Demokrat Zafer

Yaşadığımız deprem afetinin 31. günündeyiz. Yaralarımız, acılarımız çok taze

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından organize edilen 8. Yerel Kadın Kurultayı gerçekleşti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nde 8. Yerel Kadın Kurultayı gerçekleşti
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından organize edilen 8. Yerel Kadın Kurultayı Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde gerçekleştirildi. 8 Mart  Dünya Kadınlar günü için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından organize edilen 8. Yerel Kadın Kurultayı, BAOB Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Mimarlar Odası Bursa şubesi yönetim kurulu başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek açıklamaları;

“Bu ülkede kadınlar bir yerlerde olmayı ayrıcalık gibi gören zihniyetlere karşı mücadele ediyor. Dolayısıyla biz aslında ayrıcalık değil sadece eşitlik istediğimiz etkinliklerimizle haykırdığımız ortamlarda yer almaya çalışıyoruz. TMMOB’lu kadınlarımız da haklarına ve örgütlerine sahip ne kadar çıkıyor? Tabii salondaki katılımla birlikte yine altını çizmiş olayım” dedi
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar

”Yaşadığımız deprem afetinin 31. günündeyiz. Yaralarımız, acılarımız çok taze. Bizler her düzenlenen yerel kadın kurultayını bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gündemin acıları unutulmadan ve unutturulmadan düzenleyerek konuşmak, tartışmak istedik. Afet dönemi ve sonrası cinsiyet rolleri, fırsatlara ilişkin katı ve sınırlayıcı beklentiler, güvenli alan eksikliği, cinsiyete dayalı şiddet, orantısız yaşam yükü kadın ve çocuk güvenliği ve sağlığı açısından artan riskler ve benzeri birçok sebeple kadınlar erkeklere göre daha çok etkilenmektedirler.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ