Demokrat Zafer

DÜNYA MÜZELER GÜNÜ’NDE ARTER’DEN GOOGLE ARTS & CULTURE PLATFORMUNDA YENİ ÇEVRİMİÇİ SERGİ ve İÇERİKLER

Arter, Dünya Müzeler Günü’nde “İstanbul Sularının Hafızasını Yeniden Keşfetmek: İo’nun Yeni Sesi başlıklı çevrimiçi sergiyi ve koleksiyonundan 100’e yakın yapıtı kullanıcılarla buluşturuyor. Sanatı daha geniş kitlelerle bir araya getirme misyonunu farklı platformlar üzerinden sürdüren Arter’in hazırladığı yeni çevrimiçi içerikler, Google Arts & Culture platformunda erişime açıldı.

“İstanbul Sularının Hafızasını Yeniden Keşfetmek: İo’nun Yeni Sesi başlıklı çevrimiçi sergi, Melih Fereli küratörlüğünde Arter’de sergilenen çok kanallı video ve ses yerleştirmesinin üretim sürecine, Bill Fontana’nın pratiğine yön veren yaklaşımlara ve suyun hem ses hem de görüntü bağlamında yaratıcı bir mecra olarak kullanımına ışık tutuyor.

Arter’in Dünya Müzeler Günü kutlamalarıyla eşzamanlı olarak tüm dünyadan kullanıcıların yorum ve deneyimine açtığı diğer içerikler arasında ise, kurumun koleksiyonundan yapıtlar bulunuyor. Arter’de devam eden, Emre Baykal’ın küratörlüğünü üstlendiği OyunBu isimli grup sergisindeki eserlerin de aralarında yer aldığı 97 yapıt, Google Arts & Culture aracılığıyla izleyicilerle buluşuyor.

Google Arts & Culture 80 ülkeden 2.000’i aşkın kültür sanat kurumunun içeriklerini çevrimiçi ortama taşıyan bir platform. Resim, heykel, fotoğraf, video, film, yerleştirme, ses ve performans gibi çeşitli mecralarda üretilmiş 1.400’den fazla yapıt barındıran Arter Koleksiyonu’ndan toplam 300’ün üzerinde eser, Google Arts & Culture platformu aracılığıyla incelenebilir.

Bilgi için: artsandculture.google.com/partner/arter

arter.org.tr

Adres:       Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ