Demokrat Zafer

YENİŞEHİR’DE HALK, 300 GR EKMEĞİN 10 TL OLMASINI İSTİYOR.

300 gram ekmeğin fiyatı Yenişehir’de yapılan zamla 8 TL’ye çıkarken, Yenişehirli vatandaşlardan da tepki yağdı! Yenişehirli vatandaşlar, ” Yenişehir’de neden yüzde 60 zam yapılıyor? Neden bir yetkili çıkıp açıklama yapmaz?’ diye konuşurken, bazı vatandaşlar ise, ‘Yenişehir’de herkes çok iyi biliyor ki, Yenişehir’de ekmeğin fiyatını YESAŞ belirliyor. Bu zammı da belirleyen YESAŞ’tır. Ancak ne belediye başkanından ne de bir yetkiliden açıklama gelmedi. Haklı olarak zammın gerekçelerini bekliyoruz ve bu zammı kabul etmiyoruz’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel; “Bugün Yenişehir de ekmeğe yapılan % 60 oranında zam halkımızın fazlasıyla tepkisini çekti. Birçok vatandaşımız 300 GR ekmeği 8 TL ye satmaya başlayan Yenişehir Belediyesine; “Ucuz ekmek satınca çöpe atıyoruz niye 10 TL yapmıyorsunuz.?” diye serzenişte bulunduğuna şahit oldum.

Yapılan zam dolayısıyla dün aksamdan bu yana vatandaşlarımızdan yüzlerce telefon aldım. “Bu sorunun çözümü için niye beni arıyorsunuz. Sizin zammı yapan yöneticileri aramanız gerekmez mi?” dediğimde duyduğum cümleler hiç hoş değildi. Sosyal medya üzerinden Yenişehir halkının bu zammı onlara reva görenlere karşı kullandıkları üslubu, ettikleri hakaretleri ve bedduları kabul etmiyorum. İnsanlar hakettikleri şekilde yönetilirler. Bu hataları yöneticilerimize yüklemek son derece yanlıştır.
Tabii yine biz, sorumlu vatandaş kimliğimiz, güçlünün değil de mağdur ve haklının yanında olma arzumuz ile yine Yenişehir’li hemşehrilerimizin bu mağduriyetlerine sessiz kalamadık.
Bu sebeple bugün hemen yanıbaşımızda ki Kestel Belediyesini ziyaret ettik ve yetkililerle görüştük. Kestel Belediyesi ekmek fırınında üretim aynı Yenisehir Belediye ekmek fırınında olduğu gibi matador ekmek fırını ile yapılıyor. İki belediyede sözde vatandaşını düşünüyor.
Yenişehir ilçemiz önemli bir tarım ambarı olmasına ve buğday fiyatlarında artış olmamasına rağmen Yenişehir Belediyesi 300 Gr ekmeği 8 TL’ye satarken, Kestel Belediyesi ise 400 Gr ekmeği 1 TL ye satıyor. ( Yanlış duymadınız sadece 1 TL ) Olamaz böyle şey mümkün değil, diyenler için bugün Kestel Belediye fırınından 8 TL karşılığında 8 adet ekmek satın aldım. Yeni bugün aynı 8 TL ye, Yenişehir Belediyesi’nin işlettiği fırından ise sadece 1 adet ekmek satın alabildim. 2016 yılından bu yana Yenişehir’de ekmek üzerine oynanan oyunlar ile mücadele ediyorum. Aşağıdaki paylaşımlarımı incelerseniz sizlerde göreceksiniz ki! Birinin diğerinden, geçen dönemin bu dönemden hiçbir farkı yok. Ha Ali Veli, ha Veli Ali… Rabbim Yenişehir’de yaşayan halkımıza başka bela, başka keder vermesin. Açlıkla imtihan etmesin. Afetlerden korusun. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı topyekûn mücadele etme arzumuzdan bizleri ayırmasın inşallah. Bizler gerekirse ot yeriz, ağaç kökü yeriz ama ekmek üzerinden bizi parçalamak isteyenlere karşı milletçe ilkeli bir duruş sergileriz Elhamdülillah…” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ