Demokrat Zafer

Şimdi ne oldu da bu otoparkta hareketlilik başladı?

MHP’li keskin muhalifi meclis üyesi Bülent Erden, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede trafik ve otopark sorununa rağmen yıllardır kapalı tutulan Belediyenin karşısındaki boş arazi giderayak abisi Adnan Türkyılmaz’ın açmasına izin mi verecek? Mudanya’yı karıştıran iddiayı MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden gündeme taşıdı, CHP’lilerde ise büyük tepki var.

Türkyılmaz kardeşlerin hesabı ne?
MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden; “Mudanya’da bu dönem milletin hakkını savunan milletin feryadına ses…” olacağız diyerek, gündeme bomba gibi düşen bir iddiayı daha gündeme getirdi. Mudanya Belediye Binasının hemen karşısında yıllardır atıl duran arazi seçimlere kısa bir süre kala bir anda Türkyılmaz’ın kardeşi Adnan Türkyılmaz tarafından temizlenmeye başladı. Görenleri şaşırtan ve merak uyandıran bu girişimin nedeni sorgulanıyor.

MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden konuyu sosyal medya hesabından gündeme taşıdı. Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya Belediye Başkanlığı koltuğunda iki dönemdir oturmasına ve “trafik sorununu biz çözeceğiz” demesine rağmen tek bir otoparkı hizmete açmayarak tarihe geçtiğini dile getiren Erden, “Başkan Hayri Türkyılmaz seneler önce Belediye Binası karşısında Tapu Müdürlüğü binasının yanındaki arsada hizmete açılan özel otoparka da müdahale ederek kapatmıştı. Şimdi ne oldu da bu otoparkta hareketlilik başladı?” ifadelerini kullandı.

“OTOPARKA İZİN VERECEĞİNİZ KONUŞULUYOR”

Mesajında Mudanya’nın CHP’yli Blediye Başkanına seslenen Erden, “Mudanyalıların senelerdir bu bölgede acil otopark ihtiyacını, feryatlarını görmeyen, otopark nedeniyle yaşanan kaosa gözyuman şahsınız burada otoparka izin vereceğiniz konuşuluyor. Otoparkların açılmasına karşı olmayıp bilâkis destekliyorum. Ancak bu alanın bu kadar sene kurulu düzenine rağmen işletilmesine izin verilmeyip şimdi iddialara göre birinci derece kan bağınızın bulunduğu kişilerce temizlik ve hizmete alınma hazırlığı görüntüleri Mudanya’da vicdan sahiplerinin hem kafalarını hem de midelerini bulandırmaktadır” dedi.

Yıllardır haramiler hırsızlar edebiyatı yapan Hayri Türkyılmaz’ın bu iddialar karşısında kamuoyuna doyurucu bilgiler vermesi gerektiğini belirten Erden; “Belediye Meclis üyeliği, yetki ve sorumluluklarını bilen üyeler için onurlu bir demokrasi görevidir. Meclis üyeleri beldelerinin gelişimine, belde halkının refahına ve yaşam düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmalıdır. Ancak tüm görevler gibi bu görevin de ciddiye alınması, meclis üyelerinin kendilerine görev, yetki ve sorumluluk yükleyen mevzuatı bilmeleri ve bu mevzuata uygun olarak görevlerini yerine getirmeleri önemlidir. Günümüzün modern yönetim/yönetişim anlayışı, yerelden merkeze kadar tüm kademelerde katılımcı, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış olmalıdır. Bu anlayışa uygun olarak yürütülen yerel yönetim faaliyetleri, ülkenin doğrudan kalkınmasına ve gelişimine katkıda bulunur. Dünyada hizmetlerin vatandaşlara en yakın noktadan verilmesi anlayışını da temsil eden yerel yönetimler aynı zamanda birer demokrasi ve diplomasi okulu işlevi görmelidir. Yönetme – denetleme görevi fark etmez. Önemli olan seçmenin oylarının yüklediği kul hakkı bilinci ve sorumluluğu ile görevini yerine getirmektir.

Bu bilinç ve birikim ile gören yapan tüm Belediye Meclis üyelerinin yollarının açık, başarılarının daim olmasın diliyor, bu bilincinde olmayanların koltukları işgal etmemesini, işgal etmelerine vesile olunmamasını temenni ediyorum.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ