Demokrat Zafer

SAYIN GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU VE CHP MİLLETVEKİLLERİNE ÖNERİMDİR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday yazdığı yazıda;

“İhmaller sonucu adeta yaşamlarına kastedilen ve katledilen Amasra/ Bartın’daki rahmetli maden emekçilerinin ailelerine lütfen yardım edilsin!!!
Sayın Genel Başkanım, son zamanlardaki bana veya bizlere göre sebep yokken yaptığınız türbanla ilgili açıklamalarınızı şahsen olumlu bulamadım veya bulamadık…
Hatta Tek Adamın kararı ile ülkeyi adeta bir açık hapishaneye çevirecek kulluk, biat, yani sansür yasası TBMM’de görüşülürken ABD gezinizi de şahsen zamansız buldum!..
Ben kim miyim?
Ömrünü sol/sosyal demokrasi mücadelesine vermiş, Sayın Erdal İnönü’nün 44 kişilik PM de görev yapmış sol anlayışa hiç ihanet etmemiş bir örgüt emekçisi ve yürekli bir yazarım…
Düşüncelerimi de her koşulda hiç hesap kitap yapmadan özgürce yazar ve söylerim.
Vekil olmak veya vekilliğini müktesep hak gibi yeniden elde etmek isteyenler gibi inanamadan kimseye itibar etmem, yağ çekmem ve iki yüzlü davranmam!!!
Sayın Kılıçdaroğlu, oysa son iki yılda oldukça başarılı ve güven veren birçok çalışmaya imza attınız.
Örgüt çoğunluğundan onay bulmayan bu iki eyleminizden önce gerçekten çok başarılı, halka güven veren ve onların takdirini kazanan çalışmalar yaptınız.
Altılı masa etrafında buluşturduğunuz “Millet İttifakı” tek kanatlı kuş misali olup solu ihmal etse de başarılı ve saygı duyulacak bir girişimdir.
Yeter ki ülkeyi yıllar boyu perişan eden sağ ve sığ düşünce masaya ve geleceğe etkili ve hakim olmasa!!!!
Lafı fazla uzatmayacağım.
Ülkeyi vekillerinizle birlikte karış karış dolaşan, halkla buluşan ve yaptığınız toplantılarla da onların çaresizliğini, zorda olduklarını ve umutlarının tükendiğini de görüp tespit eden ve tanık olanda sizlerseniz.
Bu konuda samimiyet ve iyi niyetle çözüm önerilerinizle halkın yanında olduğunuzu ve gerçekten vicdan sahibi bir insan olarak üzüldüğünüzü, abartısız, mütevazı yaşam biçiminizi dosta düşmana kanıtladınız.
Aileniz, çocuklarınız ve şahsınız halktan kopuk, lüks ve gösterişli bir yaşama ihtiyaç duymadan, abartılara kaçmadan, helalinden kazandığınız parayla yaşadınız.
Rakiplerinize iftira atmadan, yalan söylemeden, siyasette avamlığa kaçmadan ülkemin taşına toprağına ve her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa tavır koyup halkına sahip çıkan bir politika izlediniz.
Oysa bizim ülkemizde çok abartılı sözlerin verilip, olaylar ve mağduriyetler karşısında iyilik perisi gibi davranılıp, birkaç gün geçince unutulduğuna yaşamım boyunca tanık olmuş bir bireyim.
Ayrıca 20 yıllık tek başına AKP iktidarında ve Tek Adam Saray rejiminde ülke iflas ettirildi, halkın büyük çoğunluğu açlığa, yokluğa çaresizliğe mahkûm olup umutlarını yitirdiler.
İnsanlar çaresizlikten yaşamdan vazgeçip intiharı seçer oldu.
Uzatmaya gerek yok ben ülke bu kadar çaresiz ve halklar açken, bebeler süt bile içemezken, gençler okuyamazken bu ortamda Milletvekillerine yapılan aşırı zamları kınamış ve en az 3-4 kez bununla ilgili yazı yazıp vekillerin nasırlarına basmıştım.
Emekliler 3500TL ile sürünürken; vekillerin; 98.000 TL ile 57.000Tl arasında maaş almalarını ve birçok farklı avantaj kullanmalarını bu ortamda fazla bulmuştum.
En azından yapılan zamları reddetmelerini ve bir hesapta toplayıp ihtiyacı olanlara yardım etmelerini talep etmiştim.
Sözlerimi ve talebimi kimse ciddiye almadı ve önemsemedi yani benim bu duyarlılığımı göz ardı edip olayı unutturmaya çalıştılar.
Şimdi bu talebimi şahsınıza iletiyorum.
Okur musunuz, size iletirler mi veya siz benim bu talebimi ciddiye alır mısınız bilmiyorum…
Ama ben bir kez daha bu talebimi ihmaller sonucu meydana gelen bu felakette yeri göğü inleten o annelerin, eşlerin ve evlatların feryatlarını dinlerken düşündüm ve yazma gereği duydum:
İktidarın bu tür felaketler karşısında verdiği sözleri tutmadığı hatta halkın yaptığı yardımların yerine varmadığı ve acılara karşı duyarlı olmadığını biliyoruz.
Ayrıca Bartın’daki madende bu gün için 41 canı ihmaller sonucu kaybettik.
Tek Adam saray rejiminde her yere ve abartılı lükse para bulunurken, saraylara, yatlara ve beşli çeteye garanti verilen yatırımlara oluk oluk para akıtılırken madenler ve riskli iş kollarından bu olanaklar esirgenmiştir.
Sonuçta dünyanın hiçbir yerinde olmayan veya çok az olan bu felaketlerle bizim evlatlarımız, canlarımız ölüme mahkûm edilmişlerdir.
Üzücü ve kabul edilemez bir durumla, Tek Adam, AKP Genel Başkanı ne yazık ki daha önce Somada ki büyük felakette yaptığı gibi ölümleri;
“Bu işin fıtratında var…” sözleri ile olağanmış ve önlenemez bir kadermiş gibi sunmuştu.
Aynı duyarsızlığı ve sorumsuzluğu bir kez daha gösterdi.
Bartın’daki ihmal olduğu Sayıştay raporuyla ve tanık ifadeleri ile ortaya çıkan bu felaketi de kadere bağlamaktan çekinmedi.
Tayyip Erdoğan, Bartın’da 41 madencimizin yaşamını yitirdiği facia için “Kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır…” diyerek acılara tuz biber bastı.
Bu felakette kendilerinin bir ihmal ve sorumluluğu olmadığını o acılı insanların yüzüne söylerken anladık ki olay unutturulacak ve canlarını kaybeden o acılı insanlar birde yokluk ve yoksullukla karşı karşıya bırakılacak.
İşte bunun için Sayın Genel Başkanım bu konuda bir kez de sizden rica ediyorum:
En başta siz ve CHP’nin değerli tüm milletvekilleri bu sene kendilerine yapılan haksız zamları ve kaç aydır aldıkları o paraları açtıracağınız bir hesaba yatırsınlar.
Hatta sizde bırakın o lüks otellerde günlerce aile boyu ağırlamaları gün o gün değil…
Bu paraları o kaybettiğimiz 41 Canın maden emekçisinin ailelerine yardım olarak verin.
Sorulduğunda tüm vekiller hep öğrenci okutuyoruz derler doğrudur…
İşte şimdi vekillerimize ciddi bir görev düşüyor:
Haksız ve ihmal sonucu kaybettiğimiz canların, emekçi kardeşlerimizin hepsi çok genç olduğu için fazla çocukları da yoktur olanlara sahip çıkılsın ve alenen ifade edilsin.
Kimse “sağ elin verdiğini sol el görmemeli…” diyerek boşuna belirsizliğe imza atmasın.
Hatta bu açılacak hesabın numarasını açık ve net olarak belirtirseniz en fazla on günde örgütümüzden dostlarda ister bir lira, ister on lira ile katkılarını sunsunlar.
Bu talebimi lütfen siz ve saygıdeğer vekillerimiz ciddiye alın.
Zonguldak Milletvekilimiz duyarlı, yürekli, çalışkan ve dürüst vekilimiz Deniz Yavuzyılmaz’da bu işin takipçisi olsunlar.
Hukukçu vekillerimizde bu sorumsuzluğun ve ihmallerin sebep olduğu bu katliam gibi kazanın Somada ve diğer kazalarda olduğu gibi üstü örtülmesin ve gerçek suçluları hak ettikleri cezaları alsınlar
Saygılar sunuyorum…
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ