Demokrat Zafer

“SİYASET VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIDIR”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi’ne ziyarette bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Hasan Öztürk'ten ziyaret

HÜSEYİN İZCİ – MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılında Bursa’da Heykel Anıtının önüne çelenk bırakıp basın açıklaması yapmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubeleri, 29 Ekim Kadınlar Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, polis müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de yaşanan durumun ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi’ne ziyarette bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürhan Akdoğan‘ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi olarak, birlikte bizi ziyaret ederek bir değerlendirme yapmak istedi. Biz desteği için kendisine çok teşekkür ediyoruz. O gün yurtdışında olmasına rağmen bizi ilk arayan vekillerimizden bir tanesiydi.

“SİYASET VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIDIR”

Bu destekler bizim için çok önemli. Lozan bizim önemli değerlerimizden bir tanesidir. Sayın vekilimizi bize destek verirken görmek bizi çok mutlu etti. Sayın vekilimizin duyarlılığı sivil toplum örgütleri açısından çok önemli bir göstergedir. Bizim yurttaşlar olarak beklentimiz de böyle bir siyasi yaklaşımdır. Olması gereken budur. Siyaset kollarıyla sivil toplum örgütlerinin iş birliği ve dayanışma içerisinde olması gerekiyor. Bu bir örnektir. Sayın vekilimiz yeni göreve başlamasına rağmen böyle bir özveri göstermesini memnuniyetle karşılıyoruz.
Bizim yaşadığımız kutlama saatlerinde maalesef bölücü ile gericilerin işbirliği içinde olduğu, bölücü terör örgütüyle yaptıkları bir toplantı kamuoyuna yansıdı. Orada malesef Lozan’ı lanetlemek isteyenler, sözde kurucularımızı kınıyorlar. Biz onları kınamaya bile gerek görmüyoruz. Kendilerinin bu Cumhuriyet içinde bu sözleri söylüyor olabilmelerini Lozan’a borçlu olduklarını bilmiyorlar. Onlardan bu ülkeye fayda gelmez. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapanları kınamaya bile gerek görmüyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk’ün konuşmalarından satır başları şöyle;

Seçim sonrası derneğimizi ziyaret etmek gibi bir planımız zaten vardı. Lozan’ın yüzüncü yılında bir bayram havasında kutlanmak isterken, derneklerimizin Atatürk anıtı önünde yapmak istedikleri duyuru ve çelenk koymanın Bursa valiliği tarafından engellenmesi kesinlikle kabul edilemez.

“ENGELLEMELERİ ŞİDDETLE KINIYORUM”

Lozan bizim için çok önemlidir. Bugün Lozan ile sorunu olan zihniyetin aslında Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Adlarında Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve Lozan’ı yaşatan bu derneklerimizin toplantı ve gösteri hakkının engellenmesi kabul edilemez. bu engellemeler bizim kutlamalarımızı engelleyemez. Ben bunu şiddetle kınıyorum. İçişleri bakanlığına Lozan’ın kutlanmasına bir engel olup olmadığını soracağımı ifade etmek istiyorum. Bu konuda Valiliğin de açıklama yapması gerekiyor. Bunun için buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Lozan’ın tüm kahramanlarını rahmetle anmak istiyorum. Cumhuriyetin Atatürk’ün ve Lozan’ın her zaman yanında olduğumuzu ve Lozan’ın bayram gibi kutlanması gerektiğini talep ediyorum. CHP olarak her zaman sizlerle birlikte olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.

“SİVİL TOPLUMDAN GELEN BİR MİLLETVEKİLİYİM”

Cumhuriyetin kazanımlarını ilelebet kutlanması bizler için şok önemlidir. Her şeyden önce bende sivil toplumdan gelen bir milletvekiliyim. Gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak, siyasetin de bir ana insan kaynağı olduğunu görüyoruz. Ben her zaman sivil toplumu önemsiyorum. Sivil toplumun kendi amaçları doğrultusunda düzgün bir yol izlemesi için sivil toplumun temel taşı olduğuna inan bir insanım.  Belirli zihniyetler, Lozan’ın kazanımlarını bilemden laiklik ve Atatürk üzerinden ilerlemeye çalışıyorlar. Onlar sahip oldukları her şeyin Cumhuriyet’e bağlı olduklarını unutmasınlar. Cumhuriyet ilelebet var olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ