Demokrat Zafer

BAŞKAN ÇİFTÇİ: “İŞÇİLERİMİZİN MORAL MOTİVASYONU ALTÜST OLDU”

Huzur Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası Marmara Bölge Başkanı Muhammet Çiftçi, sağlık işçilerinin geriye dönük ödemelerde yaşadığı sorunlarla ilgili, “Bayramdan önce merkezi bütçeden maaş alan emekçilerimizin bir kısmına bu ödemeler yapılırken, maaş alan diğer emekçilere bu ödeme yapılmadı. Yaşanan bu süreç işçilerimizin moral motivasyonunu altüst etmiştir.” dedi.

Huzur Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası Marmara Bölge Başkanı Muhammet Çiftçi açıklamada bulundu. Sendikanın sağlık işçilerinden oluştuğunu ifade eden Çiftçi, geçmiş yıllardan bu yana kısır bir döngü düzeni ile karşı karşıya olduklarını belirterek, “Emekçilerimiz kendi haklarını kendilerini savunabilecek düzeyde. Başka kurum ve kuruşlara ihtiyacı olmayan Huzur Sağlık Sendikası olarak, emekçilerimin haklarını hep birlikte en iyi şekilde savunacağımıza inanıyoruz. Bu inançlara yola çıktığımız günden bugüne birçok alanda önemli çalışmalara imza attık. Huzur Sağlık Sendikası çatısı altında gücümüzü ortaya koyup emekçi kardeşlerimizle birlikte, hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

“TOPLU ÖDEMELERDE ÇİFTE STANDART SÖZ KONUSU”

Kamu çerçeve protokolü ve sağlık bakanlığı Toplu İş Sözleşmeleri süreçleri başladıktan sonra geriye dönük toplu ödemelerde bir çifte standart söz konusu olduğuna vurgu yapan Başkan Çiftçi, “Yaşanan bu olumsuz süreç işçi arkadaşlar arasında huzursuzluğa ve çalışma barışının bozulmasına neden olmaktadır. Bayramdan önce merkezi bütçeden maaş alan emekçilerimizin bir kısmına bu ödemeler yapılırken, maaş alan diğer emekçilere bu ödeme yapılmadı. Memur, işçi ayrımı yapılması ve keyfi uygulamalar, işçilerimizin moral motivasyonunu altüst etmiştir. Bu süreç sendikamız tarafından yakından takip edilip, her platformda dile getirilmekte bundan sonraki süreçte de hatırlatılmaya devam edilecektir. Huzur Sağlık İş Sendikası olarak bu ayrımcılığa son vermek adına çalışıyoruz. Emekçi kardeşlerimizin sesi olmayı sürdüreceğiz. Hak ve adalet anlayışımızla, huzurlu çalışma ortamının oluşması adına çalışmalarımıza yorulmadan, sıkılmadan devam edeceğiz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ