Kültür sanata sürdürülebilir destek sağlamayı görev bilen Mey|Diageo ile Zorlu PSM’nin, tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak amacıyla birlikte sürdürdüğü PSM Atölye’ye kayıtlar devam ediyor! Dramatik yazarlık, tiyatro yönetmenliği ve tiyatro yapımcılığı olmak üzere üç ayrı bölümden oluşan PSM Atölye’ye 18-30 yaş arası amatör-profesyonel yönetmenler, yapımcılar ve yazarlar başvurabiliyor. MeyIDiageo ve Zorlu PSM’nin işbirliğinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen PSM Atölye için son başvuru tarihi 15 Eylül 2023 Cuma.

Mey|Diageo, Zorlu PSM tarafından tiyatro dünyasına oyun yazarlığı, tiyatro yönetmenliği ve tiyatro yapımcılığı alanlarında yeni isimler kazandırma hedefiyle ücretsiz olarak gerçekleştirilen PSM Atölye’ye destek vererek tiyatronun sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor.

Türkiye’nin önemli tiyatro yönetmelerinden Serdar Biliş’in moderatörlüğünde hazırlanan ve 7 ay boyunca her hafta gerçekleştirilecek teorik ve uygulamalı eğitimlerde, katılımcıların bir oyun fikrinin ilk aşamasından sahneleme sonrasına kadar tüm süreçte yetkin ve donanımlı hale gelmeleri amaçlanıyor. PSM Atölye’de, haziran ayına kadar sürecek atölye dönemi sonunda öğrenciler kısa oyunlar çıkararak programı tamamlıyor.

Tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen PSM Atölye, öğrencilerine işin mutfağına girme imkânı da sunuyor. Öğrenciler, Zorlu PSM’nin dünya standartlarındaki teknik alt yapısı ve tiyatro alanındaki geniş ekosistemi sayesinde bir prodüksiyonun masa başında oluşturulmasından sahneye konulmasına kadar geçen süreci en ince ayrıntısına kadar öğrenerek tecrübe etme fırsatı buluyor.

Geçtiğimiz iki sezonda 18 farklı oyunun sahnelendiği ve 40’ı aşkın mezun veren PSM Atölye’nin yeni dönemi için başvurular 15 Eylül 2023 Cuma günü sona eriyor.

Deneyimli Eğitmen Kadrosu

Türkiye’den alanında öncü yönetmenlerin, oyun yazarlarının ve yapımcıların ders verdiği PSM Atölye’nin eğitmen kadrosunda aynı zamanda, alanında deneyimli uluslararası isimler de yer alıyor. PSM Atölye’nin eğitim kadrosunda Serdar Biliş, Özlem Hemiş, Philip Arditti, Aylin Alıveren, Özlem Özhabeş, Mehmet Ergen, Ayşegül Beyazdağ, Pelin Ekinci Kaya ve Cem Görk başta olmak üzere günümüz tiyatrosunun başarılı yönetmenleri, yazarları ve yapımcıları yer alıyor.

İki sezondur Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle düzenlenen PSM Atölye serisine, 18-30 yaş arasında olan ve dramatik yazarlık, yönetmenlik ve tiyatro yapımcılığı ile ilgilenen kişiler, psmatolye@zorlu.com adresine iletecekleri niyet mektubu, öz geçmiş ve/veya portfolyolarıyla başvurabilir.

Bilgi için:             zorlupsm.com/kurumsal/psm-atolye

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ