Demokrat Zafer

Küresel SOAR pazarı 2024’e kadar 1,8 milyar dolara yaklaşacak

Siber güvenlik riskleri her geçen gün artarken, giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu yıl Türkiye’deki yatırımlarını büyüten küresel BT distribütörü Axoft, Siemplify ile ortaklığını ülkede genişleteceğini duyurdu. İşletmeler, güvenlik operasyonlarının tek noktadan yönetilmesini sağlayan SOAR platformunu kullanmaya başlayabilecek. 

Şirketlerin faaliyetlerine verimlilik kazandıran dijital dönüşüm, siber güvenlik risklerini de artırıyor. Siber saldırılardaki yükselmenin yarattığı tehdit, şirketleri siber güvenlik hizmeti almaya yöneltiyor. Küresel SOAR (Güvenlik Düzenleme, Otomasyon ve Müdahale) pazarının 2024’e kadar yıllık %15,6’lık bileşik büyüme ile 1.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Pazardaki yüksek büyüme beklentisi, yeni işbirliklerini beraberinde getiriyor. Küresel BT distribütörü Axoft, bağımsız güvenlik sağlayıcısı Siemplify ile ortaklığını Türkiye pazarına taşıyacağını, bu kapsamda şirketlerin her büyüklükteki siber tehditlere daha hızlı ve daha hassas yanıt verebilmelerini sağlayacağını duyurdu. Tüm satış faaliyetlerini Axoft’un destekleyeceği Siemplify SOAR platformu ile işletmelerin siber güvenlik yönetimini tek noktadan yapmasını sağlayacak. SOAR platformu ile şirketler verilerini güvenli kaynaklarda toplayarak siber tehditlere karşı kendilerini koruma altına alabilecek.

Siber saldırılara karşı otomasyon iyi niyetli bir silah

Otomasyon ve orkestrasyonun siber güvenlik operasyonlarının temel yetkinlikleri haline dönüştüğünü belirten Axoft Stratejik Geliştirme Direktörü Evgeniy Kurtukov, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu: “Siemplify bu yeteneğiyle, şirketlerle siber güvenlik ortaklığı kurarak tehditlere karşı savunma gücü kazanılmasının yolunu açıyor. Şirketlerin siber güvenlik tehditlerine karşı hızlı tepki vermelerini sağlayan otomasyon yeteneğini, Güvenli Operasyon Merkezi adı altında SOAR platformunda buluşturduk. Yaptığımız çalışmalarda Güvenli Operasyon Merkezi’nin otomasyon yetkinliğini artırdığını tespit ettik. Bilgisayar korsanlarının çok sayıda otomasyon aracı kullanarak gerçekleştirdiği saldırılara karşı verilen mücadelede otomasyon, iyi niyetli bir silah işlevi görüyor.”

Dijitalde güvenli bir alan yaratıyor

SOAR platformu ile şirketlerin tüm siber güvenlik tehditlerini aynı anda yönetebildiklerini belirten Evgeniy Kurtukov, “Platform ile şirketlere sadece oluşabilecek siber saldırılara karşı savunma gücü kazandırmıyor aynı zamanda dijitalde güvenli bir alan yaratıyoruz. Şirketlerin siber güvenliğini garanti altına alıyoruz. Bu yaklaşımımızla oluşabilecek tehditleri önceden görerek operasyonlarımıza zaman ve hız kazanıyoruz”

Buluttan aldığı güçle yerel operasyonları şekillendiriyor

İşbirliğine ilişkin değerlendirmede bulunan Siemplify EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Kanal Satış Direktörü Mark Mcdaid “Ekibimizin bir parçası olarak gördüğümüz Axoft ile faaliyet alanımızı genişleterek MSSP (Yönetilen güvenlik hizmetleri sağlayıcısı) pazarında yer alan dünya çapındaki kurumsal şirketlere odaklanacağız. Bulut teknolojilerinden aldığımız güçle oluşturduğumuz Siemplify Güvenlik Operasyonları Platformu ile bulut teknolojilerinden aldığımız güçle yerel operasyonlarımızı şekillendiriyoruz. Bu sayede oyun kitaplarını ve vaka yönetimini  standart SOAR güvenlik hizmetlerinin ötesine taşıyarak etkileşimli araştırma, kriz yönetimi, yerleşik iş zekası gibi uygulamalarımızla derinleştiriyoruz” diye ifade etti.

Güvenlik operasyonları iş dünyasındaki değişimle birlikte yeniden tasarlanıyor

Türkiye’de hız kazanan dijital dönüşüm faaliyetlerinin Siemplify Güvenlik Operasyonları Platformu’na yönelik talepleri artırdığını söyleyen Mark Mcdaid, “Türkiye’deki faaliyetlerimiz uluslararası pazarlardaki etkinliğimizi artırmaya yönelik stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Pandeminin çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler ve kurumsal ekosistemler üzerinde yarattığı konum bağımsızlığı, şirketlerin siber güvenliğinin korunmasında daha fazla uygulamayı bir araya getiren yeni sürümler geliştirmeyi zorunlu kıldı. Yeni sürümlerimizi şirketlerin artan güvenlik ihtiyaçlarına göre şekillendirerek tasarlıyoruz. Otomasyon ve düzenleme, modern güvenlik operasyonlarında temel yetenekler haline dönüştü. Otomasyon ile analistleri tekrar eden, sıkıcı görevlerden kurtararak şirketlerine katma değer sağlayabilecekleri verimli işlerde çalışmalarını, üst düzey görevlerde yer almalarını sağlıyoruz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ