Demokrat Zafer

Mustafa Işık’ a açıkça soruyorum bu giderayak neyin telaşı

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, sorunların dizboyu olduğu Gürsu’ya hiçbir hizmeti gerektiği gibi götüremeyen belediyenin yaldızlı haberlerle algı oluşturmaya çalıştığını belirterek; “Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” dedi.

Öztürk; ” Yeni belediye kültür merkezinin altındaki Dükkanların satış ilanları, yine dört yılı aşkındır boş işlerle vakit geçiren ve yıllık 350 milyon bütçeyle bir kaç ağaç dikimi yapıp birkaç metre taş döşeyen Gürsu belediyesi ne için kullanılacağı belli olmayan 15 milyon borçlanma yetkisi, yine daha önce benzinlik olarak kullanılan alanın ne olacağı belli olmayan bir durum için yetki istiyor. Sanki Bu kentin Başta eğitim, sağlık, imar sorunu, sosyal donatı alanları, kent meydanı, ulaşım sorunları yokmuş gibi davranan ve kendince ustalık dönemi diye dillendirdiği yeniden adaylık dönemine hazırlanan 8 yıla yakındır belediye başkanı olan sayın Mustafa Işık’ a açıkça soruyorum bu giderayak neyin telaşı. Harcadığınız her kuruşun biz Gürsu’luların olduğunun farkına varın ve giderayak bu faturayı Gürsululara ödetmeyin. Bursa’nın merkez ilçesi olması ve gerek Merkezi hükümetten gerek büyükşehir belediyesinden hakkını alamamış vizyonsuz bir yönetimin elinde heba olan, Hiç bir kurumsal firmanın yatırım yapmadığı, kişi başına en az yeşil olan ilçe durumundaki sorunlar yumağı haline getirdiğiniz kentimizi sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla buluşturacak ve halkın olanı halkın kullanımına sunacağız.” dedi.

“SIĞINMACI CENNETİ OLDUK!”

Bursa’da sığınmacılar denildiğinde iki mahallenin akla geldiğini ama aslında sığınmacıların ilk durağının Gürsu olduğunu söyleyen Öztürk; ” Resmi rakamlarla 102 bin 601 kişi olan Gürsu ilçemizdeki Suriyeliler, Afganlar ve birçok ülkeden gelen göçmen ve sığınmacılarla birlikte 130 bin civarındaki nüfusun sıkışık Gürsu kent alanını oldukça içinden çıkılamaz bir duruma itiyor. Malum ekonomik durum sonucu yine son gelen akaryakıt zamlarından sonra zaten tıkış tıkış olan sokaklarda artık acil bir durum olmadığı müddetçe kontak vurulmayan arabalardan gün içinde neredeyse hareket etmek imkansız hale geldi. Yanlış göçmen politikaları sonucu değişen ve kontrolsüz büyüyen Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacı ve mülteci sorunu, yine verin yetkiyi görün etkiyi söyleminden sonra oluşan ekonomik darboğaz ile beceriksiz belediye başkanları eliyle katledilen bir kent yaşamı. Nereye dokunsak elimizde kalıyor. Acilen her mahallemizde katlı otopark alanlarının yapılıp kent içi sıkışıklığa bir nebze olsun nefes aldırmak lazım.” dedi.

“TURİZM TESİSİNİ YAPAN BAŞKA SALTANATINI SÜRDÜREN BAMBAŞKA!”

Turizm tesislerini yabancıların gözdesi olması gerekirken “sen ben bizim oğlan kullanıyorsa tuzun koktuğunu” iddia eden Öztürk; “Nereye dokunsak elimizde kalıyor. Gürsu’nun onlarca sorunu varken belediye başkanı sayın Mustafa Işık ustalık eserim adıyla sağda solda pozlar verirken ne acıdır ki sadece zorlama Gürsu’ya hiçbir katkısı olmayacak turlar ve şahısların ağırlandığı eğlendirildiği ve maliyetlerini de bir güzel biz Gürsu’luların sırtına yüklediği bir mekandan öteye gitmediği bir durumu siz değerli komşularım la paylaşmak istedim. Katılımcı listesine bakar mısınız lütfen her zaman olduğu gibi sen ben bizim oğlan misali yine maşallah herkes var bir tek Gürsu’lular yok.. Sözümüz olsun ilk hafta itibariyle alan ücretsiz ulaşımla siz değerli Gürsu’luların kullanımına açılacak..” dedi.

“GENÇLİK MERKEZİ NEREDE?”

İlçede iddia edilen merkezlerin nerede olduğunu soran Öztürk; “İki gündür İstiklal ve Zafer mahallelerimizde sayın belediye başkanı Mustafa Işık’ın yaptık dediği (videoda kendi söylüyor) gençlik merkezlerini arıyorum ne yazık ki bulamadım hatta bugün her iki mahalle muhtarımızı arayarak mahallelerinde belediyemiz tarafından yapılan bir gençlik merkezi varmıdır diye sordum onlarda olmadığını teyit ettiler. Görev süresinin ilk zamanlarında bakanlık ve büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları kendi yapmış gibi gösteren anlatan sayın belediye başkanı görev süresinin sonlarında hayal dünyasında kurguladıklarını gerçekte varmış gibi konuşmaya başladı. Kendisi için endişelendiğimi belirtmek isterim. Son söz Büyükşehir belediye başkanı sayın Alinur Aktaş’a 10 yıla yakın görev sürenizde Yenidoğan mahallemize bir kapalı pazar yeri birde temelini attığınız ve tamamen seçim yatırımı olan gençlik merkezi yaparak Yenidoğan mahallesine yapılması elzem olan KENTSEL DÖNÜŞÜM’ü engelleyeceğinizi sanıyorsanız Yenidoğan’lı komşularım gereken cevabı verecektir.” dedi.

“GÜRSU OVASI ELDEN GİDİYOR!”

Gürsu Ovasının kaçak yapılaşma ile katledildiğini iddia eden Öztürk; “Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla ilçemiz sınırlarında özellikle tarım alanları ve bir çok alanda kaçak yapılaşmalar gözlemliyoruz. Öncelikle denetimsiz yapıların olası bir depremde yaratacağı yıkım önlenemez durumlar yaratabilir. Yine gözlemlerimizde özellikle Gürsu da hali vakti yerinde siyaseten nüfuzlu insanların ya kendileri yada akrabaları eliyle yapılıyor. Gürsu Belediyesi özellikle imar kaynaklı ve kaçak yapı stoklu bir sorun yumağı olan kentimizde seçim kaygısı gözetip tek bir alanın bile yapılmasına müsade etmemeli. Konuyu bizzat takip edip yapılara itiraz dilekçelerini kendim yazıp belediyeye ve ilgili mecralara teslim edeceğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ