Demokrat Zafer

Mobilya markası, Çatı GES projesiyle enerji maliyetlerini azaltarak, ürünlerde indirime gidiyor

Günümüzde işletmelerin sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamaları benimsemesi, hem toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeleri hem de rekabet avantajı elde etmeleri açısından büyük bir öneme sahip. Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından Gündoğdu Mobilya, sürdürülebilir üretim konusunda kritik bir rol üstlenerek sektörüne yön veriyor. Son olarak, Göktekin Enerji ile işbirliği yapan marka, Çatı Güneş Enerjisi Sistemiyle enerji maliyetlerini azaltarak tüketicilere uygun fiyatlı mobilyalar sunuyor.
Çatı Güneş Enerji Sistemi (Çatı GES) hem dünyada hem de ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Birçok işletme enerji maliyetlerinden tasarruf etmek ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için bu sistemi kullanmaya yöneliyor. Öyle ki iklim düşünce kuruluşu Ember’in analizine göre, iklim krizini önlemeye yönelik hedeflere ulaşılması için küresel elektrik üretiminin 2040’a kadar karbondan tamamen arındırılması gerekiyor. Bu doğrultuda harekete geçen Gündoğdu mobilya ise Göktekin Enerji ile işbirliği yaparak Çatı GES uygulamasını başlattığını duyurdu. Marka, böylece sürdürülebilirliğe katkıda bulunurken enerji maliyetlerini de azaltıp tüketicilere uygun fiyatlı mobilyalar sunuyor.

Gündoğdu Mobilya Yön. Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu konuya dair “Küresel nüfus oranı yükseldikçe, enerji ve üretim ihtiyacı da artıyor. Fakat mevcut enerji türleriyle bu büyümenin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün değil. Bu sebeple sürdürülebilirlik, çağımızın en önemli meselesi olarak kabul görmeli. Biz de Göktekin Enerji ile işbirliğine imza atarak Çatı GES kurulumunu tamamladık. Kurulum gücü 1889,4 kWp olan bu sistem, yıllık 1864,948 kWh enerji üretim kapasitesine sahip. Mevcut haliyle üretim için ihtiyaç duyduğumuz enerjinin önemli kısmını buradan karşılayabiliyoruz” dedi.

Fatura maliyetlerini düşürüyor”

Çatı GES sisteminin sağladığı avantajlara dair bilgi veren Gündoğdu Mobilya Yön. Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Henüz hayata geçirdiğimiz bu sistemin pek çok avantajı var. Bunlardan en önemlisi elbette sürdürülebilir bir enerji kaynağı olması. İkinci olarak da elektrik faturasında tasarrufa kapı aralaması olarak gösterilebilir. Sistemin düşük bakım maliyetine sahip olması ve çevresel faydaları da oldukça önemli. Enerji alanında bağımsızlık ve enerji güvencesi de işletme devamlılığı açısından kritik bir öneme sahip” şeklinde konuştu.

Enerji tasarrufunu ürün fiyatlarına yansıtarak müşterimizin yüzünü güldüreceğiz”

Enerjide elde edilen tasarrufun tüketiciler için de faydası olduğunu kaydeden Gündoğdu Mobilya Yön. Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Bu sistem sayesinde enerjiden elde edeceğimiz tasarrufu fiyatlarımıza yansıtmayı planlıyoruz. Böylece tüketici de yatırımımızdan payına düşeni alacak. Benimsediğimiz bu politikayla biz de rekabet avantajı elde edeceğiz. Üstelik attığımız bu adımla sektöre örnek olacağımızı ve diğer işletmelerin de doğa dostu çözümlere geçmelerini teşvik edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar artık korkutucu değil”

Gündoğdu Mobilya Yön. Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Enerji maliyeti, biz gibi üreticilerin en büyük gider kalemlerinden birini oluşturuyor. Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler de ilk olarak enerji fiyatlarının yukarı yönlü seyir izlemesine sebep oluyor. Bu da uzun vadeli planlar yaparken oldukça zorlanmamıza sebep oluyor. Bugün geldiğimiz noktada enerjimizi ihtiyacımızı büyük ölçüde sürdürülebilirlik odağına çekiyoruz. Haliyle enerji fiyatlarındaki dalgalanmalardan da minimum seviyede etkileniyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ