Demokrat Zafer

Büşra Şahin; “Adamcılığın, benden olanın işi hallolsunculuğun geldiği son noktada topluca ölüyoruz!”

Osmangazi’de İYİ çıkış! İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; “Dündar ve ekip arkadaşlarının 1 yıllık çalışmalarını değerlendirerek, faaliyet raporuna ilişkin söylemlerimizi dile getirecek, denetim komisyonunun incelemelerine ilişkin görüşlerimiz beyan edeceğiz.

Ancak denetim raporu ile ilgili görüşlerimizde; geçtiğimiz aylarda denetim komisyonunun kuruluşunda sayının arttırılmasını tüm siyasi partilerin komisyonda yer almasını şeffaflık ve denetlenebilirliğin tam anlamıyla yerine getirilmesi gerektiğini söylemiştik ancak diğer söylemlerimiz gibi bu da dikkate alınmadı. Denetlenmekten neden bu kadar çekindiğiniz anlayamıyoruz. Her iki siyasi parti değerlendirmelerini gördük size göre her şey güllük gülistanlık sıfır sorun. Ki Sayıştan incelemelerinde öyle olmadığını daha önce görmüştük. Cumhuriyet Halk Partisine göre haklı sebeplerle konulan şerhleri, gerekçeleri ve usulünden tam bağımsız şeyleri de gördük aynı raporda. İş böyle olunca görmediğimiz, okumadığımız dosyalara ilişkin raporlar üzerinden değerlendirme yapmak siyasi ilkelerimizle bağdaşmayacaktır. Umarız bundan sonra denetim komisyonunda tüm siyasi partilerden temsilciler olur

6 Şubat tarihinde 11 ilimizin etkilendiği deprem felaketiyle hepimiz yasa boğulduk. Yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği bu felaketin yaralarını sarmak için tek yürek olduk. Elbette yitirilen canların acısı çok derin ve taze ancak hayatta kalanlar içinde yaşam mücadelesi devam etti ve ediyor. Bu noktada Başkanımız Sn. Mustafa Dündar başta olmak üzere tüm Osmangazi Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederiz. Özverili çalışmalarına sosyal medyadan şahitlik ettik. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımına devam edilen ‘Osmangazi Mahallesi’ içinde tebrik ederiz. Bu çalışmanın sona yaklaşıp vatandaşlarımıza teslim edildiği günü bizlerde heyecanla bekliyoruz.

Sizlerin bu çalışmalarına karşın iktidarın yetersiz kalması can kayıplarının artmasına sebep oldu. İnsanların yardım çığlıklarına 3 gün sonra giden yetkililerin elbette vebali ağır olacak. ‘’Bizim bir deprem hazırlığımız vardı ancak o bölgeye değil şu bölgeyeydi’’ şeklinde söylemler sadece içi boş cümlelerdir. 783.562 km2, 81 il ve 922 ilçenin tamamı bir bütünken oraya hazırlanmadık söylemi ‘yönetemiyoruz’ söylemiyle eş değerdir.Ve gerçekten de yönetemiyorlar. Zira deprem felaketinden sonra aynı bölgede yaşanan sel felakatinde de yetersiz kalındı. Kepçelerle suyun boşaltılmaya çalışılması gibi anlamsız müdahalleri acı acı izledik. Geçtiğimiz yazın orman yangınlarında da çaresiz kalmıştı iktidar. Demek ki sadece depreme değil sele, yangına ve hiçbir afete hazır değillermiş. Hal böyle olunca kendi başımızın çaresine bakacak bir belediye olmamız gerektiği kanaatindeyiz.

İmar affı çıkartarak seçim yatırımı yapan iktidarın baştan düğmeyi yanlış iliklediğini gördük. Bu tür afların insan canını affetmediğine şahit olduk. Kağıt üzerinde kusursuz ve tam onaylı projeler ülkesiyiz. Ancak yapım aşamalarında ve denetimlerde sorunlar yaşandığının açık kanıtladır bunlar. Adamcılığın, benden olanın işi hallolsunculuğun geldiği son noktada topluca ölüyoruz. İşte bu iş bilmezliklerin önüne geçmek için bir an önce tedbirler almak zorundayız. Önce tedbir sonra takdir diyerek hızla çalışmalara başlanmalıdır.

Acil toplanma alanları gözden geçirilmeli ve sayıları arttırılmalı. Öyle bulunan her yeşil alana acil toplanma alanı yazılmasından bahsetmiyoruz elbette. Mahalle nüfusuna oranla herkesin toplanabileceği ölçülerden bahsediyoruz. Bu alanlara konteynerların konulmasını, acil durumlarda mahallelinin ilk müdahale ve ilk ihtiyaçlarını karşılayacakları alet edevatların olmasını talep ediyoruz. 136 mahallenin tamamında yapılacak bu çalışma ülkemize örnek olacak sizlerin vizyon çalışması haline gelecektir. Çok daha önemlisi hemşehrilerinize verdiğiniz değerin açık örneği gösterecektir.

Kolon denetimlerinin Osmangazi’nin tamamında yapılmasını, kesim yapılan yerlere ağır cezai işlemler uygulanmasını, tedbir ve önlemlerin alınarak gerek güçlendirilmesi sağlanmalı gerekse yıkılarak risk unsurunun ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

Osmangazi’de hiç riskli alan yokmuşçasına yapılar yükseliyor. Deprem kuşağı üzerinde bulunduğumuz gerçeği unutulmuş durumda. Riskli alanlarda alınacak mühendislik önlemleri elbette işe yarıyordur ancak ya mühendislik önlemleri alınmıyorsa? Denetimler sağlıklı bir şekilde yapılmıyorsa? Bizim arkadaşımız çokta denetlemesek olur şeklinde yapılıyorsa felaket kaçınılmaz oluyor.  ‘mühendislik önlemleri alınarak’ notunun yetersiz olacağını düşündüğümüz için riskli alanlara yapı izni verilmesinin durdurulmasını talep ediyoruz.

Deprem gibi afet zamanlarında ulaşım sorunun yaşandığını hepimiz gördük. Osmangazi’nin şehrin doğu ve batı kısımlarında köprü görevi gördüğünü düşünürsek ana yollara alternatif bir yol yapılması önem arz etmektedir. Her ne kadar büyükşehir uhdesinde de olsa bu teklifin sunmasını talep ediyoruz. İlçemizin güneyinden geçecek bir yolun hem alternatif olacağını hem de trafik sorununa çözüm olacağını düşünüyoruz.

Osmangazi’nin 1.derece deprem bölgesi üzerinde yeraldığını biliyoruz. Fay hatları, heyelan bölgeleri, sıvılaşmış, şişmiş alanların 1/1000lik Uygulama İmar Planına işlenmesi gerektiği yıllardır konuşulan bir konu. Tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz.2009-2014 döneminde hazırlatılan Master Planın elinizde olması avantajından faydalanarak riskli bölgelerin uygulama planına işlenmesini talep ediyoruz.

Her faaliyet döneminde söylediğimiz ancak hayata geçirilmeyen önerilerimizi sadece sıralayacağım Başkanım; çöp konteyneri ve çöp kutularının yetersizliği ilçemize yakışmamaktadır.

Uğrunda yarışmalar düzenlediğiniz, büyük emeklerle hazırlanan Çekirge Meydan Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmelisiniz Başkanım. Hüdavendigar Camiinin önünün açılarak projeye başlanması uygun olacaktır. Her faaliyet döneminde dile getiriyoruz ancak bir cevap alamıyoruz. Bu projenizi yapmaktan vaz mı geçtiniz Başkanım?

Ya da Demirkapı Kentsel Dönüşüm projesinden tamamen vaz mı geçtiniz? Eğer öyleyse bir açıklama yaparak vatandaşı bilgilendirmeniz gerekmektedir. Yok vazgeçmediyseniz bir an önce hayat geçirmek için çalışmalara başlamalısınız.

Vizyon projeniz olarak tanıtılan ve hayat geçirilen Osmangazi Meydan Projesini desteklediğimizi her zaman dile getirdik. Ancak ilk aşamadaki halini yansıtmadığını görüyoruz. Meydan özelliğini dış cephelere yapılan çelik yapılar bozmaktadır. Gelinen bu aşamada projeden meydan adının çıkartılmasını ‘Osmangazi Projesi’ olarak devam edilmesini talep ediyoruz. Zira dışarıdan bakıldığında meydan izlenimi vermemektedir.

Bugüne kadar göstermiş olduğumuz muhalefet nasıl olurun çalışma şekli ile olumlu bulduğumuz, her proje ve çalışmada daha yaşanabilir bir Osmangazi için sizlerin destekçisi olduk. Vatandaşın yararındansa yandaşın rantını düşündüğünüz çalışmalarda resmen mücadele verdik vatandaştan aldığımız güçle. Fakat seçim vaadi olarak sunulan projelerin bir an önce hayata geçirilmesini, gönül belediyeciliği diye çıkılan yolda yandaşın gönlünü yapılmadığı bir faaliyet dönemi olmasını temenni ediyoruz. Bu sebeple İYİ PARTİ GRUBU olarak 2023 faaliyet raporuna red oyu vereceğimizi belirtmek isterim.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ