Demokrat Zafer

“81 ilde kendi logomuzla seçime gireceğiz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, yerel seçimlere 81 ilde kendi aday ve logolarıyla gireceklerini söyledi. Ak Parti’nin oylarındaki düşüşe de değinen Kılıç ” Ak Parti’nin, bir sonraki seçimde yüzde 40-45 gibi yeniden yukarıya ivmeleneceğini düşünmüyorum” dedi. Kılıç, peş peşe yapılan vergi artışı ve zamları eleştirdi.
Suat Kılıç "81 ilde kendi logomuzla seçime gireceğiz"
Suat Kılıç, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Fatih Atik’in konuğu oldu.

Seçimlerin ardından Cumhur İttifakı’yla yollarına devam ettiklerini belirten Kılıç, ittifaktan ayrılmak için herhangi bir siyasi zeminin oluşmadığını söyledi. Seçimlerde yüzde 2,84 oy aldıklarını hatırlatan Kılıç, umut vaat eden gelecek vaat eden muhalefet partisi olduklarını belirtti. Cumhur İttifakı’nda olmalarına rağmen iktidarın yönetim sorumluluğu almayacaklarının altını çizen Kılıç “AK Parti ile ittifakımız zihinsel olarak devam ediyor” dedi.

“81 il 922 ilçede kendi adaylarımız ve logomuzla seçimlere gireceğiz”

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuşan Suat Kılıç “Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere 81 il 922 ilçede kendi adaylarımızla ve logomuzla gireceğiz. Hedefimiz budur. Seçimlerde AK Parti’den oy devşirmedik. Başka parti seçmenin oylarını almadık. Önümüzdeki seçimlerde de AK Parti listelerinden girme gibi çalışmamız yok. Ancak Cumhur İttifakı partilerinden bir teklif gelirse, oturulur değerlendirilir.” ifadelerini kullandı.

“AK Parti’nin oylarının artacağını düşünmüyorum”

Genel seçimlerde AK Parti’nin oylarındaki düşüşün sorulması üzerine ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç şu değerlendirmelerde bulundu:

“Milletvekili seçimindeki grafikler, çan eğrisinin geriye dönmüş olması yani zirve yaptı Ak Parti ve eğri aşağı doğru dönmeye başladı.Ak Parti’nin oyları yüzde 49’lardan yeniden yüzde 35’lere doğru geriledi. Zaten sistem gereği yüzde 50’nin üstünde oy almayanın Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman partinin üzerinde oy aldı, o konuda liderliğini ve siyasi deneyimini takdir etmek lazım. Ak Parti seçmeni çoğu zaman faturayı partiye, milletvekillerine ve parti yöneticilerine kesti ve Erdoğan’ı ayırdı. Sayın Erdoğan’da bu ayrımı çok iyi yönetti, dolayısıyla bugün yüzde 35’e gerileyen Ak Parti’nin, bir sonraki seçimde yüzde 40-45 gibi yeniden yukarıya ivmeleneceğini düşünmüyorum.”

” Zamlarla bütçe açığı kapatılmaz

Ekonomide yaşananlara sıkıntılara ilişkin de konuşan Suat Kılıç “Zamlarla ekonomi düzelmez. Bütçe açığı kapatılmaz. Zamlarla emekli, memur maaşları finanse edilmez. Maliye dersinde hocamızın söylediği bir söz vardı. Maliyecilerin gözünde, mükellef un çuvalıdır, vurdukça tozar. Bugünde görüyorum ki maliyecilerin gözünde mükellef un çuvalı. Ama nereye kadar tozacak. Çünkü artan vergiler aynı zamanda maliyetleri arttırıyor, artan maliyetler enflasyonu arttırıyor, artan enflasyon yeniden faizlerin artmasına neden oluyor. Bu maliyetlerin ve enflasyonun artması çalışanların ve memur maaşlarının yeniden artmasını beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu bir çıkmazı tetikliyor.” dedi.

SUAT KILIÇ; ZAMLARA DUR DİYEMEYEN BİR HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ