Demokrat Zafer

Rusya’nın Lezzetleri gastronomi tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatıyor

Rusya’nın Lezzetleri gastronomi festivali, 7-16 Temmuz tarihleri arasında Moskova’ya gelen tüm ziyaretçileri farklı mutfak kültürleriyle buluşturacak. Yöresel lezzetlerin sunulacağı festival boyunca ayrıca, ustalar tarafından atölyeler düzenlenecek ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Türk turistlerin son yıllardaki en gözde uğrak noktalarından Rusya’nın başkenti Moskova, ziyaretçilerini eşsiz bir lezzet festivaline davet ediyor. Tarihi ve kültürel dokusuyla her zaman ziyaretçilerini hayran bırakan Moskova, 7-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ‘Rusya’nın Lezzetleri / Tastes of Russia” gastronomi festivaliyle konuklarını heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor.

10 gün boyunca şehrin farklı bölgelerindeki 25 mekanda gerçekleştirilecek festivalde, Rus kültürünün çok iyi bilinen yemeklerinin yanı sıra, otantik tatlar da ziyaretçileri bekliyor. Tavuklu Kazan pilavı, Ryazan kurnik (tavuklu börek) ve Nizhny Novgorod okroşkası (soğuk Rus çorbası), festivalde tadılabilecek lezzetlerden sadece birkaçı.

Moskova Mevsimleri projesi kapsamında düzenlenen etkinliği ziyaret edenler sadece Rus mutfağının enfes yemeklerinin tadını çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda bunların nasıl pişirildiğini de öğrenebilecekler. Her zevke uygun toplam 550 ustalık sınıfında düzenlenecek atölyelere ve yemek pişirme şovlarına katılanlarla Rus mutfağının eski tarifleri paylaşılacak. Böylece festival ziyaretçileri evlerine döndüğünde bu lezzetleri sevdikleriyle paylaşabilecek.

Rusya’nın Tatları gastronomi festivali olması nedeniyle mutfak ürünleri ve malzemeleri ile de ziyaretçilerin ilgisini çekecek. Stavropol’dan elma, Dağıstan’dan kuzu eti, Tomsk’tan sedir sütü, Altay bölgesinden peynirler, Mursmanks’tan yengeç ve çok daha fazlasından oluşan nadide ve yerel ürünler etkinlikte yer alacak. Rusya’nın 70 bölgesinden gelen 300’den fazla üretici ürünlerini sergileyecek ve almak isteyenler için özel paketlerde sunulacak.

Çocuklar bu mutfağı çok sevecek!

Gastronomi tutkunlarını ve değişik tatlar arayanları kendisine çeken Rusya’nın Tatları festivali yetişkinlerin yanı sıra çocukların da ilgisini çekecek bir içeriğe sahip. ‘Genç Çiftçi Okulu’nda çocuklara ve gençlere arıcılık, sebze yetiştiriciliği ve peynir yapımının temelleri öğretilecek. Etkinlik ayrıca gerçek Tula pryanik (Tula zencefilli ekmeği) boyama uygulaması yapma fırsatı da sunuyor.

Festival günleri boyunca Manezhnaya Meydanı’nda Rusya’nın çeşitli etnik grupların şarkıları ve dansları canlı performanslarla sunulacak. Örneğin, Khakass khomus’un eşsiz ve büyüleyici melodileri dinlenilebilecek.

Başta Türkiye olmak üzere birçok farklı ülkeden gelen turistin tatil ve gezi keyfini en üst noktaya çıkaran Rusya’nın Tatları festivali, şehrin neredeyse her noktasında hoş bir sürpriz yaşatacak. Sağlıklı, doğal ve lezzetli Rus yemekleri ile unutulmaz anılara sahip olmak isteyenlerin rotası bu yaz Moskova’yı gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ