Demokrat Zafer

GROW with SAP” modeli orta ölçekli işletmeleri çok kısa sürede buluta taşıyacak

Araştırmalar, orta ölçekli işletmelerin, kurumsal kaynak planlama (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve insan kaynakları gibi kritik iş süreçlerini dijitale taşıyan bulut dönüşümün benimsenme hızında büyük ölçekli işletmelerin gerisinde kaldığını gösterdi. EY verilerine göre, büyük işletmelerin %67’sinin buluta geçiş süreçlerine hız verdiği görülürken, 5 orta ölçekli işletmeden yalnızca ikisinin bulutu benimsediği tespit edildi. Küresel kurumsal uygulama ve yazılım pazarının lideri SAP, başarısı kanıtlanmış dijital dönüşüm uygulamalarıyla orta ölçekli işletmeleri buluta taşıyacak GROW with SAP iş modelini duyurdu. 
Dünyada kurumsal uygulama ve yazılım pazarının lideri SAP, orta ölçekli işletmelerin, hız, öngörü ve sürekli inovasyon sağlayan bulut ERP çözümlerini benimsemesini kolaylaştıracak yeni GROW with SAP modelini duyurdu. GROW with SAP müşterisi olan orta büyüklükteki şirketler, sektör liderlerine güç veren en iyi uygulamaları kullanabilecek, hızla devreye alma ve sorunsuz güncelleme fırsatlarından da yararlanabilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan SAP CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Christian Klein, “SAP’nin ERP çözümü, uzun süredir dünyanın önde gelen şirketlerinin, iş süreçlerinde uçtan uca şeffaflık sağlamasına destek oluyor. GROW with SAP ile bunu bir adım ileri taşıyor ve orta ölçekli işletmelerin işlerini büyütmelerine destek olacak özel bir çözüm sunuyoruz. GROW with SAP, orta ölçekli şirketlerin yalnız bugün değil, gelecekteki başarıları için de ihtiyaç duydukları çeviklik ve yenilikçiliği sağlıyor” dedi.

Hızla devreye alınabiliyor

SAP, 50 yıldır her sektörden yüzlerce kurumla el ele çalışarak sektöre özel süreçler geliştiriyor, bu uzmanlığını en iyi uygulamaları oluşturmak için kullanıyor. GROW with SAP, bu en iyi uygulamaları orta ölçekli işletmelerin kısa süre içinde kullanmaya başlayacağı yapıda sunuyor. Barındırdığı yapay zeka ve otomasyon yetenekleriyle müşterilerin hızla sonuç almasına olanak tanıyor. GROW with SAP modeli aynı zamanda orta ölçekli şirketleri SAP’nin Bulut ERP çözümü S/4HANA Cloud Public Edition ile buluşturuyor. Hızlandırılmış kurulum hizmetleri, küresel SAP uzmanları topluluğuna erişim ve ücretsiz eğitim kaynakları ile birlikte müşterilerin çok kısa bir süre içinde canlıya geçmelerine yardımcı oluyor.

Christian Klein, “SAP Business Technology Platform çözümünü de içeren GROW with SAP, orta ölçekli işletmelere SAP Build’i kullanarak kendi süreçlerini bulutta, kod yazmadan kurumsal uygulamalara dönüştürebilme yetkinliği de veriyor. Kullanıcılar, SAP Build çözümüyle ihtiyaç duydukları kurumsal uygulamaları oluşturabiliyor, süreçlerini otomatikleştirebiliyor ve internet siteleri tasarlayabiliyor. GROW with SAP, SAP’nin 500 ila 5 bin çalışana sahip orta ölçekli işletmelere yenilikleri her kademede kolayca devreye alma ve ERP’de daha şeffaf, çevik ve sürdürülebilir süreçler yürütme olanağı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

IDC Kurumsal Yazılım Grubu Başkan Yardımcısı Mickey North Rizza, “GROW with SAP, bir bulut ERP çözümü arayan orta ölçekli şirketlerin iş ve teknoloji gereksinimlerine daha iyi yanıt verme gerekliliğinden yola çıktı. Bu çözüm, SAP’nin bulut ERP alanındaki uzun süreli anlayışının ve liderliğinin kanıtlanmış gücünü ortaya çıkarmak için canlandırıcı yeni bir fırsatla pazarı yeniden birleştiriyor” dedi.

Orta ölçekli işletmeler büyüdükçe yeni teknolojilere ihtiyaç duyuyor 

Orta ölçekli işletmelerin hızlı büyüme sürecinde karmaşıklaşan iş süreçleriyle başa çıkmakta zorlanarak büyük kurumsal işletmelerin kullandıkları teknolojilere ihtiyaç duyduğunu söyleyen SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “Bu şirketlerin uzun vadeli başarı için ölçeklenebilir bir bulut ERP çözümüne ihtiyacı var. Bulut ERP, işletmeleri engeller ve fırsatlar konusunda daha akıllı ve sürdürülebilir hale getiren teknoloji avantajlarını, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli bir biçimde sunuyor. GROW with SAP ile orta ölçekli işletmelere bulut ERP dönüşümünü öngörülebilir fiyatlarla, hızlı bir şekilde devreye alma avantajı sunuyoruz” diye konuştu.

“Orta ölçekli şirketler, endüstri devlerinin uygulamalarını benimseyebiliyor” 

Dünyanın en büyük 100 şirketinden 99’unun, Türkiye’de ise BIST 30’da listelenen şirketlerin %90’ının SAP çözümlerini tercih ettiğini hatırlatan Uğur Candan, “SAP, her ölçekten kurumsal müşterisini buluta taşımak için gerekenleri iyi biliyor. RISE with SAP ile farklı endüstrilerdeki liderlerin bulut deneyimlerinden elde ettiğimiz bilgi birikimini, GROW with SAP ile orta ölçekli işletmelere taşıyoruz. Orta ölçekli şirketler, bulut ERP’nin kanıtlanmış faydalarından yararlanabiliyor, endüstri devlerinin uygulamalarını kısa sürede benimseyerek akıllı ve sürdürülebilir işletmelere dönüşebiliyor. SAP’nin dünyanın önde gelen şirketlerine güç veren SAP S/4HANA Cloud, SAP Business Technology Platform gibi çözümlerine, güvenilir iş ortağı ağına, SAP ekosistemine ve öğrenme kaynaklarına ihtiyaç duydukları tahmin edilebilir, uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve hızlı uygulanabilir bir yaklaşımla sahip olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası banyo mobilyası, duş ve küvet üreticisi RIHO’nun CEO’su Guy Claesen ise “Yeni bir ürün geliştirdiğimizde ve bunu SAP S/4HANA Public Edition üzerinde çalıştırdığımızda, tek bir düğmeye basarak, herkes aynı fiyatları, yerel pazardaki adlandırmayı, ürün verisini, bugünkü satışları ve gelecek hafta beklenen satışları görüyor. SAP S/4HANA Cloud Public Edition, stok, kapasite ve teslimat sürelerinin tam bir resmini görmemize yardımcı olarak, RIHO için daha verimli bir iş yönetimi ve dünyanın her yerindeki müşterilerimiz için daha iyi bir deneyim sağlıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ