Demokrat Zafer

DENİZ YÜCE BAŞARIR EDEBİYAT TARİHİNİN ÖNEMLİ MEKÂNLARINI ELE ALDIĞI KÖŞESİNDE, CHARLESTON ÇİFTLİĞİNE YAPTIĞI SEYAHATİ ANLATIYOR!

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır, her ay Milliyet Sanat’ta edebiyat tarihinin önemli mekânlarını kaleme aldığı “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” adlı köşesinin yeni yazısında Virginia Woolf’un ressam abla­sı Vanessa Bell ve yakın arkadaşı ressam Duncan Grant’in 1916’dan itibaren birlikte yaşadıkları Charleston çiftliğine yaptığı seyahati anlatıyor! Okurlar da Başarır’ın rehberliğinde; İngiliz yazar, entelektüel, filozof ve sanatçılardan oluşan Bloomsbury Grubu’nun buluşma mekânlarından biri olan, gelenekselin sınırlarını sonuna kadar zorlayan ve sanat dolu yoğun bir hayat sürülen Charleston çiftliğinde bir gezintiye çıkıyorlar. Yazının tamamı, derginin Temmuz 2023 sayısında…

Blooms­bury Grubu’nun çok iyi anlaşan iki üyesi Vanessa Bell ile Duncan Grant, iki yakın arkadaş olarak Birinci Dünya Savaşı’nın en ateşli günleri sürerken taşındıkları Charleston çiftliğinin her odasını, her köşesini bir sanat evine dönüştürüyorlar. Başta Virginia Woolf ile eşi Leonard Woolf olmak üzere 20. yüzyılın en radikal sanatçı ve düşünürlerini ağırlayan Charleston çiftliği, zaman içinde Bloomsbury Grubu’nun buluşma mekânlarından biri haline geliyor. Büyük bir arazi ve etkinlik alanı olan Charleston’da günümüzde ise sergiler, etkinlikler, atölyeler düzenleniyor.

Her bir köşesi sanatla renklenmiş olan Charleston’ı, dönemin sanatçı, entelektüel ve filozoflarının hayaletleri eşliğinde gezen Deniz Yüce Başarır, seyahatinden anıları zengin hayal gücüyle daha da renkli hale getiriyor. Başarır’ın “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesinde kaleme aldığı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Temmuz 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ