Demokrat Zafer

YILDIRIM’DA SOKAKLAR ŞENLENDİ

YILMAZ: “EVLATLARIMIZIN KÜLTÜRÜMÜZDEN GELEN O ESKİ SOKAK OYUNLARININ TADINA VARMASI AMACIYLA MAHALLELERİMİZDE YAZ MAHALLE ŞENLİKLERİ DÜZENLİYORUZ.”

Bursa- Yıldırım Belediyesi,  unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yaşatılması ve çocuklara sevdirilmesi amacıyla ‘Yaz Mahalle Şenlikleri’ düzenliyor.

Yıldırım Belediyesi’nin Karaağaç, 75. Yıl, Teferrüç ve Balaban’da gerçekleştirdiği Yaz Mahalle Şenliklerine yüzlerce çocuk katıldı. Minikler seksek, halat çekme, yağ satarım, sandalye kapmaca, heykel oyunu gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirirken, Nasreddin Hoca kostümlü anlatıcıdan da Anadolu masalları dinlediler. Yaz boyunca 25 mahallede gerçekleştirilecek şenliklerde minikler; yarışmalar, müzikli drama oyunları, Anadolu masalları ve yüz boyama etkinlikleri ile unutulmaz bir yaz geçirecekler.

MAHALLE KÜLTÜRÜ

Yaz Mahalle Şenlikleri ile mahalle kültürünü canlı tutmayı ve insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çocuklarımıza sokak oyunlarını öğreterek sevdirmek için Yaz Mahalle Şenliklerini düzenliyoruz. Kültürel zenginliklerimizi barındıran etkinlikler ile evlatlarımızın özlerine sadık kalarak içinde bulundukları çağın donanımına uygun etkinliklerle eğlenmelerini amaçlıyoruz. Yoğun şehirleşme ve teknolojiyle çocuklarımız bu imkâna pek sahip değiller ancak onları bu oyunlarla buluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ